reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej.
Ja nie śpię...
Czuję,że mi siadło lekko na psychikę.
Czatuję na ewentualnych złodziei...zaglądam wiecznie przez żaluzję i szukam nie wiadomo czego :-(
Na policję nawet nie liczę,że pomogą.Śmiechu warte.
Wczoraj rano zgłosiliśmy kradzież a dopiero dziś ściągali odciski palców.Chorzy są.
Te odciski na pewno najpierw zatarł sierżant zamykając okno a później pewnie moje dzieci,bo one wiecznie w oknie siedzą.
Niby wskazałam im ślad buta,ale co z buta znajdą?
Pewnie połowa iroli ma podobne buty :baffled:;-)
I najlepsze jest to,że to mój M musiał zadzwonic na gardę dzis rano i przypomniec im o Fingerprints :baffled:
Żenada....
Fotelik dla Matta już mam :-) Dziękuję.
Żal mi ,że się Wam tak żalę...ale to we mnie siedzi głęboko.Bo człowiek w życiu nie ukradł ani złotówki czy ani centa a jemu zabrali spory dorobek :-(
Wybaczcie :sorry2:

Larcia ja też musiałam się wczytac w Twój post.Też mi na początku wychodziło 3 450 :-D
Ale zakumałam w porę.To i tak tani lecieliście,ale masz rację.Skarga musi byc :wściekła/y:
Luliete chyba ponad 95% kobiet rodzących w Irlandi ma takie same odczucia jak ty!Bardzo dobrze wspominam dwa porody,a pierwszy szczególnie bo był pierwszy i taki miły,choc Antek też był obkręcony 2 razy pępowiną i urodził się siny i bez oddechu,ale szybka reakcja położnych i młody doszedł do siebie szybko.Nam na szczęście żadne vacum nie było potrzebne,ale dopiero za 2 porodem dowiedziałam się co to znaczy miec położone krzyczące dziecie na brzuszek.Mam nadzieję,że za 3 razem dowiem się co to znaczy miec córę,choc mój M coraz częściej wspomina wasektomię :szok:
A żarełko pełen wypas w szpitalu,zwłaszcza jak ma się znajomości na kuchni :cool2::-D
Moniadan dowiedziałaś się czy to jest odwracalnie??
Ja chcę miec Michalinkę ale coś czuję,że mój M sam zdecydował o zakręceniu zaworka :sorry2::baffled:

reklama
joannn dzięki za podniesienie na duchu, bo jestem troche przerazona jak to tutaj będzie

anineczka po to tu jesteśmy, ja tez często sie wam żale bo niestety takie życie:-(
a jak chcesz córke to 2 dni przed musicie działać:tak:wiem co mówie, chcieliśmy teraz synka to pilnowałam zeby idealnie w ten dzień było co trzeba:-Dmyśle ze namówisz jeszcze męża na Michalinke:-)powodzenia;-)

Hej dziewczynki

anineczka zal sie ile wlezie to pomaga czasami;-)

A co do porodu, ja bylam wczoraj w szpitalu z bolem brzucha i jak zobaczylam co si tam dzieje to wogole mam watpliwosci ze jak zaczne rodzic to ktokolwiek sie mna zainteresuje i boje sie jeszcze bardziej:sorry2:

Dzien dobry mamuśki
U nas jak zawsze pogoda śliczna, Eryk juz od rana w piaskownicy, a Emma jeszcze śpi w piżamce

Anineczka to mnie zaskoczyłas, że Twój M wspomina o wazektomii, bo ja myślałam, że tylko my jestęmy tacy szaleni :-D
no więc jest niby odwracalne w 30% ale należy mysleć o tym jak o zabiegu nieodwracalnym, w Irl na MC wykonują bezpłatnie
i ty tez musisz podpisac zgodę, wiec Twój M sam nic nie zdecyduje, takze sie nie martw ;-)
a co do planowania płci, to my obaliśmy wszelkie teorie, bo było codzinnie i dokładnie w owu i przed i po i wyszła dziewczynka, wiec ja uwazam ze nigdy nie wiadomo
Zmykam pranie powiesic paa

Jola ja mam podobne obawy... :-(
Ale z drugiej strony dziewczyny sa bardzo zadowolone opieka tutaj, wiec badzmy dobrej mysli....

No tylko to nam zostalo ale ciezko przy tej opiece medycznej myslec pozytywnie:sorry2:
Moze bedzie dobrze, zobaczymy, na kiedy masz termin?

No tak juz zobaczylam. Juz prawie, prawie. KOniecznie daj znac jak ciposzlo, amma nadzieje ze bedzie sprawnie:) Powodzenia

Jola nie martw się, a M będzie z Toba??
Anineczka a jak ci dranie dostali sie do środka? przez okno? to było otwarte czy sami otworzyli?
wiesz nie dziwię ci się ze spac nie możesz, alle myśle, ze juz nic wam nie grozi

moniadan zgadza sie ze wam dziewczynka wyszła bo zeby był chłopak to trzeba 2 dni przed sie wstrzymac bo jak wy codziennie to męskie plemniki słabną i żeńskie są silniejsze i wtedy wychodzi dziewczynka:-)

wiesz MartaF ja juz sie w tym wszystkim pogubiłam, w kazdym razie jestem szczęsliwa że tak wyszło :-)
spójrzcie jakimi odtwarzaczami beda się bawic nasze dzieci :szok:
[video=youtube;HTxdKi77G20]http://www.youtube.com/watch?v=HTxdKi77G20&NR=1[/video]

reklama
Do góry