reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

anineczka wow, wrecz straszne, bardzo ci wspolczuje, wazne ze wy jestescie ok!!!!

A my wlasnie wrocilismy z pl w nocy.A raczej ja z corcia. No tak.Przyjezdzamy na lotnisko,a oni mowia,ze moj m nie ma bilety,jest skasowany,ze jak nie polecial w 1 strone to w druga automatycznie jest skasowany!!!!I nikt nam tego nie powiedzial!A moj maz dzwonil wczesniej do lufthansy i pytal,czy jak nie poleci to czy wszystko bedzie w porzadku,a oni ze tak. Mi na lotnisku w Dublinie tez nikt nie powiedzial,ze skoro maz nie leci,to bilet w 2 strone tez jest skasowany!Ani email ani nic!No zesz kurde!!!Poszlismy do lufthansy,a oni,ze maja takie prawo,zeby kupil sobie nowy bilet i nowy kosztowalby 970euro na ten sam lot,30 min przed odprawa!POSZALELI!Bedziemy dzwonic i skladac skarge,bo mysle,ze tak nie mozna,nic nie uprzedzic. Wiec kupil ryanair na dzis.Super.Zawalona noc,wrocilismy dopiero przed 3 wnocy,Amanda od rana zywa jak skowronek,ja tylko pare h spania i musze dzis jechac do shannon.Dobrze,ze kolezanka mi Amandy przypilnuje w nocy jak bedzie spala,wiec jade sama,bez dziecka. Ale jestem zrabana na maxa,czuje sie jak na kacu od niewyspania,pije juz 2 redbulla,zeby nie usnac.Tyle.Musze szykowac kapiel dla dziecka,wiec zmykam.Milego wieczorku dziewczynkI!

reklama
No dobra wrocilam!!!!:-):-):-)
I pierwsze co widze to Anineczka- szok!! Kurde ale masakra!! nawet Aaron jest w szoku. Dziady jedne!! Wspolczuje...i az mnie ciary przechodza na mysl, ze byliscie wtedy w domu!!!:szok: Zaczynam sie cieszyc, ze Aaron jest opetany zamykaniem wszystkiego na dziesiec spustow zanim pojdziemy spac!

Wilwia- ciesze sie bardzo, ze sie udalo z karmieniem! Piekna sprawa czyz nie? Te nasze male ssaczki:-)

Agusiek- ktos postanowil zablokowac swoja linie netu dlatego nie moglam wiecej korzystac..hehe...cwaniacy:-D

No a u nas powoli do przodu. Zostalo mi poodkurzanie calej chaty i bedzie picus glancus:-) Wczoraj zrobilam sobie pierwszy spacer po okolicy co by obczaic gdzie ja wogole mieszkam...;-) i gdzie jest clybaun hotel bo gdzies tam mieszka Agusiek..chyba...i wilwia i frog chyba:-) a ja juz nie moge sie doczekac wypadow:tak::-)
Maly dzis mial piekny dzien...slicznie spal...nie to co wczoraj! Masakra!Caly dzien przeryczany...ja na skraju mozliwosci psychicznych. Mysle, ze to sprawka skoku rozwojowego bo sporo wisial na cycu i okrutnie ryczal. :-( Ale za to ostatnia noc- CUD- spal 6.5 godziny bez karmienia (pierwszy raz w zyciu!!) Bylam w szoku i nareszcie sie wyspalam :-) No to narazie chyba tyle. Musze jeszcze zadzwonic do familii do Polandii poki mam chwile takze spadam na razie:-)

Niestety odwolalam piatkowa wizyte na Terrylandzie, bo kurier ze sprzetem do USG im sie spoznia :baffled: pojde za 2 tyg.
Bylam dzis za to w Polmedzie. Dr Sempki juz nie bedzie w ogole, przyjmuje tylko w Dublinie i w Limerick. Bylam u jakiegos nowego doktorka i powiem krotko - raczej moja noga tam wiecej nie postanie. To na pewno nie ten, co byl kiedys w zastepstwie. Zrobilam tylko USG, zeby podgladnac malenstwo i juz chcialam stamtad uciekac. Czulam sie mega niekomfortowo, zero profesjonalizmu i podejscia do kobiety w pierwszej ciazy!!!!!! Zapytalam o badanie przeziernosci karkowej, a on do mnie "a wie pani w ogole na czym to badanie polega?" Normalnie szok!!! Jakbym nie wiedziala, to bym nie mowila, ze chce zrobic! A jak mu odpowiedzialam, to mnie prawie ze wysmial, ze nie mam racji :angry: (choc wiedzialam o czym mowie!) :baffled: Mial mi zmierzyc cisnienie i zapomnial...
Oto moje wrazenia :-(
Plecy mnie troche puscily, wygrzalam sie w nocy, ale jak nierowno stane, to boli... Tesciowa mowi, ze moze byc juz jakis minimalny uscisk na nerwy...
Malenstwo ma juz 2 cm :-)

no to tragedia jak tak, widze ze Sempko zmyla sie po angielsku...
Trzeba bylo zjechac tego kolesia, co on sobie w ogole wyobraza?! Dobrze ze jest ta ginekolog na terrylandzie..

