Anineczka- dzieki za linki! Bede szukac na maxa! Juz znalazlam jedna hodowle (bo oczywiscie interesuja mnie rodowodowe psiaki- za dlugo czekalam az to marzenie sie spelni i teraz to juz chce porzadnego psa!). I jestem cala w skowronkach! Sa takie jakie mi sie marza- czyli czarny pies, nie suka.
Larciu- wybacz mi teraz to co powiem, ale fakt, ze jestem swieza mama niczego nie zmienia w mojej wypowiedzi co do karmienia piersia...Jesli znajdziesz choc jedno zrodlo (fachowe), ktore mowi inaczej niz napisalam to chetnie zwroce honor. Ja sie nie naczytalam zadnych poradnikow (tak naprawde zadnego nie czytalam)...ja skonczylam takie studia, na ktorych jeden z przedmiotow zwal sie biomedyka rozwojowa dziecka. Wedlug wiec NAUKI o rozwoju dziecka to co mowisz jest zachowaniem nieprawidlowym. Zakladajac, iz mleko jest pelnowartosciowe, co widzimy po tym jak dziecko przybiera na wadze (i tylko po tym, bo to wystarczy) wiemy, iz nie potrzebne sa mu jakiekolwiek inne produkty zywieniowe do ukonczonego 6 mies zycia. To jest fakt, a ne fanaberia wrozek z gazet. Niestety nie jest tez tak, ze kazda mama wie najlepiej ...hehe...fajnie by bylo jakbysmy sie wszytskie rodzily z wiedza absolutna;-) Sa badania, lekarze i specjalisci od laktacji i czasem nalezy troche uchylic czola i posluchac ludzi, ktorzy jakby nie bylo wyksztalcili sie w tym kierunku, zamiast unosic sie wlasna, czasem urojona wiedza. Masz racje, ze kazde dziecko rowija sie troszke inaczej ale nie dotyczy to systemu zywienia:-) Mam nadzieje, ze sobie nie nagrabilam tym postem....no ale w koncu dyskutujemy:-)
Gastone- ja tez chce z kamerka, bo czasem maly moze zaplakac ale jak zobacze, ze ma dalej oczka zamkniete to bede wiedziala, ze to byl tylko chwilowy brzydki sen i nie bede do niego od razu leciec. Ja znalazlam taka i nie wiem czy jest ok?
eBay.ie: Wireless Remote Pan Tilt Baby Monitor, BABY VISION,CCTV (item 220455950312 end time 21-Aug-09 09:55:34 BST)