reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
witam... ja tylko chwilowo....
neta będę mieć za tydzień,... więc myślę że jakoś wytrzymam....:sorry:
póki co muszę uciekać ;powoli bo trzeba skończyć przeprowadzkę...
miłego słonecznego dnia życzę :-)

Ciao dziewczynki!

Moze dzis nareszcie uda sie isc na jakis spacerek bo wczoraj tak lalo, ze utknelam w domu na caly dzien..:-(
A tak to nic sie nie dzieje wiec nic wiecej nie napisze...:-( eksytujace zycie..nie ma co;-)

Czesc dziewczynki, ale mialam historie w nocy!
Juz od 22.30 czulam, ze male sie pcha, boli brzuch jak przy okresie.Poszlam do wyrka, nagle skurcze, a raczej ten ból, doslownie jak ostry bol miesiaczkowy ppojawial sie regularniej co 10 co 7 minut, a bol nieziemski, przy zmianie pozycji nic nie pomagalo, do kibelka z sikami latalam i 2 razy z rozwolnieniem (z czego bylam zdziwiona bo zaczelam brac zelazo znowu i mam z tym problem:)) W koncu ppostanowilam zadzwonic do szpitala, pani kazala mi wziac 2 apapy i ciepla kapiel i zadzwonic do niej za 2 godziny.Oczywiscioe na bol nic nie pomoglo, bole co 7 minut jak w zegarku, zadzwonilam ponownie, pani mowi, ze to ciut za wczesnie, ze mam czekac na krew albo jak wody odejda i wtedy zaraz przyjechac, a teraz mam nie liczyc skurczow tylko probowac zasnac.
No i o 4 niby do szpitala juz gotowi bylismy, ale powiedzialam, ze skurczed jakby sie oslabialy, poszla,m do wyrka, zasnelam i tyle:)
Teraz tez raz po raz są, ale to jest typowy bol miesiaczkowy, tylko strasznie ostry i przychodzi i odchodzi. Male znowu sie rozmyslili, kiedy teraz wyjdzie na swiat? No a teraz to czekam na nie jak na zbawienie i nic:(

Weron- obstawiam, ze niedlugo sie zacznie:-) jak juz mialas rozwolnionko to dobry znak. Mnie zlapalo na nastepny dzien po tym jak zaczelam wizytowac kibel:-) A to, ze skurcze sa, a potem jakby mijaja to tez sie zdarza. Mi sie tak dzialo nawet w ten sam dzien co byl porod wiec nie ma reguly. Pozatym dziwnie ci powiedziala kobitka przez tel. Wody wcale nie musza ci odejsc (mi przebijali pecherz) i krew tez nie musi byc (mi czop wcale nie odszedl). Do szpitala jedziesz jak skurcze pojawiaja sie regularnie co ok15-10 min ( w zaleznosci jak daleko mieszkasz od szpitala i czy sa korki:-)). Trzymam kciuki!! A w ktorym tyg jestes? To juz czas?? Ja urodzilam rowno tydzien przed terminem.

Hej dziewczeta, mam pytanie do mam ktore podrozowaly z bobaskami do PL. Czy wolna brac wozek gleboki? Bo wlasnie dzownilam do lini lotniczych i pan powiedzial (to co juz wiedzialam), ze wozek musi sie skladac calkowicie...Czyli nie, bo gondola sie nie sklada...
?

Hello

Dorota Irl właśnie kilka stron wcześniej dziewczęta wałkowały ten temat ;-)
Ale nie przyjrzałam mu się bo ja na szczęście z głębokim wózkiem nie latam.Ale pisały chyba,że można.

Weron no ja jechałam do szpitala jak skórcze miałam co 4 minuty a miałam do szpitala 30km i spokojnie zdążyłam.I ja też miałam leciutkie krwawienie ;-)Powodzenia,ale lepiej jeszcze chwilkę zostań w domku jeśli się nie boisz :tak:

Ka...M no to czekamy na Ciebie.

U nas pogoda w miarę.Coś się tam chmurzy czyli nic nowego ;-)

No i Wszystkim Martom Serdeczne Życzonka :tak:
MartF wow jaka super niespodzianka.Oby takie częściej były :rofl2:

Julia no i jak tam w Polszy? Zdziwiona cenami? Kasa idzie jak woda,co?

anineczka ja tez mojemu powiedziałam oby częściej:laugh2:obiecał mi ze jak juz nie dam rady butów zawiązać sama to będzie sam wszystko robił i w domku i przy dzieciach:laugh2:

znowu dzisiaj dzwoniłam do CHB i zwrócą mi w przyszłym tygodniu za 3 miesiące:laugh2:będe mogła poszaleć:laugh2::laugh2:

No i pada :baffled:
A teraz Chb chyba w sobotę przychodzi bo Bank Holiday w poniedziałek.A zazwyczaj przychodził wcześniej przed BH :tak::tak:

A ja jestem wściekła bo w zeszły czwartek M dostał czek z pracy za nadgodziny (bo normalnie dostaje na konto kasiorkę) i wpłacił ten czek w ten dzień co dostał i do dziś go nie ma na koncie.To znaczy kwota z czeku widnieje na koncie,ale jej wybrac nie można :angry: No i tak się skubiemy z malutkich oszczędności bo kasy nie ma.
W banku powiedzieli,że oni mają czas 5 dni roboczych na udostępnienie środków tak więc to już jutro piąty dzień.Ehhh.
Dobrze,że lodówka dobrze zaopatrzona była :sorry::wściekła/y:

MartaF
to może od jutra będziesz miała problemy z zawiązaniem butów :sorry: On nie musi wiedziec,że tak troszkę ściemniasz :laugh2::rofl2:

reklama
Hej dziewczeta, mam pytanie do mam ktore podrozowaly z bobaskami do PL. Czy wolna brac wozek gleboki? Bo wlasnie dzownilam do lini lotniczych i pan powiedzial (to co juz wiedzialam), ze wozek musi sie skladac calkowicie...Czyli nie, bo gondola sie nie sklada...
?

A stelaz ci sie sklada? Bo wtedy skladasz stelaz i odpinasz gondole;-)

Do góry