reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Marta z tgoc sie orietuje to trzeba byc minimum 3lata w Irlandii przed urodzeniem dziecka.
A moze Twoj m jest juz 3lata?

dzieki za info apropo paszportu kobitki;-)pojde do lekarza w takim razie
ps.Misia dzieki za cynk apropo linka:tak:aha ta zawiesina na gazy ma jakas nazwe ?niewiem jak o nia poprosic w aptece:baffled:jesli rozumiem jest oan dostepna w irladzkiej?było by super gdyby mu ulzyło ..własnei jestem po nastepnym karimieniu i znowu to samo... mały sie prezy i płacze:-:)-:)-(
moze wymasuj mu delikatnie brzuszek i uginaj nozki w strone brzuszka moze to pomoze.
A dajesz mu jakas herbatke?
Z Hippa koperkowa jest od pierwszego tygodnia.

Zaraz mnie Anineczka upomni za pisanie dwoch postow pod spodem ale cos mi sie stalo i nie moglam poprzedniego edytowac:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Marta z tgoc sie orietuje to trzeba byc minimum 3lata w Irlandii przed urodzeniem dziecka.
A moze Twoj m jest juz 3lata?
no własnie 30 lipca będzie 3 lata jak tu jestem, a mojemu 3 lata mineły w czerwcu ale on późno ppsa wyrabiał bo cały czas robił na czarno:baffled:
a ja ppsa robiłam dopiero w grudniu bo zebym zrobiła w sierpniu to by nie było problemu:baffled: nie wiem jak udowodnic ze przyjechałam w lipcu a nie w grudniu

a z banku masz jakies druczki?
A moze masz jakies potwierdzenie zameldowania z tamtego okresu lub cos w tym stylu?Co kolwiek
:no:no własie nie mam nic bo konto rok później otwierałam, nie wiem czy to by było wazne ale ja wtedy przyjechałam na farme do Irlandczyków no i oni wiedzą ze ja jestem tu 3 lata

Ela- to sie nazywa INFACOL i daje sie przed jedzeniem pelna miarke. Wyciskasz na tylnia czesc jezyka dziecka. Ja zastosowalam tylko 2 razy bo generalnie Alex nie ma problemow w brzuszkiem, ale po tej zawiesince pierdzial jak stary i robil ladne kupaski:-);-):tak:
Ponadto z domowych metod to po jedzonku przewies go sobie przez ramie, tak aby jego brzuszek byl na ramieniu i tak z nim chodz po pokoju, to taki naturalny masaz. Mozesz wykorzystac M zeby nosil bo moze byc troche ciezko. :-) I po jedzeniu kladz go na boczku.

Misia przeciez Infacol jest na kolki,a Eli synek ma problem z kupa,nie wydaje mi sie zeby infacol mu pomogl.......

Marta raczej tak sie nie da:no:.
Musisz miec te dokumenty ktorych oni wymagaja.
Jak bys zlozyla forme o paszport to oni by Ci przysli czeg potrzebuja.
Synek ma tutejszy paszport bo wyrabialismy mu i troche sie orientuje.

dilajla nie wiem gdzie mieszkasz bo ja bylam u polskiej stomatolog ale w Newbridge!!
Mloda babka,bardzo mila.
Za wyplukanie dziasla i rendgen skasowali mnie 110e:szok:
U mnie bylo tak ze rosla mi 8 krzywo,zjednej strony wychodzila wolniej i miedzy dziaslo a zeba naszlo mi jedzenia i zaczelo sie zarastac i mnie bolalo i spuchlam .....
o ja chodze do dentystki w Limericku bo w sumie nie mam wyjscia bo chce zamknac 2 zabki jeszcze.Kasuja 100za zeba a ostatnio zaplcilam za 2 zeby 280 euro :szok::szok::szok: zdziercy cholerni!
Misia przeciez Infacol jest na kolki,a Eli synek ma problem z kupa,nie wydaje mi sie zeby infacol mu pomogl.......

A mylisz sie , u nas tez infacol pomagal, nie tylko na kolki.A poza tym z PL przywiozlam sobie plantex i niby tez na kolki a byl to najlepszy srodek na rozluznienie mojego dziecia :tak:

Witam mamuski:)
Pogoda jest okropna, ale cóz Irlandia.
Ja jak zwykle busy jestem teraz jeszcze chodze na NRG basen siłownia wczoraj bylam z Olivierem i jest w siódmym niebie, jestem bardzo zadowolona bo przynajmniej robie cos dla siebie i mojego ciała:)
W tym tyg mam rozdzielonego OFF i jestem padnieta.

Co do materaców to ja kupiłam w Smyth sprezynowy i jest super:)

Życze powodzenia mamom co sie przeprowadzaja i wyjezdzaja na wakacje:)

pozdro ide sie poobijac:)

ja na problemy z kupką podawalam Olivierowi śliwki rodzynki lub kompot ztych owoców. Lub użyłam czopków gdy nic nie pomogło, Infacol nam zbytnio nie pomogł, tutaj w aptekach maja takie czopki w żelu i tez sa dobre.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witajcie dziewczynki:-)dolecialam:-Dchociaz wcale milo nie bylo JUSTIN ZA DOBRZE NIE ZNIOSIL SAMOLOTU a tak po za tm jest cieplo i nawet nie pada.....szok przezylam jak tylko wlecialam do pl.....i nie moge sie jeszzce za ;-):tak::szok:klimatyzowac....pozdrawiam was wszystkie

Do góry