reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Andzulina pewnie,ze bedziemy trzymac kciuki.A moze mnie wyprzedzisz??:-)
hehehee:-D Wilwia a może spotkamy się na porodówce??? a tak na poważnie, to mój Mały może poczekać jeszcze z tydzień, aż się nie urządzę na nowym mieszkaniu, a potem - jak to mój A mówi - może śmiało szukać "światełka w tunelu" :-) nie mam nic przeciwko ;-)
a poza tym, to od wczoraj coś mi wlazło w dolną część krzyża i nie mogę ruszać nogą :-( tragedia. boli jak diabli przy jakimkolwiek próbie poruszania się :-( to chyba ta jakaś rwa kulszowa? nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego...:no:

reklama
Witam nowe przyszłe mamusie!:-) Wpadam na momencik, nadrobiłam zaległości w lekturze ;-):-D... muszę przyznać, niezła dyskusja na temat karmienia maluszków :tak:. Moje dzieci są "piersiowe", córce nic nie podawałam do 6-tego m-ca, no Kubuś to duży facet ( waga urodzeniowa 4550) więc po skończeniu 5-tego miesiąca zaczęłam podawać "te niezdrowe" słoiczki;-), bo było widać, że się nie najada. Super Misia, że będziesz miała psiaka ( upsss... może poważniej psa:-D) Super rasa! Kumpel męża z pracy ma takiego, tylko arlekina, przywiózł go z Polski. Ja też nie mogę doczekać się powrotu między innymi ze względu na mojego wymarzonego bulteriera. Hodowlę znalazłam i nawet jestem umówiona na wrzesień odnośnie szczeniąt:-D. Dobranoc dziewczynki!

anineczka spytałaś kilka dni temu, tzn jakieś kilkadziesiąt stron temu;-) Myślałam że to już nieważne, poza tym było mi wstyd, że tak długo nie odpowiedziałam :zawstydzona/y: Dlatego teraz od razu dementuję - w Lidlu nie pracuję, ale kilka Polek też tam pracuje:happy2:
Pogoda się dzisiaj pięknie zapowiada, od kilku dni podejrzanie nie pada, mam nadzieję że do weekendu tak wytrzyma :happy2:

Witam sie z rana fajnie tak móc poleżec w Łóżku rano i leniuchowac:)
Pobierałam krew bo kiedys mialam zapalenie stawów i ostatnio mnie boli nadgarstek i nie wiem od czego wiec zrobiłam sobie na sprawdzenie wszystkiego bo dawno nie badałam sie wiec zobaczymy..

Wstawiłam pranie mam nadzieje że wyschnie i pojade do smytha chcialam kupic Olivierowi motor lub autko elektryczne w którym mógłby jezdzic sa teraz w promocji i to na urodziny chcialam mu kupic będzie miał frajde:)

Laski co z ta kawa misia larcia agusiek halo????:)

pozdro

Witam dziewczynki

Ja tez dzis wolne i jeszcze w łózku. Troche nadrobilam zaleglosciei platna woda sie nie stresuje bo mamy z sasiadem prywatne zrodlo z gor;-) A co do planow na przyszlosc to od kiedy jestem w ciazy zastanawiam sie coraz czesciej czy chce zeby moje dziecko tu dorastalo:tak: Ostatnio chyba poczulam ruchy i teraz znowu cisza, a chyba juz powinnam nie? Dziewczyny mam pytanie jesli nie urodze w terminie to po jakim czasie biora na wywolanie?

Witam wszystkie Irlandzkie Mamy!

Chcialabym dolaczyc do Waszego grona jako oczekujaca przyszla mama z Dublina. Nie widzialam osobnego watku dla oczekujacych wiec mysle ze moge sie podpiac tutaj? Pare slow przywitania - jestem na poczatku 17-tego tyg i pierwsza wizyta w NMH na holles st. dopiero za kilka tygodni. Poki co ciaza przebiega spokojnie nie liczac zmory nudnosci o roznych porach dnia...:dry:
A moze ktos ma jakies doswiadczenia i porady dla wybierajacych sie do szpitala na Holles Street? Mile widziane.

Witaj:-)

Wpadłam się przywitać:-).
W Dublinie piękne słonko:cool2:, cieplutko i baaaardzo baaardzo przyjemnie.
Pranko zrobione, zakupy zaliczone, nawet obiadek gotowy.
Teraz tylko wypoczynek;-)
Wskakuję sobie co jakiś czas na chwilkę na balkonik, żeby łapać wit. D, aż żal, że nie można dłużej się powygrzewać i złapać trochę kolorku.
Może w przyszłym roku...

O krcze moje Panienki;-)ale sie rozgadalyscie!!

Mogg- dzieki za info co do nianiek! Pojde zoabzcyc napewno!

Kamcia- ja na kawke spoko jak sie juz przeprowadze bo wtedy moge z wozkiem podejsc a tak to ja jestem niemoblina:-)

eee...co tam jeszcze kto napisal.?...zeby sie odniesc...;-) oczywiscie juz nie pamietam...

