reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Dzisiaj rano ANINECZKA urodziła zdrowego synka!!!!
GRATULACJE!!!!!

Gratulacje!!!!:tak::tak::tak:

Mam pytanie do mam ktore przyjechaly do Irlandii z dziecmi i kontynuuja tutaj szczepienia. Czy szczepilyscie swoje dzieci przeciwko meningokokom i czy placilyscie za to? Ja bylam kilka dni temu zapisac moja Milenke do lekarza i dowiadywalam sie o szczepienia i powiedziano mi ze pomimo tego ze szczepienia przeciw meningokokom sa obowiazkowe, to ja musze za nie zaplacic, bo Milenka wyrosla juz z tego okresu kiedy szczepienia byly nieodplatne. A Milenka ma dopiero niecale 9 m-cy.

Mam pytanie do mam ktore przyjechaly do Irlandii z dziecmi i kontynuuja tutaj szczepienia.

Moja dwulatka dostała za darmo po jednej dawce HIB i Meningokokow.
Marta w wieku 4 miesiecy kontynuowala bezplatnie szczepienia Infanfixem (5w1) oraz rozpoczeła cykl Meningokokow (ten cykl idzie jakby osobno).
Wszystko zupelnie bezplatnie, za darmo, gratis...
Moze dowiedz sie gdzies w HSE? Lekarz to tylko lekarz... moze on traktuje Ciebie jak 'turyste', a nie mieszkańca Irl? Nie wiem... ale u nas polska lekarka szczepi bezplatnie wszystkie dzieci. (wyjatek WZWB, ktorego tu nie ma w kalendarzu)

Witajcie Dziewczyny,
wiecie co aż wstyd się przyznać, bo ja do tej pory nie zauważyłam tego wątku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:!
Normalnie jak mi się miło na sercu zrobiło,kiedy zobaczyłam ten tytuł...
teraz tylko szybciutko się wpisuję a potem sobie poczytam co piszecie, skąd jesteście..
Ja mieszkam w Dublinie i jak suwaczki wskazują mam córunię, która ma 2,5roku i czekamy teraz na drugiego dzidziusia, termin mam na połowę marca!
pozdrawiam i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona:happy:

reklama
Do góry