reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

(...)
Ale mnie leb boli....juz drugi dzien glowa mi peka!! Cholerne zatoki....nie zdziwie sie jak mi lekarz przepisze antybiotyk. :baffled:

A jutro jedziemy na weekend do 'tesciow'...:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::sorry2:
Ale sie ciesze....:sorry2::sorry2::sorry2:
Cala familia zapowiedziala zrobic nalot na dom tesciow zeby poogladac malego...biedne moje dziecko....oszaleje chyba jak mi beda go wszyscy z rak do rak przerzucac...:no:

Pozatym juz jestem chora na mysl o wspanialych PORADACH 'tesciowej'....juz teraz niemalze codziennie wydzwania pytac gdzie maly spi...jak jej Aaron mowi, ze z nami w wyrze to ta sie pluje, ze mamy go do lozka klasc...a kij ja interesting gdzie ja swoje dziecko bede kladla!!...:wściekła/y: szlag mnie trafia na sama mysl o jutrzejszych wypytywaniach. Ona generalnie jest spoko ale troche sie za bardzo wtraca a ja tego nie lubie bardzo...
Ponadto juz zapowiedziala ze za 3 tygodnie przyjedzie i bedzie pomagala nam sie przeprowadzac.....o zgrozo.....jeszcze tego mi bylo potrzeba...:dry::sorry2::baffled:
Współczuję ale dasz radę.. Ja jakoś daję radę ;-) a i teściowa się troszkę poprawiła.. Teraz często się mnie pyta czy może wziąć Patryka na ręce :-D
A ten ból głowy pewnie przez wiatry..ostatnio są one okropniste :-(
Zdrówka życzę. :-)

Emili78 - widzę, że lada chwila doczekasz się mężulka :-) super :happy2:

Anineczka
- nie zazdroszczę sąsiadów podglądaczy..może czas sobie też zafundować trampolinę :baffled:

Gastone - tak jak pisze MartaF chodzi o klimat, pielęgniarka powiedziała mi, że tu jest mniejsze nasłonecznienie, więc dwie krople będzie OK. Karmienie piersią to pewnie też powód..bo w mlekach sztucznych są witaminki..ale tego dokładnie nie wiem czy to kolejny powód.

Julia28 - skoro przerobiłaś na glanc wszystkie testy to musi być OK. Trzymam kciuki :-)

A ja dałam ostatnio plamę :zawstydzona/y: przysłali mi z chb bym dosłała kilka dokumentów i wypełniła kilka kartek..oczywiście mój mąż to zrobił bo z moim engliszem kiepsko.. Ja dołączyłam wszelkie papiery i wysłałam. Czekam sobie na decyzję a mąż pyta: a podpisałaś się wogóle???? no i pięknie.. Znowu mi to odeślą..i tak będziemy się bawić w ciuciubabkę :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej laseczki u mnie ostatnie pakowania a jutro przewiezienie dobytku :-p a od niedzieli juz nocka w nowym mieszkanku:-) i mam nadzieje ze szybko mi sie nie zachce kolejnej zmiany. Od poniedzialku no moze od wtorku ;-)zapraszam na kawke:-p:-D juz powinnam sie zaaklimatyzowac:happy2::-D:-D:-D
A teraz z innej beczki, wlasnie znalazlam dziwna nowine, mam nadzieje ze sprawa szybko sie wyjasni a i mam nadzieje ze dobrze wkleilam ten link Jackson zamordowany? Są dowody! - Pomponik.pl

Maść nazywa się SCHERIPROCT naprawde super dwa dni i pomogła nie boli:-)co do trampoliny to u nas nie ma ogródka żeby nie stała do okoła widać skaczące głowy sama sobie po skakałam :-D:-Dteraz czekam na męzusia ciekawe co ciekawego przywiezie z Polski :-)

Emili dzięki za odpowiedź:-)
Kupiłam po południu w bootsie Anusol cream na początek, mam nadzieję, że również pomoże, ale gdyby tak się nie stało, to skorzystam ze sprawdzonych środków;-)
Mam pytanko, w jakich pozycjach spałyście/śpicie dziewczyny w ciąży?
Brzuszek już mi trochę rośnie i jakoś nie mogę się w nocy wyspać, bo nie mogę się wygodnie ułożyć. Obawiam się, że na boku przygniatam część brzuszka i Maluszkowi jest tam źle wtedy. :baffled:
Naczytałam się, że generalnie należy spać na lewym boku, ale ja już drętwieję na lewej stronie:zawstydzona/y:

Emili dzięki za odpowiedź:-)
Kupiłam po południu w bootsie Anusol cream na początek, mam nadzieję, że również pomoże, ale gdyby tak się nie stało, to skorzystam ze sprawdzonych środków;-)
Mam pytanko, w jakich pozycjach spałyście/śpicie dziewczyny w ciąży?
Brzuszek już mi trochę rośnie i jakoś nie mogę się w nocy wyspać, bo nie mogę się wygodnie ułożyć. Obawiam się, że na boku przygniatam część brzuszka i Maluszkowi jest tam źle wtedy. :baffled:
Naczytałam się, że generalnie należy spać na lewym boku, ale ja już drętwieję na lewej stronie:zawstydzona/y:

Mi jakos tak najwygodniej bylo na boku i z duza poduszka miedzy nogami-tak, by jedna z nich na tej poduszce oprzec.
Ale tez nie bylo mi zbyt wygodnie spac bo male tak dlugo walilo mnie w bok az sie przekrecilam wiec to w sumie corcia najwiecej decydowala o pozycji:-D

jsz25- Anusol na hemoroidki jest ok. Ja sama uzywalam, bo ja stara wyga w tym temacie jestem..hehehe...:baffled: To co mialam przed porodem to pikus w porownaniu do tego CZEGOS co mialam po porodzie!!!:szok::szok: Ale wtedy dostalam juz masc ze szpitala taka mocniejsza.

A spac na boku najwygodniej. I nie ma znaczenia na ktorym. Diecko samo Ci podpowie jesli bedzie mu niewygodnie i bedzie cie kopalo w ten bok. Wtedy zmien strony i juz:-) Ja to wogole caly czas na plecy sie w nocy przewalalam...wbrew pozorom bylo mi calkiem wygodnie choc nie powinno sie sypiac w tej pozycji. ;-)

Frog- z tym Jacsonem to teraz same szokujace wiesci co 5 minut. Pudelek az sie roi od tego. Szkoda mi go strasznie, Jacsona mam na mysli, nie pudelka;-) Niby nie zdziwilabym sie gdyby to bylo zaplanowane morderstwo ale z drugiej strony ten facet byl juz tak wycienczony, ze jego smierc byla kwestia czasu wiec ciezko jest mysle spekulowac. Najwazniejsze jest zeby te biedne dzieci nie dostaly sie w lapy jego szurnietego tatuska...bo beda kolejne 3 skrzywdzone osoby...

reklama
hey hey laski

podczytuje was podczytuje ale jakos nie chce mi sie nic pisac,bo w sumie sie nic nie dzieje.Zmienilismy autko(znowu,bo to juz 3 w tym roku) i chyba przy nim narazie zostaniemy.Za 3 tyg lecimy na Pl na 11 dni i wlasnie dzis zakupilam sobie kiecke na wesele. Co z tego,ze w szafie wisi mi 6 roznych,ale malo malo,jak moge zalozyc cos 2 raz hehehe zartuje :-) Dzisiejsze zakupy mnie jakos zmeczyly,wiec jestem padnieta i ide spac wczesniej.

Do góry