reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dziewczyny, czy ktoras z was miala lub ma elektroniczna nianke z Video? Jesli tak to podzielcie sie wrazeniami...szukam jakiejs fajnej na ebayu i nie wiem na co mam patrzec...jaka firma itp. jakies doswiadczenia??:-)

Pozatym chcialam powiedziec, iz moj A to jest jednak zloty facet!! Wczoraj mu napomknelam o tym psie, ze moglibysmy sobie sprawic. On powiedzial, ze absolutnie nie, a juz dzis przyszedl i mowi : ' Wiesz, ja tak myslalem o tym twoim psie no i moze jednak bysmy sobie kupili!!!!' I to na dodatek zgodzil sie na mojego wymarzonego doga!!! Ustalilismy tylko, ze zakupimy po przyjezdzie z Polski (mam nadzieje, ze bedzie to we wrzesniu). Takze ja juz oszalalam ze szczescia i tak jak Anineczka jeszcze niedawno teraz ja siedze na stronkach i szukam mojego marzenia!! I aropo Anineczki to powiedz mi kochana na jakich stronkach szukalas Mili?
A teraz na dodatek moja polowka zaoferowala sie, ze uspi malego i ja mam chwilke dla siebie!! Bosko!!:-):-)

Nooooo Misia zloty facet!!!
Co do kamerki jamam juz 3 lata kamerke kupiona w Aldiku impidimpi i jestem zadowolona.Jednak szukam teraz lepszej, jakiejsc takiej szerokokatnej i najlepiej sterowanej jeszcze.:-D Ale moje doswiadczenia z ta kamerka sa jak najbardziej pozytywne.Fajna sprawa,jak dziecko malutkie jak i duze.Maly sobie zasypia wieczorkiem, a mi go obserwujemy.W dzien jeszcze fajniej, bo mozesz spokojnie dziecie polozyc na gorze i masz spokoj na dole.Polecam jak najbardziej.Ja wlsciwie strasznie sie uzalezn9lam od kamerki i zaczynam poprostu szukac juz drugiej bo ta przez trzy lata sie wysluzyla, akumulatorki siadaja i juz bez pradu nie dziala.Ale nie ma sie co dziwic uzywam uja codziennie od trzech lat i w dodatku to tak zwykla kamerka z Aldika.Poza tym jak ja kupowalam to nie bylo ich prawie wcale a jak juz byly to bardzo drogie.Teraz jest tego mnostwo i ceny sakonkurencyjne.Poszukaja na ebayu.
Ale Misia polecam ci poszukac wiecej na brytyjskich stronach bo w Irlandi nie ma tego sporo.Tu sobie popatrz np ethos wireless baby monitors | Buy cheap ethos wireless baby monitors and compare prices on ethos wireless baby monitors at Shopping.com UK | | Baby Care | Kids and Family
A ja sie czaje na ta, bo ma zoom i mozna ja tez ustawic ze bedzie sie obracac. http://www.babysecurity.co.uk/p/924...h-zoom-scan-camera---warehouse-clearance.html

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki wielkie Gastone za rade!! No ja szukam na ebayu ale wcale nie z Irlandii. Zazwyczaj sprowadzam rzeczy w Anglii lub USA. Jak teraz przeprowadzimy sie do nowej chaty z 3 pietrami to nie wyobrazam soebie nie miec takiej nianki! Umarlabym na dole z niepokoju jakby maly spal gdzies na gorze...:tak:

Misiu no to rewelacja :-D:-D
Ja szukałam Mili na Buy and Sell Anything in Ireland. Easy to Use - DoneDeal.ie lub www.byu&sell.ie , i w sumie na tej pierwszej jest najwięcej ofert.Możesz też zerkac na Galway Advertiser lub ISCPA ISPCA, Animal Charity, Pet Care, Animal Centre Ireland ale tutaj już są psiaki z schroniska i trzeba przejśc 3 tygodniowe szkolenie.
W sumie jak dog jest po angielsku? German Dog? Czy jak?

Już znalazłam.To w sumie jest tak :German mastiff,Deutshe Dooge,Great Dane.Ale na donedela nie znalazłam takowego.

