reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

czy lecisz moze w niedziele z cork???ja lece wlasnie tego dnia o 21.00;-)
W niedziele? nie:-(
to chyba do innego miasta lecisz bo my do Warszawy i tam lotow w niedziele nie ma:-(. my lecimy tzn. chcielibysmy bo bilety jeszcze nie kupione w sobote cos chyba kolo 18....
A Ty na wakacje do Polski? na dlugo? mam nadzieje, ze bedziemy miec pogode:tak:

reklama
to chyba do innego miasta lecisz bo my do Warszawy i tam lotow w niedziele nie ma:-(. my lecimy tzn. chcielibysmy bo bilety jeszcze nie kupione w sobote cos chyba kolo 18....
ja do katowic lece tak na wakacje na Miesiac.....lece po 4 latach pierwszy raz do polski a tak bylam u mamy w hiszpani:-)z ta pogoda to troche nie wiadomo:no:

No tym ryanairem to już tylko śmiać sie mozna
Ja właśnie szukam dla M biletu na 30 lipca do Irlandii ale 500zł najtaniej :-( a jak były po 119 to nie kupiłam :baffled:
Larcia skąd dokąd latasz, że lufthansa cie wychodzi taniej???

A moje dziecię to w ogole roztrojone ostatnio, co chwile gdzies jeździmy załatwimy, nie ma spokoju, śpi gdzie popadnie (w dzien) i ciezko mi ja nieraz uspokoic, ale tak to jest jak sie jedzie na wakacje...

Dziewczynki Kochane, dziękuję za rady w sprawie ciuszków - zdecydowalam, ze wezmę i małe i duże - tak na wszelki wypadek.

Ale mam jeszcze jedno pytanko - gdzie tutaj w Irlandii kupowałyście pościel do łózeczka? Czy do wózka też używałyście specjalnej pościeli, czy moze tylko kocyki?

Pozdrawiam.

Witam
Ja osobiscie kupowalam posciel w polsce bo tam byly jakies takie ladniejsze i w ogole wieksze. Ale wiem ze mozna dostac w Smythcie i w Argosie ;-)
A do wozka to uzywalam tylko kocyka :tak:

samolot jest o 19.15 dokładnie:-) powinnam zdążyc, mój pracuje do 13 i około 13.30 wyjedziemy a to niecała godzinka, jak nie masz jeszcze biletu to bieda bo są drogie:baffled:

ja tez własnie sprzątam i kazałam dzieciom pokój posprzątac i tak sie synek zmęczył ze śpi teraz:eek:

Dziewczynki,które się przeprowadzają lub się przeprowadzały.Mam pytanie.
Czy malowałyście ściany przy wyprowadzce w starej chacie?
Chodzi mi bardziej o mamuśki z dziecmi bo to one czasem brudzą ściany.Już nie mówię o malowaniu kredkami bo moje tego nie robią,ale o taki brud np.otarcia czy inny.
Ja mam białe ściany,które już w sumie z białym nie mają nic wspólnego....

A tak wogóle to witam.
Słonecznie jak narazie :-)
anineczka-Wydaje mi sie ze jeżeli wprowadziliście sie do domku i musieliście go sami odrazu odmalować, to wyprowadzając sie nie musicie ścian odświeżać, ale jezeli domek był świeżo odmalowany, lub ściany były czyste, to powinniście w takim samym stanie je zostawic, tak ja postępuje.

anineczka-Wydaje mi sie ze jeżeli wprowadziliście sie do domku i musieliście go sami odrazu odmalować, to wyprowadzając sie nie musicie ścian odświeżać, ale jezeli domek był świeżo odmalowany, lub ściany były czyste, to powinniście w takim samym stanie je zostawic, tak ja postępuje.
Dzięki mikimauro :-)
Już myślałam,że się nie doczekam odpowiedzi :eek::laugh2:
No wprowadziliśmy się do nówki chatki :tak:
A jak tam Twoje poszukiwania?

W piatek mój mąż jedzie do Clonmel :cool2: chyba mamy z tego miasta forumki?

anineczka-szkoda gadać, może do września coś znajde, facet na początku pokazał mi takie nory że to szok, od razu mu powiedziałam że chyba mnie żle zrozumiał, ze szukam czegoś nowego i zadbanego, no to pokazał mi kilka ofert, ale to nadal nie to czego szukam, tak więc generalnie to lipa. Ja juz tyle razy zmieniałam domki, ze teraz wiem czego chce i nie dam się znowu wpakować w jakąś kiepska chate, pozatym ja mam wielgachną rodzine i dom musi spełniać moje oczekiwania, bo innaczej to się pozabijamy nawzajem w takim przeciętnym szergowcu jak oni tu robią.;-);-);-)

no tak mikimauro ciężko znaleźc coś odpowiedniego.Ja mam za sobą już 6 przeprowadzkę i też szukam czegoś co będzie mi odpowiadało.
Ale szukam na luzaka.Jak coś będzie to ok,a jak nie to nikt mnie jeszcze stąd nie wygania :tak:
Powodzenia w szukaniu.

Kemaya mi mama przywiozła z Polski.Odrazu z kołderką i podusią.Bo tutaj widziałam typowo kołderki już z nadrukiem,dla mnie bez sensu,bo jak się pobrudzi to trzeba miec jeszcze kołderkę na zmianę.
No chyba,że już są poszewki na kołdry,jednak jak ja rodziłam to nie było.
A tak mam z Polski 4 zmiany poszewek i jestem zadowolona :-)

reklama
Cześć Dziewczyny:-)

Ostatnimi czasy tylko czytam co tam u Was, bo nie wyrabiam z czasem:-p Sprzątam, piorę, pakuję i gotuję... a w międzyczasie dzieci:sorry:
Od piątku wkraczam do nowego domu, więc zaczynam się przewozić i urządzać. Na samą myśl mnie to trochę przeraża, ale bardzo się cieszę:tak:

Co do miejsc stojących w Ryanair... niedługo przestanę nimi latać jak będą wymyślać takie głupoty:baffled:

Z własnego doświadczenia powiem, że dziecko potrafi wywrócić życie młodych rodziców do góry nogami, ale można się zorganizować, dogadać z partnerem i wieść szczęśliwe życie;-) Czasem kosztuje to sporo kompromisów, cierpliwości i wyrozumiałości, ale warto:tak: Mężczyznom tak samo trudno odnaleźć się w nowej sytuacji i czasem wydaje im się, że "siedzenie w domu" z dziećmi polega tylko na siedzeniu i nic nie robieniu, a tak przecież nie jest i wie o tym każda kobieta:tak: Moje małżeństwo np. przechodziło kryzys po porodzie starszego syna, tym bardziej, że mieszkałam z teściami i Victor należał do bardzo absorbujących dzieci (a może tak mi się wydawało i inni mi to wmówili):sorry: Początki są z reguły trudne, ale z czasem wychodzi się na prostą:tak: Powodzenia:-)

Anineczka ja też bym odmalowała ściany, które tego by wymagały, tym bardziej jeżeli były świeżo malowane jak się wprowadzaliście;-) Na szczęście u nas nie ma takiej potrzeby, a wszelkie zatarcia udało się wycierać na bieżąco:tak:

Trzymajcie się ciepło, bo pogoda nas nie rozpieszcza ostatnio:sorry:

Do góry