Co do psa, to poszukiwania trwaja. Moj A dostal jakiegos szalu i nie moze przestac o tym gadac!! Kupil sobie wczoraj ksiazke o dogach i studiuje namietnie....ale zeby sobie tak ksiazke o niemowlakach poczytal, to juz nie bardzo:baffled::-D Ponadto zapytal mnie czy jesli kupi mi rodowodowego Doga, takiego jak sobie wymarzylam i obwiaze go czerwona kokarda, to czy zgodze sie uznac go jako prezent zareczynowy zamiast pierscionka (taki Dog troszke kosztuje, stad ten pomysl). :-D Wiec mu powiedzialam ,ze sie zgadzam na taka zamiane bo na kij mi kolejny juz w zyciu pierscionek zareczynowy...hahahaa:-Di tak mam za duzo bizuterii na sobie i cala dzwiecze jak chodze:-D Wiec mamy umowe!!! No i zareczyny sie szykuja;-)

Moje dziecko jest juz kolejny dzien aniolem...wlasnie spi slodko...
Pierwsza noc przespal sam w swoim lozeczku. Bralam go tylo na karmienie (2 razy). jestem z niego i siebie dumna! Tylko moje cycole nie zajarzyly nowej rutyny i mam wrazenie, ze zaraz nastapi ekslozja!! Juz 3 razy zmienialam dzis wkladki laktacyjne bo mi przeciekaja!:szok:

Ach! I jeszcze jeden news. Wczoraj dostalismy juz klucze do naszej nowej chacjendy :-) Pojechalismy sobie wiec jeszcze raz obejrzec bo mialy byc wykonane remonty....i co? Otoz..owszem odmalowane ale...poprzedni lokatorzy pomalowali czesc pokoi na rozne fajne kolory, ozdobili aplikacjami i mi sie to strasznie podobalo, a te palanty cala chate pojechali na bialo i kupa!!! Zamalowali wszystko!!! Debile!!:wściekła/y: Ponadto oczywiscie wszytsko w farbie...pokruszonej, poprzylepianej do paneli...nic nie posprzatane. Wykladzina w salonie nie zostala wyprana...cla w czarne plamiska...takze troche jestem zawiedziona i widze, ze duzo pracy przede mna zanim bede usatysfakcjonowana;-):-(

Dobra ide przyprawic kuraka na obiad...ale bede obserwowac co tam piszecie:-)

witam przyszle i obecne mamusie!
do babek, ktore rozwazalyby ewentualne pojscie do szkoly rodzenia - bylam wczoraj na pierwszej i wlasciwie przedostatniej lekcji i goraco polecam!osobiście czuje sie o wiele lepiej - mniejszy lek i w ogóle. Babki prowadzące b.mile i widać ze wiedza co mowia.
pozdrawiam

reklama
Hej Dziewczynki :-) jak samopoczucie dzisiaj? słyszałam od mojego M, że już kasztany z drzew lecą :szok: jesień całą parą idzie :-(

Witam dziewczynki

Ja tez dzis wolne i jeszcze w łózku. Troche nadrobilam zaleglosciei platna woda sie nie stresuje bo mamy z sasiadem prywatne zrodlo z gor;-) A co do planow na przyszlosc to od kiedy jestem w ciazy zastanawiam sie coraz czesciej czy chce zeby moje dziecko tu dorastalo:tak: Ostatnio chyba poczulam ruchy i teraz znowu cisza, a chyba juz powinnam nie? Dziewczyny mam pytanie jesli nie urodze w terminie to po jakim czasie biora na wywolanie?
Jola - przy pierwszym dziecku możesz poczuć pierwsze ruchy nawet dopiero w 24 tyg, więc się nie przejmuj tą przerwą ;-) a jeżeli nie urodzisz w terminie, to ustalą Ci wywołanie na 10 dzień (chyba że urodzisz w międzyczasie:tak:)

Ach! I jeszcze jeden news. Wczoraj dostalismy juz klucze do naszej nowej chacjendy :-) Pojechalismy sobie wiec jeszcze raz obejrzec bo mialy byc wykonane remonty....i co? Otoz..owszem odmalowane ale...poprzedni lokatorzy pomalowali czesc pokoi na rozne fajne kolory, ozdobili aplikacjami i mi sie to strasznie podobalo, a te palanty cala chate pojechali na bialo i kupa!!! Zamalowali wszystko!!! Debile!!:wściekła/y: Ponadto oczywiscie wszytsko w farbie...pokruszonej, poprzylepianej do paneli...nic nie posprzatane. Wykladzina w salonie nie zostala wyprana...cla w czarne plamiska...takze troche jestem zawiedziona i widze, ze duzo pracy przede mna zanim bede usatysfakcjonowana;-):-(

Misia ja miałam to samo - mieli odświerzyć i posprzątać nasz nowy house - a po odebraniu kluczy okazało się, że nic nie ruszone - kompletnie nic:no: i mó M musiał sam malować pokoje, kuchnie, łazienki. masakra z tymi irolami czasami. do tej pory próbujemy ogarnąć to wszystko:-(
a sposób z "pierścionkiem zaręczynowym" rewelacyjny :tak::-D

dobra - ja spadam do GP na kontrolę ;-) miłego dnia Kobitki :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry