reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

formularz wysla sie 6tyg przed planowana data pojscia na macierzynski!

no to juz wszystko wiadomo.... a jak juz nie bedziesz dawac rady w pracy to idz do gp i popros o zwolnienie :) tak mozesz sobie przedluzyc macierzynskie.... bo po co z niego kozystac jak dzidzi nie ma lepiej miec wiecej jak juz malenstwo bedzie z Toba... taka tylko moja rada :p

reklama
Śliczną masz córeczkę:-) A tak swoja drogą śledzimy z mężem etapy Waszej budowy w Polsce na forum muratora. My dopiero będziemy zaczynać fundamenty w tym roku:-). Pozdrawiamy. Na tym forum jestem ja, a na tamtym mąż siedzi, aż go oderwać nie można:-D

Asienka_r dziekuje bardzo! Co Ty opowiadasz, znasz nas z Muratora??? ? Naprawdę??? Co za spotkanie! :-D
A jak nick męża jeśli można wiedzieć? Może i ja kojarzę? W takim razie i my Wam bedziemy kibicować! :tak: A gdzie sie bedziecie budować?

I grauluję dzidziusia, który urodzi się już za 2 miesiące :)

Ostatnia edycja:
Mąż się nie udziela, tylko czyta:-), bo go wszystko fascynuje:-D. Wasz domek ma zapisany w subskrypcjach. my się budujemy w lubelskim, okolice Biłgoraja. Pewnie niedługo założymy nasz dziennik budowy rododendrona 8:-). Dziękuję za gratulacje:-). W Irlandii mieszkamy 30 km od Dublina w stronę Balbrrigan i Droghedy. Pozdrawiamy.

cześć Dziewczynki:-) jaka cisza dzisiaj ;-) a jak pogoda u Was? bo w Galway to słońce i deszcz na zmianę :-( więc nici z suszenia prania na ogródku :baffled:

MartaF - to jakas kobieta śpiewa:confused: ja jednak jestem za "starym" Dżemem...
Tabasia - współczuję z tą rwą kulszową. mnie złapała tydzień temu - nie mogłam ruszyć nogą, chodzenie to była wyższa szkoła jazdy... na szczęście powoli przechodzi :tak: mój GP powiedział, że jak baaaardzo boli, to można wziąć paracetamol :sorry2: bo żadne maści i inne leki odpadają ze względu na ciążę... mam nadzieję, że Ci szybciutko przejdzie ;-) aaa - moja koleżanka robiła ciepłe okłady, ale to było pod koniec ciąży.
Jola - tak jak piszą dziewczyny - na macierzyńskie możesz przejść najpóźniej na 2 tyg przed wyznaczoną datą porodu a najwcześniej chyba 6 tyg (nie jestem pewna :confused:) a formę to wyślij najpóźniej 6 tyg przed przejściem na maternity :tak: bo oni sobie tam sprawdzają i czasem musisz dosłać jakieś papiery... wiem po sobie - od dzisiaj jestem na maternity, ale dalej nie dostałam decyzji i nie wiem, czy mi przyznali :baffled: a jeśli chodzi o wysokość chorobowego, to w IRL dostajesz stałą stawkę - ok 205 euro tyg (odbierane na poczcie) ;-) płaci socjal...

dziewczynki - mam pytanko, bo ostatnio tematem na topie były te elektroniczne nianie... i tak myślę, że chyba sobie zakupimy taką. tylko teraz pytanko - jaka będzie najlepsza? bo znalazłam z opcją "one way" albo "2 way" - czyli jak dobrze się domyślam, chodzi o to, że nadajnik w jedną lub w dwie strony? nie znam się na tym kompletnie i liczę na wasze doświadczenie :)

Ostatnia edycja:
to moja siostra:-):-):-)

andziulina zapraszam do mnie bo u mnie piękne słoneczko, pranie w ogrodzie, dzieciaki latają za psem a ja nie mam z kim kawki wypic

Ostatnia edycja:
reklama
Hello dziewczynki.

Ja po pracy sie relaksuje na nowo zakupionym wypoczynku zreszta:-) I tak sie zastanawiam kiedy powinnam isc na maciezynski? Jak to z wami bylo i kiedy i co trzeba zaczac zalatwiac?:zawstydzona/y: Zielona jestem:blink:
Wg prawa na macierzynski trzeba isc 2 tyg.przed data porodu, jaka lekarz Ci wpisze w formularzu,mi wpisal tydzien po terminie, bo go poprosilam :)Aforme MB10 musisz wyslac 6-8 ygodni przed pojsciem na macierzynski i dolaczyc akt malzenstwa jesli jestes mezatka i bralas slub poza IRL

Do góry