Justysia - ..no i zapomniałaś...Joann pampki kupilam w tesco nazywaja sie huugies little swimmers.... a stroj to moja Gwiazdeczka ma pierwsza klasa jutro wkleje fotke jak niezapomne
Misia - to widzę jesteś z niani zadowolona :-) ale współczuję rozstania z maluszkiem...ja bym nie dała rady..bo co się budzę to muszę zobaczyć co się dzieje u mojego słoneczka(...)
Zrobilismy malemu osobny pokoj...przechodze w zwiazku z tym kryzys...czuje jakbym go opuscila...dochodze do niego na karmienie a i tak pol nocy wpatrywalam sie w monitor od nianki zeby go widziec...zle mi z tym, ale wygodniej bo nie ma stresu w sypialni, ze sie maly obudzi przy kazym naszym ruchu czy chrapnieciu...pokoik ma slodki, taki dzieciecy. Mam tam moj bujany fotel i maly ladnie spal pierwsza noc, choc dla mnie to duzo bardziej meczace bo tak to w lozku mu cyca na wierzch i juz...ehh...musz sie z ta mysla oswoic...;-)
Dobra lece...odezwe sie later:-)
Agusiek - mój GP powiedział by myć go tak by nie miał stulejki..czyli obciągać lekko.(...) a czy wy robicie cos z siusiakami maluchow????haha ale zabrzmialo, ale wiecie o co mi chodzi....czy cos trza robic ???bo ja nie robie, bo slyszalam ze do roku czy nawet dwoch lat nie rusza sie..., a jakos nigdy lekarza nie zapytalam bo zawsze bylo ok:-)
Marta - jak to Twoja siorka??? Zdolniacha z niej Robi coś w kierunku kształcenia głosu? A może czas na szansę na sukces???
Wilwia - oj to zaskoczyłaś personel szpitala .. Zastanawiam się jednak czy gdybyś serio nie wzięła epiduralu to czy by nie poszło gładziej. Ja właśnie byłam nastawiona na niebranie tego znieczulania...bo nie dość, że się bałam wkłucia w kręgosłup - nie bólu - lecz tego czy się dobrze wbiją..bo kręgosłup jest jeden..a bez niego nie da się żyć.. druga sprawa to właśnie często po epiduralu spowalnia się cała akcja.. A znam kilka osób, które urodziły bez problemu dzieci z owiniętą pępowiną - więc to nie powinien być problem przy porodzie..ale ten środek może tak działa że właśnie dzidzia się wtedy cofa.. Mój też był owinięty i właśnie się cofał.. Ale mi powiedzieli, że jak vacuum nie pomoże to zrobią cc. Aż dziwne, że u Ciebie zastosowali po vaccum kleszcze..ale pewnie dlatego, że tętno spadało...:-(i nie było czasu na cc. Oj to się też nastresowałaś... Ale dobrze, że to już za nami i dzidziusie są z namiWitam kobietki.
Mam troszke czasu (...)
Tabasia - Współczuję spotkania z takim doktorkiem już ja coś wiem o polskich doktorkach w Irl...aż mi się ciśnienie podnosi...(...) Bylam u jakiegos nowego doktorka i powiem krotko - raczej moja noga tam wiecej nie postanie. To na pewno nie ten, co byl kiedys w zastepstwie. Zrobilam tylko USG, zeby podgladnac malenstwo i juz chcialam stamtad uciekac. Czulam sie mega niekomfortowo, zero profesjonalizmu i podejscia do kobiety w pierwszej ciazy!!!!!! Zapytalam o badanie przeziernosci karkowej, a on do mnie "a wie pani w ogole na czym to badanie polega?" Normalnie szok!!! Jakbym nie wiedziala, to bym nie mowila, ze chce zrobic! A jak mu odpowiedzialam, to mnie prawie ze wysmial, ze nie mam racji (choc wiedzialam o czym mowie!) Mial mi zmierzyc cisnienie i zapomnial...
Oto moje wrazenia :-(
Plecy mnie troche puscily, wygrzalam sie w nocy, ale jak nierowno stane, to boli... Tesciowa mowi, ze moze byc juz jakis minimalny uscisk na nerwy...
Malenstwo ma juz 2 cm :-)
Anineczka - aż mi ciarki przeszły jak to przeczytałam Pierwsze co pomyślałam, że to ktoś kto Was zna.. bo jak to że pies nie wyczuł obcego ale laski piszą dalej, że to cyganie.. aż strach się bać..oberwowali by ukraść gdy śpią domownicy zamiast w dzień jak ich nie ma..w głowie mi się to nie mieści.. Ale widzę ostatni Twój post - gang samochodowy... o kurcze.. To ja się nie mam czego obawiać..;-) Ale współczuję Wam bardzo..czyli samochód raczej nie do odzyskania... Najważniejsze jednak, że Wam się nic nie stało i Mili..!!!Hej
No i nas okradli
Zabrali auto,telefony,portfel M,laptopa M.Mój ukochany Samsung Tocco
Auto co prawda służbowe,no ale....
Ale jestem wściekła.
Weszli przez okno w kuchni
Nikogo nie obudzili,ja poszłam spac około 2 w nocy,a rano już nic nie było...
Moja karta medyczna z tabletami anty w aucie została.Dziś powinnam wziąśc pierwszą pigułkę od przerwy....
Jestem oderwana od świata.
I jestem mega wściekła
Muszę zapalić bo mnie nerwy zjedzą,a nie mam kasy bo karty pokradzione,a do banku 5 km z buta.
Larcia - a ile właściwie kosztowały Twoje bilety? Bo pamiętam, że pisałaś, że są tańsze nawet od Ryanaira..o i jednak nie obyło się bez niego.. ale koniecznie zgłoś reklamację..(...) A my wlasnie wrocilismy z pl w nocy.A raczej ja z corcia. No tak.Przyjezdzamy na lotnisko,a oni mowia,ze moj m nie ma bilety,jest skasowany,ze jak nie polecial w 1 strone to w druga automatycznie jest skasowany!!!!I nikt nam tego nie powiedzial!A moj maz dzwonil wczesniej do lufthansy i pytal,czy jak nie poleci to czy wszystko bedzie w porzadku,a oni ze tak. Mi na lotnisku w Dublinie tez nikt nie powiedzial,ze skoro maz nie leci,to bilet w 2 strone tez jest skasowany!Ani email ani nic!No zesz kurde!!!Poszlismy do lufthansy,a oni,ze maja takie prawo,zeby kupil sobie nowy bilet i nowy kosztowalby 970euro na ten sam lot,30 min przed odprawa!POSZALELI!Bedziemy dzwonic i skladac skarge,bo mysle,ze tak nie mozna,nic nie uprzedzic. Wiec kupil ryanair na dzis.Super.Zawalona noc,wrocilismy dopiero przed 3 wnocy,Amanda od rana zywa jak skowronek,ja tylko pare h spania i musze dzis jechac do shannon.Dobrze,ze kolezanka mi Amandy przypilnuje w nocy jak bedzie spala,wiec jade sama,bez dziecka. Ale jestem zrabana na maxa,czuje sie jak na kacu od niewyspania,pije juz 2 redbulla,zeby nie usnac.Tyle.Musze szykowac kapiel dla dziecka,wiec zmykam.Milego wieczorku dziewczynkI!
Ostatnia edycja: