reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

zgadzam się z gastone, ja nie zwracam uwagi na kolor skóry, ale nigeryjczycy naprawde sami z siebie są konfliktowi, robią z niczego tyle dymu, no i cały czas uważają ze są bardzo napiętnowani i wszystko im sie należy , bo takie bidoki są, to mnie w nich dzażni strasznie, ja z nimi nie chce mieć nic wspólnego, nie przeszkadzają mi, ale tez nie pałam do nich entuzjazmem:tak::tak::tak:

reklama
zgadzam się z gastone, ja nie zwracam uwagi na kolor skóry, ale nigeryjczycy naprawde sami z siebie są konfliktowi, robią z niczego tyle dymu, no i cały czas uważają ze są bardzo napiętnowani i wszystko im sie należy , bo takie bidoki są, to mnie w nich dzażni strasznie, ja z nimi nie chce mieć nic wspólnego, nie przeszkadzają mi, ale tez nie pałam do nich entuzjazmem:tak::tak::tak:
dokładnie mikimauro jest tak jak mówisz :tak::tak:

gastone - to teraz mąż cię powinien na rękach nosić za taką genialną podpowiedź w sprawie wezwania gardy :-)

kemaya - ja wzięłam różne rozmiary... na 3tyg przed porodem miałam usg, i powiedziano mi że dziecko waży 3200... ale mi się jakoś wierzyć nie chciało bo za bardzo przytyłam :zawstydzona/y::laugh2: i dobrze że wzięłam większe ciuszki bo inaczej mąż by biegiem do domku leciał.. synek urodził się z wagą 4400:-)

Ha mylicie sie kochane nie Polka.Nie chce pisac co by jakis rasizm niebyc posadzona, bio to nie ladnie ale ta pani to byla Nigeryjka...
hehheeee - tak właśnie myślałam, ale nie chciałam "móić na głos", bo niby rasistką nie jestem, ale... swoje zdanie mam :tak: tym bardziej, że mam pewne doświadczenia z nimi:sorry:
Dziewczyny te ktore byly w tym nowym sklepie w Galway z rzeczami dla dzieci. Gdzie jest ten Unit 8? Kolo czego dokladnie? Bo nie moglam wczoraj znalezc. Prawie 2 lata tam pracowalam ale za cholere unitu nie moge znalezc:zawstydzona/y: jak maly bedzie mniej wyl to sie przejde bo nigdzie nie moge znalezc body z dlugim rekawem tzn. sa ale nie w jego rozmiarze...albo za male albo duzo za duze. :eek:
Misia - tak jak napisała któraś z dziewczyn - za papu jedziesz w dół i pierwsza w lewo. ja też miałam problem żeby znaleźć, ale jakoś dałam radę ;-) i widziałam, że mają kaftaniki...

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym Ryanairem i wózkiem, bo niby maja napisane, że wózki zabierają nieodpłatnie, ale doczytałam dzisiaj, że tylko spacerówki, które się składają jednym ruchem, a jak my musimy wziąć gondolę, bo nasze niunio będzie miało 2 miesiące, to za nią się płaci te dwadzieścia euro?? Oczywiście gondola się zdejmuje. To jak ja mam z takim maleństwem dojść do tego samolotu i z bagażami?? Myślałąm, że wózek się oddaje przy samolocie.
jak byłam na lotnisku w PL i w IRL to poszłam do okienek ryanaira i zapytałam właśnie o gondolę, bo miałam w planie kupić taki wózek - i w obu przypadkach powiedzieli mi, że nie płacisz, jeżeli masz gondolę wyciąganą i skladany stelaż. poza tym spotkałam też dziewczynę z takim wózkiem i zapytałam się jej, czy płaciła? i też nie płaciła. ale tak jak mówią dziewczyny - lepiej zadzwoń i upewnij się, bo z nimi to nigdy nie wiadomo...:-(

a ja dzisiaj byłam u social officera po jakąś kasę - no i przyznała mi niecałe 70 e tygodniowo (bo mój M ma JB) :no: czyli wg niej powinno mi starczyć na przeżycie 270 e tygodniowo na 2 osoby. aaaa - i oczywiście nie może mi dać żadnej kasy na "wyprawkę dla dziecka", ale dlaczego? tego już mi nie powiedziała:-( normalnie żyć - nie umierać :eek:

Witam mamuski:-)
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie termometru-jeszcze przemysle i zdecyduje.Tez zastanawialam sie jaki rozmiar ubranek zabrac ze soba do szpitala i wezme 2 rozmiary-newborn i 0-3 miesiace.Tez szukam body z dlugim rekawem i bylam pare dni temu w "penym"ale chyba przeoczylam,bo nie potrafilam znalesc:-(A mnie od paru dni meczy jakis bol pod zebrami-w jednym miejscu-jakby klucie-jest to bardzo dokuczliwe.Nie wiem czy to maly sie tak rozpycha,czy jakis narzad scisniety...

Ja używalam od urodzenia Oliviera Fairy tak jak wiekszosc ale pozniej zmienilam na persil non bio i dost uczulenia wiec dalej mam fairy i płyn comfort:)
Pogoda dzis zmienna to fakt:)
Bylismy na spacerku i 1 raz weszlam do nowo otwartego sklepu BOrn i powiem ze robi wrazenie i z tyłu kafejka bedzie z widokiem na rzeke i katedre kupilam sobie bluzeczke i wróciłam happy do domu,
Zaraz kapiel winko świeczki i filmik:)))
milej nocki

hej Wilwia - a już myślałam, że jakieś nowiny będą... bo długo Cię nie było :)
co do body z długim rękawkiem to są napewno, tylko trzeba się naszukać po tych półkach. widziałam dzisiaj w dunnsie. przeszukaj każdy wieszak, bo czasami są wymieszane:)
a jeśli chodzi o ten ból pod żebrami, to pewnie Mały sobie ćwiczy:) ja czasami muszę przez to stać po kilkanaście minut, zanim mój się zlituje i przesunie troszkę:)

... Zaraz kapiel winko świeczki i filmik:)))
milej nocki

oj Kamcia - pozazdrościć...;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobry Wieczor :)
Jak sie macie dziolchy?
Joannn - tak tu rzeczywiscie jest ze child benefit nie nalezy sie za miesiac w ktorym sie dziecko urodzilo... takze bardziej oplaca sie rodzic pod koniec miesiaca niz na pocztku;-)
Gastone -wspolczuje nerwow, i mam nadzieje ze wszystko skonczy sie dla Was szczesliwie.
Andzulina - a ten officer to byl z welfare office czy z HSE...bo wiem ze jak masz male dochody to mozesz wlasnie na wyprawke cos dostac, zdaje sie ze Emili78 cos takiego zalatwiala...
Kemaya - to zalezy jakiego noworodka sie spodziewasz... na moja corcie ciuszki w rozmiarze 0-3 byly idealne po porodzie, a po 2-3 tyg za male...

Kasia Irlandka - to mnie lekko zagięłaś... bo szczerze mówiąc, to nie wiem już skąd ta babka jest... ona nie siedzi w socjalu, tylko ma swój office w takim budynku i przyjmuje 2x w tyg. to chyba ten HSE ale teraz to już nie wiem :(

reklama
Do góry