reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam ja juz po pracy:)
Anieczka jeśli uwazasz ze sa bardzo brudne to je odswiez ale jesli nie ma tragedii to bym sie nie przejmowala bo zazwyczaj landlordzi odnawiaja dom kiedy znów chca go wynajac i to jest wliczone w ich koszty. Ja np mieszkam w moim domu 3 lata i sciany sa not to bad i nie malowalybym ich przy wyprowadzce bo landlord nie mial z nami problemow ani nic, wiec nawet podejrzewam ze by mnie o to nie prosił, zreszta kazdy swoje domy odsiweza co kilka lat:)

Posciel mam z polski zamówiłam przez neta jest wiekszy wybór i ceny rozsadniejsze:)

co do ryanair no comment nic mnie juz nie zdziwi tna koszty na czym moga tak to jest z tania linia lotnicza:(
pozdro

reklama
Ciao dziewczynki!

co za dzien...pierwszy taki calkiem samodzielny. Idzie mi niezle ale tylko i wylacznie dlatego ze mam chuste. Jak tylko malego z niej wyciagam jest ryk....a jak siedzi mi na brzuchu to spi jak susel a ja moge sobie wszytsko w domu zrobic. :-)

Anineczka- ja bym nie malowala. Landlor sam odswieza swoje chatki, to normalne, ze ponosi koszty wynajmu i musi cos w to zainwestowac! Nigdy w zyciu nie slyszalam, zeby ktos sciany malowal jak sie wyprowadza:eek: Nie badz juz taka dobra;-) Nam raz landlord kazal sciany malowac bo inaczej nam depozytu nie zwroci to go podalismy do tego buira zazalen. Tam nam powiedzieli, ze jesli w kontrakcie nie ma info ze sciany maja byc pomalowane to moze nas cmoknac w tylek.....no i szybciutko nam oddal kasiore, takze nie daj sie wrabiac w inwestowanie takie w czyjs dom!

Ja juz nie moge sie doczekac przeprowadzki!! Choc wiem, ze bede musiala wszytsko robic niczym kangur z torba na brzuchu;-)
Ale coz...ja wyznaje zasade....nos swoje dziecko, kolysz, tul...jak tylko czesto mozesz!! Na studiach sporo mialam psychologii rozwojowej dziecka i wyrobilam sobie zdanie na ten temat. ;-)
Ach. i jeszcze jedno. Bylam w tym polskim sklepie z dzieciecymi artykulami no i nie wiem jak oni tam kaske na tym zrobia....zwykly pajac kosztuje 10 jurkow!! Strasznie drogo....to ja juz wole do pennego albo dunsa i cala pake sobie kupic za 6 ;) Takze generalnie uwazam, ze bez rewelki....a body z dlugim rekawem tez nie maja.

moniadan rodzinke mam na dolnym slasku wiec zawsze latamy do wrocka, ale dresden (w niemczech) mam w tej samej odleglosci, a przynajmniej prosta szybka autostrada do domu. Lufthansa wyniosla nas 450 e, a za ryanair zaplacilibysmy ok 700. Roznica jest!

Witam
Ja wlasnie po wizycie w szpitalu, no i wszystko ok, tylko dzidzia starsza o trzy tygodnie, i nie urodzi sie w polowie stycznia tylko koniec grudnia:-D Ale najwazniejsze ze jak to doktor powiedzial jest pelna zycia:-) Pozdrawiam

No dzięki dziewczynki :-):-)
Faktycznie muszę zajrzec do kontraktu :tak::tak:
My co prawda ściany mieliśmy białe ale za to syf po remontowy sprzątaliśmy jeszcze miesiąc ;-)
Tak więc nie będę się zbytnio z tym wysilac.tylko muszę kupic klej do drewna bo kilka drewnianych żaluzji się połamało i muszę je posklejac :sorry:

Później popiszę.
teraz wpadłam w wir sprzątania.
Już przemeblowałam pokój Antka,zamieniłam łóżka w pokojach (chyba jakiś nadprzyrodzonych sił dostałam by te pudła poprzestawiac :eek::szok:) no i poodkurzałam i zrobiłam pokoik dla kuzynki :tak:
Padam z nóg :baffled:

