reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Z tymi lekarzami to różnie bywa.. Wiadomo, że nie można ujednolicać..wierzyłam w Polaków ale po tym jak leczył mojego męża doktorek z Waterford..zniechęciłam się do takich polaczków w Irl...:sorry:

To fryzura mojego syna i świeże zdjęcie Juli
Emili - ale wypasiona fryzura.. :szok: niezły czad! Julcia śliczna :happy:

Anineczka.. Michalina..hmm..imię jak imię.. Tobie się podoba i to jest najważniejsze:-) też szukałam jakiegoś mało popularnego imienia..a nawet byłam gotowa dać dziecku imię, które ciężko wymówić irlandczykom..byle tylko mi się podobało ale w damskich imionach znalazłam tylko Roksana - ale tak ma na imię moja siorka..a lepiej by dziecko miało imię swoje, że tak powiem..:happy:zresztą ja sama wybrałam imię mojej siostry..a to było kilkanaście lat temu i nadal mi sie podoba :happy: a siostra rośnie na kumatą babkę :tak:
Ale zaszalałaś z tym postem.. Zdziwiłam się właśnie, że post pod postem zapodałaś.. a tu po prostu przekroczyłaś liczbę znaków..hoho :szok:
A tekst syna to naprawdę rewelka..lepszy niż Czesia z Władców Móch.. " ładnie pachniesz.. jak kiełbaska" :-D

El@ - jednym z czynników wpływających na laktację to niestety samopoczucie kobiety.. Moja siostra kiedyś w dużym stresie nie wycisnęła kropli..ale relax pomógł.. Wiem, że ciężka sprawa z facetami..ale czas chyba z nim poważnie porozmawiać albo po prostu daj sobie spokój z odciąganiem pokarmu.. :cool: Powodzenia. A co do mleka sztucznego ile może stać.. póki co się nie znam.. :sorry:

Weron - olejek rycynowy..czy ja wiem.. Jednym pomaga sprzątanie..innym spacery..sex.. a innym zupełnie nic. Myślę, że dzidzia w tym przypadku ma najwięcej do gadania i nie ma nic na siłę..;-) ...Aha.. coś mi się zdaje się, że Barmanka go stosowała..:confused: ale pewna nie jestem.. Bo ja tam jestem za naturą :rofl2:

reklama
Alex spi w chuscie tak, ze az ma gebe rozdziawiona....pokaze wam...:-D Wiec zdecydowalam sie zrobic mu dzien dziecka i nie wrzucac go do wanny..bo to nieludzkie by bylo!! Patrzcie na tego gagatka!

ps. o boze...nie patrzcie na moj wielki nos....<tragedyja>

Załączniki

• 008.jpg
    008.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 44
  • 006.jpg
    006.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 40
  • 011.jpg
    011.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 41
jak pytam swojego o jego typ to mówi wszystkim KLEMENS :szok::eek:oczywiście sie zgrywa, podoba mu sie tez Kacper a mi Alex i Ksawery i musimy coś z tego wybrać
mój tata był Antek a dziadek Staś:-)
zaczelam troszke nadrabiac(chociaz kilka stron).

Marta a moze Xavier???
Ja chcialam zeby moj synek tak mial na imie ale maz nie chcial:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Myslalam tez o Patryku ale jak mi sie przypomniala sasiadka ktora wolala swojego wnuczka - Patryczku,Patryczku,Patryczku.................Patryyyyczkuuu krzykliwym glosem to mi sie odechcialo.
Potem chcialam Alanka,Oliwiera,Adama,Franka ale m na wszystkie imiona byl na nie!!!:angry::baffled: i jest Szymon;-):-)

Misia pierwszy raz widze twojego synka,jest sliczny a jakie ma dlugie wloski!!!
Jeszcze raz gratuluje!!!
Karmisz piersia czy butelka?

Ostatnia edycja:
misia-faktycznie musi mu być fajnie :-):-)co do mojej koleżanki to ona cię poznała i tak jak pisałaś rozmawiała ze mną przez telefon:-D ale się zastanawiała dlaczego słowa po Polsku nie powiedziałaś :-(pomyślała że po prostu nie chcesz rozmawiać z nią ani z tą położną Polką :-D a teraz moja różowa dama

Załączniki

• Obraz%20038.jpg
    Obraz%20038.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 36
misia-faktycznie musi mu być fajnie :-):-)co do mojej koleżanki to ona cię poznała i tak jak pisałaś rozmawiała ze mną przez telefon:-D ale się zastanawiała dlaczego słowa po Polsku nie powiedziałaś :-(pomyślała że po prostu nie chcesz rozmawiać z nią ani z tą położną Polką :-D a teraz moja różowa dama

O Boze Emili- wyszlam na jakas cholerna naburmuszona damulke....:zawstydzona/y: ale mi glupio....:zawstydzona/y: Ja nie chcialam..po prostu ja przywiezli w nocy, a na drugi dzien juz poszla do domu no i ja chcialam uszanowac jej prywatnosc bo myslalam, ze sie zle czuje tak od razu po...to co bede zaczepiac...Przed nia byla tam inna Polka i z nia gadalam, ale ona sama do mnie zajrzala...a ja tak nie chcialam sie narzucac...A z polozna nie gadalam, bo mna zajmowala sie inna kobitka wiec nie mialam powodu zagadywac;-) Ale nie chcialabym nigdy wyjsc na taka co taka inglisz sie nagle zrobila...czizas...:zawstydzona/y:

Ewelcia- a ja juz wrzucalam kilka zdjec malego...
no jest z niego malpiatka owlosiona:-D
A karmie cyckiem tylko- ku wielkiemu mojemu szczesciu:-)

Witam
Ja cos malo sie udzielam ostatnio ale nie mam jakos czasu, Misiaiemili nie moge sie napatrzec na te wasze pociechy takie slodkie sa. Milej nocy dziewczynki

Dobranoc

hej Dziewczynki:-) tak czytam o tych Waszych problemach z wyborem imienia i cieszę się, że nie jestem sama ;-) my od początku mamy bitwę - z dziewczynką nie byłoby problemu, bo raczej byliśmy zgodni na Zuzannę. ale okazało się, że będzie 200% chłopak, więc zaczął się problem...:tak: ja chciałam krótkie i polskie imię (bo mamy długie nazwisko...) i wybrałam Igor, ale mój M uparł się, że to ruskie (a wcale nie, bo skandynawskie bodajże;-)) i on chce Nicholas/Nicolas :no: dla mnie tragedia. planujemy wrócić do PL w przyszłym roku i co? będzie potem problem w szkole, poza tym moja koleżanka ma syna o takim imieniu i ja nie chcę takiego samego :no: ehhhh... został miesiąc i mamy "bezimienne" dziecko:-( ostatnio wymyśliłam kompromis - nie będzie ani Igor ani Nicholas. wybraliśmy kilka imion, które podobają się nam obojgu... ale dalej nie możemy wybrać :-(

reklama
andzulina wy macie miesiac na wybor imienia!!!
A ja jadac na porodowke bez wod plodowych nie wiedzialam jak nasz syn bedzie mial naimie:-p.
Podczas akcji porodowej polozna sie pyta meza czy bedzie syn czy corka a on na to ze syn,a ta a jak bedzie mial naimie to ona wpisze odrazu?a moj m wyskoczyl SZYMON!!!!! i tak zostalo,nie mialam nic przeciwko temu.
Nasi znajomi tez maja 13miesiecznego Szymona i jak im opowiedzialam ta historie jak bylo z wyborem imienia to sie usmiali

Do góry