reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

monciapl witaj!
Na poczatek zabierzcie sie ostro za skladanie aplikacji - jesli jeszcze czegos nie zlozyliscie:)
Potem najlepiej pozwiedzac Irlandie:) Jest przepiekna!! Ma tak cudowne urocze zakatki, ze moglabym zachwycac sie nad nia godzinami...

Pada deszcz... ano pada:) I co z tego:)
Ja nie jestem z cukru, dzieciaki tez. Zaraz zbieramy sie na spacerek:)
A wieczorkiem moze na babskie spotkanie skocze, albo jedziemy do Killarney na likend. Dzis lub jutro.
Mi dobrze robi cotygodniowa lekcja angielskiego:) Dla zdrowia i podnoszenia kwalifikacji.
Albo niedzielny wypad na rolki. Zbieramy sie tez na basen, ale ciagle cos nam wypada...
Mam nadzieje, ze znajdziesz swoje miejsce na Zielonej Wyspie. Ja - póki co - nie wyobrazam sobie poerotu do Polski na stale...

reklama
a teraz post z pytankiem, jakiś tydzień temu u Oliwki po zdjęciu nocnej z 3-kilowej pieluchy zobaczyliśmy czerwony zadek. A dokładniej odparzony przód nie zadek, ale to jeden pies. Do tej pory nam się to nie zdarzyło, no ale kilka minut na forum i zaklęcia odnaleźliśmy: kąpiel w krochmalu, posypywanie mąką ziemniaczaną, sudocrem, wietrzenie zadka. Niby pomogło na kilka dni, ale od wczoraj jest znowu gorzej, pani w aptece poleciła Calendula Nappy Changre Cream, ale to chyba raczej na początki a nie na takie stadium. Z Polski miałam ze sobą tylko sudocrem, chociaż i tu go pełno. W każdym razie nie działa. Czy zdarzyło się Wam tutaj coś takiego i jakie wtedy irlandzkie specyfiki zastosowałyście? bo żadnych tormentioli i innych takich tu nie widziałam. Hilfe, help, pomaszczi - Oliwka skrobie się okrutnie i niefajnie nam z tym:no:.

Monikaj76 syp mala caly czas maka ziemniaczana poki nie znajdziesz cos skuteczniejszego.ale o ile mi wiadomo maka powinna pomoc.a czy zmienialas malej ostatnio pieluszki na inne bo to moze byc przyczyna.

u nas tak sie odparza przez sudocrem:(
pomaga na odparzenia kolo odbytu, ale jak stosujemy profilaktycznie topowoduje zaczerwienienie z przodu (tak samo jedna i druga corka)
Po odstawieniu sudocremu - kapiel w krochmalu + puder (ale na poczatek maka ziemniaczana - do nabycia w polskich sklepach/stoiskach, nie wiem czy gdzies indziej tez maja)
Ja do tego doszlam przypadkiem. Zapomnialam posmarowac sudocremem w dzien i wieczorem bylo lepiej, maz posmarowal po kapieli i rano bylo rozognione... wiec wiemy, ze u nas sudocrem.
Stosuje go tylko jak sa problemu kolo odbytu.
Pozdrawiam!

u nas tak sie odparza przez sudocrem:(
pomaga na odparzenia kolo odbytu, ale jak stosujemy profilaktycznie topowoduje zaczerwienienie z przodu (tak samo jedna i druga corka)
Po odstawieniu sudocremu - kapiel w krochmalu + puder (ale na poczatek maka ziemniaczana - do nabycia w polskich sklepach/stoiskach, nie wiem czy gdzies indziej tez maja)
Ja do tego doszlam przypadkiem. Zapomnialam posmarowac sudocremem w dzien i wieczorem bylo lepiej, maz posmarowal po kapieli i rano bylo rozognione... wiec wiemy, ze u nas sudocrem.
Stosuje go tylko jak sa problemu kolo odbytu.
Pozdrawiam!
Wlasnie nie raz slyszalam,ze sudocrem nie powinno sie uzywac profilaktycznie bo zawiera tlenek cynku.
Powinno sie go uzywac tylko przy odparzeniach,
A maka ziemniaczana jest rewelacyjna na takie dolegliwosci :tak:

Sudocrem rzeczywiscie tylko pogarsza sprawe. My stosujemy profilaktycznie i jak juz sie cos pojawi Nivea Baby krem przeciw odparzeniom. Jest super, ale tutaj go nie widzialam(moze ktos z Was widzial tutaj kosmetyki Nivea Baby?). Ja mam jeszcze zapasy z Polski. ALe wiem ze tez bardzo dobry jest Bephanten, ktory widzialam w Boots'ie.

A na nauke angielskiego polecam strone www.ang.pl:-):-). Sa tam slowka, gramatyka, testy, i inne.

(moze ktos z Was widzial tutaj kosmetyki Nivea Baby?)...ALe wiem ze tez bardzo dobry jest Bephanten, ktory widzialam w Boots'ie.

Co do kosmetyków Nivea Baby tutaj to hm... pustki:eek: Dostępne są tylko:
- płyn Cream Bath,
- płyn Shampoo & Bath (2in1),
- chusteczki Toddies,
- chusteczki Soft Creme Wipes,
- chusteczki Sensitive No-Perfume Wipes.

No i zgadzam się co do Bepanthen'u, który u nas zawsze się sprawdza w kryzysowych sytuacjach i nigdy nas nie zawiódł:tak:

reklama
Hej dziweczyny jest tu krem Nivea Baby sama go kupowalam w Super Valu nie widzialm a tesco ale w aptekach tez widzialm ja kupuje go dosc czesto na przemian z sudokremem a polecam puder z Nivea tez dobry prz moich maluchach super sie sprawdzil.A jak sie pojawiaja wieksze choroby to nie ma jak mąka ziemniaczana

Do góry