reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Oooo pierwszy raz slysze ze powyej trzech lat juz sie placi za wozek.Co rusz to nowe nowinki.
Ja widzialam nie raz dziewnyczny z gondolami i nie bylo problemu.Moze i dodatkow sie placi za to ale napewno wozek zostawisz przed samolotem.

Ostatnia edycja:
reklama
Oooo pierwszy raz slysze ze powyej trzech lat juz sie placi za wozek.Co rusz to nowe nowinki.
nie wiem gastone czy tak jest w przepisach, ale mojej Majki chrzestny jechał do polski z dzieckiem właśnie trzy letnim i przy odprawie musiał dopłacić za wózek, bo pani powiedziała ze ma trzy lata, być moze ona sobie tak wymyśliła , ale tak było.

Myślę,że barmanko ta ironia nie jest potrzebna.:sorry::tak:;-)
Na mnie to,że nigeryjka nie zrobiło najmniejszego wrażenia,tak samo jak był by to polak.
Ot chciałyśmy wiedzieć kto to :sorry:

anineczka sorrki ale barmanka tez ma prawo wyrazic swoje zdanie,moze miala inne doswiadczenia z nigeryjkami niz Ty. Moze myslec inaczej niz Ty, prawda? :-) Nikogo nie chciala obrazic i tego nie zrobila. Ja, nie wiem czemu,ale tez nie chcialabym sie stuknac z nigeryjka.Nie umiem nawet wytlumaczyc czemu nie.

Fakt faktem,ze pogoda do *****, Amanda mi sie przebudzila z drzemania,bo jak walnelo w niebo,to az ja podskoczylam :-D

Ostatnia edycja:
Dziewczynki czy możecie mi doradzić, jaki rozmiar ubranek mam spakowac do torby do szpitala? Z doświadczenia na pewno wiecie, które sie przydaja bardziej.
Newborn? czy lepiej 0-3 months?
Pierwsze wydaja sie byc malutkie, te drugie natomiast troche przyduze na noworodka?

Z góry dziękuje za odpowiedź!
Pozdrawiam.

sorki tak mi się wyrwało :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
bo przypomniała mi się sytuacją z moją koleżanką.... i jakoś tak "wspomnienia" odżyły :eek: :eek:

Noo wlasnie moja kolezanka miala tez przejscia niesamowite, sady te sprawy, dzwonienie do domu koszmar :wściekła/y: i jak maz zadwonil ze to sie zdazylo nie chcial wzywac policji a ja mu mowie wezwij.I dzieki bogu ufff.A mnie tez obojentnie jakiej nacji ktos jest i moze byc nawet zielony byle zachowywac sie jak czlowiek.Jak mozna tak klamac!!!I po co???

reklama
(...) To, co tu moglam dostac, juz dostalam-pozbylam sie tego naszego polskiego pesymizmu i za to jestem Irlandii wdzieczna ale wiem, ze nie da sie tu nic wiecej...No i zycie ucieka...bez lata, bez zimy, przyjaziol, rodziny. (..)
Malgo - coś w tym jest.. :sorry: Trzymam kciuki by Wam się powiodło w PL.

Gastone - naprawdę przegięła klientka :wściekła/y: mam nadzieje, że mąż nie straci zniżki ubezpieczeniowej.. Policja była, wszystko spisała, więc powinno być OK. Tylko szkoda tych nerwów.. :no:
Ela@ - a miałaś wizyty położnej? Bo mnie co tydzień odwiedzała w domu położna, więc pewnie dlatego do GP nie było potrzeby iść.. Widzę, że co miasto to inne obyczaje..;-)
Ile właściwie ma Twój synuś bo suwaczek masz niezły... :-D
MartaF - też składam dokumentację do FIS-u.. Ale nie wiem czy nie trzeba mieć dłuższego tutaj pobytu w IRL. bo wymagają Tax Credit, który dostaje się chyba po przepracowaniu roku czy jakoś tak..a mój mąż pracuje od listopada zeszłego roku, więc wyślę tylko P60 i 2 ostatnie pay slipy.. Ciekawe czy przejdzie :crazy: jak myślicie?
A dostałam dziś z CHB, że przyznano zasiłek ale też tak macie, że liczą od następnego miesiąca niż dzidzia jest urodzona :eek:
Misia - może Alex jeszcze przeżywa najazd rodzinki? Bidulka maleńka...:-(
Ale rozbawiłaś mnie tym postem jak to tatuś wie lepiej..też to znam niestety :sorry:
Ela@ - naprawdę niezłe masz akcje przy odciąganiu pokarmu z tatuśkiem :-D
Eh Ci tatuśkowie...:baffled:
Asienka_r - ja początkowo używałam Persil a teraz..hmm..nawet nie pamiętam nazwy...w promocji był to wzięłam :-D słabo się pieni ale ślicznie pachnie..
Jsz25 - oj..moja mama to się nabiegała za rzeczami dla Patryczka.. więc oczywiście kaftaniki mam z PL..ale powiem Ci że baaardzo żadko ich używam bo mam wrażenie, że są niewygodne dla dzidzi..bo się podwijają (chyba) jak się dziecko podnosi itp..lepsze są body :-) one są tak rozciągliwe, że spokojnie dasz radę przez głowę założyć :tak:
Asienka_r - właśnie już dawno czytałam o tych wózkach składanych jednym ruchem..i tu na forum już kogoś o to pytałam i ten ktoś (sorki ale nie pamiętam kto..:sorry:) już leciał niedawno z gondolą i nie byłoproblemów w ryanair...więc póki co chyba nie ma się co martwić ale z nimi to nigdy nic nie wiadomo..:baffled:
Kemaya - ja wzięłam najmniejsze jakie miałam a dzidziulek i tak niektóre miał za duże :-D ale urodził się z wagą 3,330.. Teraz waży 4kg i już niektóre ciuszki ma za małe..Więc jak Twój się urodzi z wagą 4kg to Twój skarb może się nie zmieścić w te najmniejsze..więc może weź różnej wielkości i już:-)

Do góry