Witam
Ja wlasnie po wizycie w szpitalu, no i wszystko ok, tylko dzidzia starsza o trzy tygodnie, i nie urodzi sie w polowie stycznia tylko koniec grudnia:-D Ale najwazniejsze ze jak to doktor powiedzial jest pelna zycia:-) Pozdrawiam
mi też tutaj tak powiedzieli:-Dale jak pojechałam do Polski i zrobiłam 4D to sie okazało ze wcale nie jest starsza:baffled: i wyszło idealnie jak z miesiączki:laugh2:

anineczka to wsiadaj razem z mężem i zapraszam na kawke bo Clonmel niedaleko i jadąc z Dublina przejżdzasz koło Cashel

Dziewczynki,które się przeprowadzają lub się przeprowadzały.Mam pytanie.
Czy malowałyście ściany przy wyprowadzce w starej chacie?
Chodzi mi bardziej o mamuśki z dziecmi bo to one czasem brudzą ściany.Już nie mówię o malowaniu kredkami bo moje tego nie robią,ale o taki brud np.otarcia czy inny.
Ja mam białe ściany,które już w sumie z białym nie mają nic wspólnego....

A tak wogóle to witam.
Słonecznie jak narazie :-)
anineczka ja jeszcze ani razu nie malowałam ścian....
a c iągu niecałych 3 lat zmieniałam mieszkanie..... :szok: 12 razy.....:zawstydzona/y:
mam nadzieję że ten będzie ostatni.....:-p w co wątpię ;-)
po prostu przemyj sobie szmatką te zabrudzenia na ścianach.... i sttarczy oni sami i tak zawsze malują chaty... w sumie to nie zawsze....ale malować nie ma co....

a ja wczoraj w Galway na USG 3D byłam.... zadowolona jestem z filmiku:-D
dzidzia zdrowa i prawidłowo się rozwija....jest duża i ruchliwa strasznie.....

a może poradzi coś któraś doświadczona na zgagę w ciąży... od tygodnia nie mogę się jej niczym pozbyć i chce mi się wyć z bólu:eek:

moniadan rodzinke mam na dolnym slasku wiec zawsze latamy do wrocka, ale dresden (w niemczech) mam w tej samej odleglosci, a przynajmniej prosta szybka autostrada do domu. Lufthansa wyniosla nas 450 e, a za ryanair zaplacilibysmy ok 700. Roznica jest!
ja mieszkam na dolnym śląsku kolo wrocławia:-)ale lece do katowic do rodzinki:-)

Ka...M ja na zgage jadlam rennie owocowe i jak dla mnie rewelka :tak:
Anineczka ja tez nigdy nie malowalam scian i nikt ode mnie tego nie wymagal :tak:

reklama
Anineczka ale mnie nastraszylas tymi scianami....ale wlas.nie byl wlsciciel z zona i ogladali i zegnalismy sie, nie mielismy z nimi problemow nigdy i teraz spoko, kazali sie odzywac jak bysmy wracali...no to pozartowalismy ze jak szybciej od Polski z kryzysu wyjda to wrocimy:laugh2: (nota bene pewnie wyjda:laugh2:)
Ka...M powiem Ci ze mnie mordowalo okropnie w pierwszej i ani mleko ani nic, troche takie pastylki ktore mozna w ciazy do buzi jak cukierek..Malox chyba-nie jestem pewna nazwy ale jest kilka rodzajow, bo Ranigastu nie mozna w ciazy (choc na mnie dziala super bo i poza ciaza mam ta dolegliwosc:zawstydzona/y:).Jak juz nic nie dzialla to pozostaje odwrocenie uwagi:rofl2:jesli jestes w stanie.
Julia zycze wspanialych wakacji-mocna jestes-4 lata:szok:.
MartaF oj masz racje ze drogie:angry:ale co zrobic, myslelismy ze troche pozniej bedziemy leciec a llipiec-sierpien to cenowo najgorszy czas.
Jola no to masz swiateczne bejbi:-)

Do góry