reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ech szkoda gadac.Co mozemy zrobic..Dzis w radiu znowu dyskusja na temat nowych ciec...
Wlasnie dostalam klucze do nowego domu, pojechalam i jestem mega zadowolona, b0 nawet nie bede miala az tak duzo sprzatania bo ktos wyczyscil pieknie dom.Ale musze sobie kupic duuuze cos domycia podlog bo jest tam ich wiele hehe.No i jestem tez zadowolona bo sie okazalo ze komody, ktore tam byly zostaly.A mialo nie byc zadnych mebli.I juz mi koszty odpadaja.No i zaslony sa bardzo ladne i nie bede musiala ich zmienac za bardzo.Cos czuje ze bede kota meczyc mezowi zeby jak najszyciej sie tam przeprowadzic.heheh

reklama
Tez sie boje tych cięć. Faktycznie nie powinno sie odbierac dzieciom.
Z drugiej strony sie pocieszam, ze nadal jest lepiej niz w Polsce i da sie wyzyc. Ech...:dry:

Glowa do gory dziewczyny! Kiedys bedzie lepiej!;-)

Witam

Gastone z tego co wiem w wielu krajach odchodzi się od tworzenia obozów dla uchodzców....mi się one źle kojarzą,zwłaszcza,że Polacy nie najlepiej się czuli w tzw.gettach :sorry2:
A gdzie poszanowanie praw człowieka i szacunek dla nich?
Żyjemy w kraju ucywilizowanym,Nigeryjczycy dostawali azyl dużo wcześniej niż my przyjechaliśmy tutaj.
Wiesz,może mam takie podejście bo moja przyjaciółka pracuje w hotelu dla uchodźców.Wiesz ile ona się nasłuchała okrutnych opowieści? Ile matek z dziećmi musiało uciekać ze swojego kraju bo czekała ich tam śmierć? Wiesz ile tych osób potraciło najbliższych? Ile ludzi straciło nadzieję?
A tutaj? Biorą co dają.Czy nie jest też tak np. z Polakami?
Czy gdyby proponowali Ci pieniążki,to odmówiłabyś?
Czy Polacy nie kręcą na lewo i prawo?
Każdy człowiek by poprawić sobie byt i status życia bierze co mu dają.

A my,będąc tutaj musimy się z tym pogodzic,albo szukac szczęścia gdzieś indziej:cool2:

Musze powiedziec Anineczka, ze bardzo ladnie to napisalas....dobra z Ciebie kobieta....i bardzo wyrozumiala. Zgadzam sie z uchodzcami ale odebralabym nackersom bo tym to sie g...nalezy. Do roboty by sie wzieli...

A my dzis bylismy u lekarza na wizycie kontrolnej. Alex wazy juz 5760 kg (urodeniowa 3560) i mierzy 65 cm (przy urodzeniu 53) takze ladnie przybral i urosl. :-)

Dr. Cudo bardzo mila, choc po to zeby przepisac mi tabletki anty kazala przyjsc na nastepna wizyte...a dla mnie to kolejne 50 jurkow za wizyte! takze well...:dry:mozna by to bylo od razu odbebnic. Pozatym na moje pytanie czy moge uzywac masc cepan gdy karmie piersia powiedziala, ze nie wie, bo nie ona go wyprodukowala!:szok:hehehe....bylam troche w szoku.....
Ale pozatym to ok. Pobadala, posluchala serduszka i wszytko jest ok:-)

Anineczka, wszyscy jestesmy ludzmi i kazdy z nas ma prawo powiedziec co mysli.Mamy rozne poglady.Ja nie chce wytczac dyskusji i moze masz racje w tym co powiedzialas , z czescia sie zgodze..Kurcze napislam wywod i go skasowlam bo uznalam ze nie ma sensu.Nie miejsce na takie wywody.Jedno tylko powiem ze nie chodzi mi o wszystkich , tylko wlasnie tych ktorym tak naprawde sie nie nalezy bo sa lesarmi i tylko wyludzaja.Nie mam nic do pracujacych i przynajmniej starajacych sie, a nie tych ktorzy tylkko zyja z naszych podatkow.Poniosly mnie emocje przez te pania z Nigerii i moze za duzo powiedzialam.Ale jak sie czlowiek czasem zdenerwuje to leci! Koniec temat zamykam.Ja to mam przerabvane bo zawsze cos powiem a potem musze sie tlumaczyc...ech nie wyparzony jezor mam..

Z innej beczki moje dziecie konczy juro 3 lata!!! Jeeeju jak ten czas leci..niedawno byl tyci tyci..

Ostatnia edycja:
Gastone e he he he to ja też mam niewyparzoną buziunie ;-):-D
Nie no,nie chciałam Cię w żaden sposób upominac lub gasic czy cóś.Może właśnie warto było napisac,że nie wszyscy zamiast " Wszyscy dostaja pieniadze, doplaty , nie pracuja a maja wszystko." ;-);-);-)

Jednak patrzyłabym na cyganów..Właśnie okradli moich przyjaciół :wściekła/y:
Cały dom splądrowali,ukradli cały sprzęt i auto. :baffled:
Dodam,że to byli polscy cyganie ;-):szok:
Dodam jeszcze,że grasują w Co.Galway bo policja ich namierzyła w tym obszarze bo tam najczęściej zdarzały się takie kradzieże.Tak więc pilnujcie się dziewczynki.

Misia ale rośnie Ci Alex :szok: Super :tak::tak::tak:
Co do dr.Cudo no świetne ma wypowiedzi :baffled::baffled:

No coz Anineczka zjadam zawsze litery tym razem zjadlam kilka slow ;-)
U mnie na osiedlu sprowadzily sie wlasnie niedawno bandy cyganow,to jest tez jeden z powodow mojej wyprowadzki.Najgorsze jest to ze to najgorsza banda w Ennis. Na koncu osiedla mieszka slowaczka i obok niej jedna z band.Pewnej nocy byla sama z dzieckiem w domu i ci zaczeli walic do jej drzwi, nie wiem po co otwierala, w kazdym razie otworzyla a jeden z nich ze maim telewizor skad przywiesc.No to ona zeby sie wynosili i trzasnela drzwiami i cala noc bidaczka nie spala bo walili do drzwi.Nierozumiem czemu policji nie wezwala :baffled:

reklama
Cyganie z Galway a straszni!!! Kradna na potege....wiem, co musielismy z nimi przechodzic w Smythcie...wynosili pol sklepu i zawsze mowili po polsku, przynoszac nam tylko wstyd, bo Irole mysleli, ze to Polacy:wściekła/y:
Na dodatek nie wiem czy slyszalyscie ale w miescie grasuja 3 cyganki, ktore za pomoca hipnozy okradaja POlakow. Na jednym z forum czytalam caly watek i wypowiadaly sie tam ofiary. Oddawali im wszytsko ,a nawet wyplacali z bankomatow i z kart kredytowych:szok::szok: Mowili, ze zaczepiaja pytaniem o godzine a potem juz koniec, jak tylko popatrzy sie im w oczy....masakra jakas! Na szczescie wiem, o ktore chodzi wiec omijam z daleka!!

Do góry