Co do A.to złoty chłopak :-) Wiesz,faceci muszą się przyzwyczaić do nowego osobnika w domku,przecież on nie miał takiej więzi z dzieckiem jak ty kiedy byłaś w ciąży.Będzie jeszcze złociej,a jak czasem nie to pałką przez łeb :cool2::-D
Żartuję oczywiście,bo nie będzie źle,co nie? ;-)

Ostatnia edycja:
misia ja mialam zwykla nianie elektroniczna i powiem ci, ze jest wystarczajaca. Zastanawialam sie kiedys nad kamerka, ale mysle sobie tak: dziecko zakaszlnie czy cos. Spojrzysz w ekran. Widzisz, ze nagle cisza. Cos mu sie stalo czy tylko zakaszlnelo i usnelo?I tak pojdziesz sprawdzic. Prawda?Wiec to samo jest ze zwykla elektroniczna niania, bo jak jest taka sytuacja, ze slyszysz ze cos kaszlnelo i cisza, to idziesz sprawdzic. Wiec kamerka tez moze byc tylko dla picu, bo i tak ruszysz sie z miejsca i pojdziesz na gore sprawdzic, czy dziecko aby napewno spi.Wiec czy jak zobaczysz to na ekranie ,ze kaszlnelo i nagle zero ruchu, to nie pojdziesz?pojdziesz :-) I cos napisalas o karmieniu dziecka. Ja z kolei jak rodzilam Amande 2 lata temu, to bylo tak, ze jak dziecko jest na piersi, to trzeba zaczac wprowadzac pierwsze jedzonko po 4-5 miesiacu zycia, a jak na butelce to po 6 miesiacu zycia. Wiec nie ma na to reguly. Sama znasz swoje dziecko i bedziesz sama wiedziala kiedy nadeszla pora na pierwsze przecierki, bedziesz widziala, ze synus sie nie najada samym mlekiem i jest juz gotowy. To sie wie.A porady od lekarzy itp zmnieniaja sie z kazdym rokiem. Tak jak cala nauka. To, co wiesz teraz na temat medycyny fizyki itp,to za 50 lat okaze sie, ze polowa z tego jest nieprawda.Rozumiem, ze jestes swieza mamusia, bo ja tez czytalam wszelkie poradniki, ale spojrz na to z przymrozeniem oka. Co lekarz to inna zasada. Powinnam napisac, co mama to inna zasada, bo tak naprawde to Ty sama wiesz najlepiej co i kiedy.

Ostatnia edycja:
marlena nad dobrze wiedziec w razie czego.Dzięki ;-)

MartaF ja bym ciągła kasę od landlorda.Przecież zgłosiliście usterkę.Powiedz prawdę,że zapłaciłaś za naprawę tylko rachunku niema.
Znalazłaś już kogoś kto jedzie do Pl autem? Kiedy jedziesz?

Larcia wybacz.Rodziłyśmy prawie w tym samym czasie i chyba coś cię się poknociło.Dzieci na butelce zawsze szybciej dostają nowości niż na cycku.Dwa lata temu również ;-):cool2:

Witam z rana:-)

Dziewczynki nie wiem czy mnie pamietacie,ale kiedys pisalam,ze zgubilam-zostawilam wozeczek mojej coreczki w taxi w Cork,dzisiaj zadzwonilam na Garde i wyobrazcie sobie,ze go tam maja,jest tam miejsce dla rzeczy zgubionych-znalezionych,tak wiec jezeli ktoras z Was bedzie miala podobna sytuacje(oczywiscie nie zycze)mozna zawsze zagdzwonic i zobaczyc czy maja dana rzecz:tak:

To fajnie, że się wyjaśniło:-).

No na razie u nas słonko świeci. Mam nadzieję, że tak zostanie, bo pościel nastawiłam do prania i jeszcze jedno muszę dzisiaj zrobić

Witam kobitki.U nas sloneczko.
Larcia co do nianki mnie np jest potrzebna.Ja wiele razy bym nie widziala ze moje dziecko wstalo, bo od kiedy zaczal siadac siada i siedzi cichutko i czeka az ktos przyjdzie.Czasem niania jest na caly regulator a nawet nie wiesz ze dziecko siedzi hehe Poza tym ja akurat czuje sie pewniej jak widze dziecie taka juz jestem, w koncu dla kogos te kamerki wymyslili.Wiadomo kiedys nie bylo takich cudow i sobie radzono ale jesli nie jest to dla kogos wielki wydatek to polecam.