Larcia nie zazdroszcze przygod na lotniskach:no:masakra jakas...witaj wogole spowrotem - ale zlecialo:tak::-)

Misia no to jutro moze pojdziemy na spacerek? daj cynka to wyrusze w Twoja strone albo Ty w moja:-)ja mieszkam minutke od hotelu, wilwia minutke ode mnie, a frog z 10 min :-)

Kurcze nie czesto wpadam na to forum Noo ale weszlam sobie i widze ze jedna dziewczyne ktos okradl SZOK SZOK SZOK ja bylam wlasnie w polsce i znajomi mi mowia ze za murem obok nas zostala okradziona rodzina wlasnie kilka dni temu Okradli caly dom auto wzieli i zrobili ogromny balagan U mnie w domu jest nas 5 razem z moja mala coreczka ale pol dnia ja siedze sama z nia i zawsze sie zamekam bo boje sie i obawiam ze i w ciagu dnia ktos kto wie ze jestem sama mnie napadnie w domu :(

Anieczka bardzo ci współczuje!! Ludzie nie znaja granic, ja bym tez sie wsciekla na maksa, a dokumenty męza bedziesz musiala do Polski jechac wyrobic czy tu?? Poblokuj karty i masakra szukaj domu z alarmem koniecznie, a w tym wogole masz alaram?
pozdro

Ja tam nie jestem pewna,że to cyganie.
U nas nie ma cyganów,nie mieszkają,nie szwędają się i nigdy nie widziałam na oczy żadnego cygana tutaj.
To musiała byc jakaś dobrze zorganizowana grupa przestępcza.Nasze auto było nówka z salonu.Rocznik 2009 Opel Insignia.Takie auta kradną profesjonaliści.Celem było auto,a reszta zabrana "przy okazji".Takie auto odrazu jedzie do "dziupli" i jest rozbierane na części pierwsze lub jedzie na prom i do Anglii.
Zrobiłam spis rzeczy,jest ich 17 plus portfele plus dokumenty.
Cyganie połaszą się na każde auto,a dziś się dowiedziałam,że były 4 kradzieże u nas w ostatnim czasie i szły auta najwyższej jakości.Od Insigni po Lotosa i Lexusa :sorry2:
Właśnie M wrócił od sąsiada,któremu ukradli Lotosa....sąsiad ich gonił autem żony,ale pegoutem tak więc marne szanse...
To jest gang samochodowy ,który kradnie auta one idą na kontener i płyną do anglii.ten sąsiad ma dwa psy na dworze,które zostały nakarmione narkotykami (Tak więc Marta Jessie nie miała by szans :sorry2: ) nooo...
Koniec już.Już nie będę Was męczyc.
Emili dziękuję.Marzena i Seba już są u mnie:tak:;-)
Kamcia mamy alarm,zawsze jak wychodzimy włączamy.Ale w nocy nie.Nigdy bym się nie spodziewała...
Zresztą nawet nie wiem jak włączyc ten alarm na same okna.Bo z detektorem ruchu to by nie działało...
Oglądaliśmy Trim

Dziewczynki odpiszę każdej z Was osobna jutro.

Ostatnia edycja:
reklama
no to tragedia jak tak, widze ze Sempko zmyla sie po angielsku...
Trzeba bylo zjechac tego kolesia, co on sobie w ogole wyobraza?! Dobrze ze jest ta ginekolog na terrylandzie..
No trzeba bylo :-D
Jednak ide do niej w piatek, albo w poniedzialek. Juz trudno, nie zrobie USG najwyzej, ale temu doktorkowi nie ufam i pojde tak na wszelki wypadek do tamtej... Zapisal mi jakies leki, a jak weszlam do gabinetu, to sie zdziwil, ze w ciazy jestem (bo po co zajrzec w karte?!). Wiec wole to wszystko skonsultowac... Opisze co i jak ;-)

Anineczka szok doslownie!!!!!!!! Tak mi przykro :-( Dobrze, ze Wam sie nic nie stalo... Ja to pewnie bym miala taka schize, ze balabym sie juz tam mieszkac :baffled: Trzymaj sie kochana!

Do góry