A co facetow to moj wczoraj niedosyc ze poprzenosil pol domu to jeszcze pozwolil mi sie polozyc i malego sam wykapal i polozyl spac.No zadziwil mnie chlop az sie zastanawialam czy przegapilam swoje swieto jakies czy cus :-D

Moj Maniek dzisiaj skonczyl trzy latka :szok: Swietujemy sami a iprezka bedzie za dwa tyygodnie.:cool2:

Ostatnia edycja:
anineczka nie.Widocznie czytalam inny poradnik... Mi wszyscy mowili,ze cyc to wczesniej,bo pokarm matki sie nie zmienia,wciaz jest taki sam,a dziecko rosnie i potrzebuje wiecej "skladnikow", a jak butelka, to butelke zwiekszasz tzn ilosc wsypywanych lyzek mleka,wiec mleko jest bardziej bogate,dlatego zaczynasz pozniej podawac jedzenie. Widzisz, ja mialam inaczej. Wiec nic mi sie nie poknocilo ;-) Wiec dlatego pisze, ze co lekarz,poradnik to inaczej. I moja puenta w poprzedniej wypowiedzi bylo to,ze mama sama najlepiej wie,kiedy co podawac,bo najlepiej zna wlasne dziecko. Wiec uwazam, ze dziwnie to brzmi jak jedna mama pisze drugiej,a po co ty jemu podajesz juz jedzenie,bo za wczesnie,bo w poradniku pisze tak i bla bla bla. Kazde dziecko ma inne potrzeby i trzeba te poradniki czytac z przymrozeniem oka,bo i tak nalezy sobie przemyslec zanim cos sie zrobi.

uciekam, mam jeszcze troche do zalatwienia, jutro juz lecimy do pl.

reklama
Anineczka- dzieki za linki! Bede szukac na maxa! Juz znalazlam jedna hodowle (bo oczywiscie interesuja mnie rodowodowe psiaki- za dlugo czekalam az to marzenie sie spelni i teraz to juz chce porzadnego psa!). I jestem cala w skowronkach! Sa takie jakie mi sie marza- czyli czarny pies, nie suka.

Larciu- wybacz mi teraz to co powiem, ale fakt, ze jestem swieza mama niczego nie zmienia w mojej wypowiedzi co do karmienia piersia...Jesli znajdziesz choc jedno zrodlo (fachowe), ktore mowi inaczej niz napisalam to chetnie zwroce honor. Ja sie nie naczytalam zadnych poradnikow (tak naprawde zadnego nie czytalam)...ja skonczylam takie studia, na ktorych jeden z przedmiotow zwal sie biomedyka rozwojowa dziecka. Wedlug wiec NAUKI o rozwoju dziecka to co mowisz jest zachowaniem nieprawidlowym. Zakladajac, iz mleko jest pelnowartosciowe, co widzimy po tym jak dziecko przybiera na wadze (i tylko po tym, bo to wystarczy) wiemy, iz nie potrzebne sa mu jakiekolwiek inne produkty zywieniowe do ukonczonego 6 mies zycia. To jest fakt, a ne fanaberia wrozek z gazet. Niestety nie jest tez tak, ze kazda mama wie najlepiej ...hehe...fajnie by bylo jakbysmy sie wszytskie rodzily z wiedza absolutna;-) Sa badania, lekarze i specjalisci od laktacji i czasem nalezy troche uchylic czola i posluchac ludzi, ktorzy jakby nie bylo wyksztalcili sie w tym kierunku, zamiast unosic sie wlasna, czasem urojona wiedza. Masz racje, ze kazde dziecko rowija sie troszke inaczej ale nie dotyczy to systemu zywienia:-) Mam nadzieje, ze sobie nie nagrabilam tym postem....no ale w koncu dyskutujemy:-)

Gastone- ja tez chce z kamerka, bo czasem maly moze zaplakac ale jak zobacze, ze ma dalej oczka zamkniete to bede wiedziala, ze to byl tylko chwilowy brzydki sen i nie bede do niego od razu leciec. Ja znalazlam taka i nie wiem czy jest ok?

eBay.ie: Wireless Remote Pan Tilt Baby Monitor, BABY VISION,CCTV (item 220455950312 end time 21-Aug-09 09:55:34 BST)

Do góry