reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Czesc dziewczyny jestem nowa i mam pytanie do was, czy któraś z was rodziła w National Maternity Hospital na Holles St.? Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i nie wiem na który szpital się zdecydować Rotunda czy Holles. Z góry dziękuję za odp. i pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy:-)

Witaj mina, ja będę rodzić w Rotundzie, słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu i mam nadzieję, że ja również będę mogła po porodzie potwierdzić te opinie:-).
Niedawno miałam pierwszą wizytę w szpitalu i na usg pani powiedziała nam nawet płeć maluszka. Nie narzekam, tym bardziej, że dzielę wizyty w szpitalu z opieką położnych z Domino Care.

reklama
Agusiek- tak tak ogladalismy dom i przeprowadzamy sie!!!!!!!:-):-):-):-):-)
Bedziemy mieszkac na osiedlu Ros Na Ri. Dom jest boski i wielkkkiiii.....ja sie nie spodziewalam takiegop duzego domu- 5 sypialni....ale jest taki super ze bierzemy:-) Przeprowadzka za 3 tygodnie.

No to Misia gratulacje, taaaki wielki dom. Fajnie, że będziesz miała blisko do innych dziewczyn z BB:-)

Czesc dziewczyny jestem nowa i mam pytanie do was, czy któraś z was rodziła w National Maternity Hospital na Holles St.? Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i nie wiem na który szpital się zdecydować Rotunda czy Holles. Z góry dziękuję za odp. i pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy:-)

Ja wybrałam Rotundę, głównie ze względu na to, że mam blisko:-). Słyszałam wiele dobrych opinii o tym szpitalu, więc to też był powód. W Maternity rodziła moja koleżanka i mówiła, że też była zadowolona:-). Wie, wcale Ci nie pomogłam:-D

Witam się z Wami, ogarnęłam to, co od wczoraj naskrobałyście.

Agusiek kawał o fryzjerce super.

Witam

MartaF nie pomoge bo nawet nie wiem jakie w aptekach mają szampony p/ł.
A Nizoral? A jaki masz kolor włosów:confused:
ciemne:baffled:i dlatego jestem załamana bo wszysko widac, juz próbowałam nizoral, selsun i nic mi nie pomaga, nie wiem czy to ma cos wspólnego z ciążą:confused:a moze dlatego ze przestałam włosy farbowac bo wcześniej nigdy nie miałam:baffled:

Ciao dziewczynki!!

Ale mnie leb boli....juz drugi dzien glowa mi peka!! Cholerne zatoki....nie zdziwie sie jak mi lekarz przepisze antybiotyk. :baffled:

A jutro jedziemy na weekend do 'tesciow'...:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::sorry2:
Ale sie ciesze....:sorry2::sorry2::sorry2:
Cala familia zapowiedziala zrobic nalot na dom tesciow zeby poogladac malego...biedne moje dziecko....oszaleje chyba jak mi beda go wszyscy z rak do rak przerzucac...:no:

Pozatym juz jestem chora na mysl o wspanialych PORADACH 'tesciowej'....juz teraz niemalze codziennie wydzwania pytac gdzie maly spi...jak jej Aaron mowi, ze z nami w wyrze to ta sie pluje, ze mamy go do lozka klasc...a kij ja interesting gdzie ja swoje dziecko bede kladla!!...:wściekła/y: szlag mnie trafia na sama mysl o jutrzejszych wypytywaniach. Ona generalnie jest spoko ale troche sie za bardzo wtraca a ja tego nie lubie bardzo...
Ponadto juz zapowiedziala ze za 3 tygodnie przyjedzie i bedzie pomagala nam sie przeprowadzac.....o zgrozo.....jeszcze tego mi bylo potrzeba...:dry::sorry2::baffled:

hahaha biedulko współczuje, taka teściowa to męka:baffled:ja tez w Pl miałam problemy z teściową bo mi małego kładła przy grzejniku i gubym kocem nakrywała az temperatury dostał:baffled:

mnie też głowa boli od 2 dni a wczoraj to o 16 padłam na łóżko i wstac nie mogłam:baffled:

u mnie piękne słoneczko ale tak wieje ze nawet okna nie moge otworzyc:szok:

MartaF tutaj regułka skąd się bierze łupież:
Czynników sprzyjających rozwojowi choroby jest wiele. Należą do nich m.in.: ogólne osłabienie organizmu, zaburzenia hormonalne, podatność na alergie, brak zachowania zasad higieny osobistej, stresujący tryb życia, a także przebywanie w pomieszczeniach o niskiej temperaturze i wilgotności powietrza.

Byc może stres i odmienny stan czyli ciąża wpłynęło na to :sorry2:
Jeżeli jest to łupież tłusty to możliwe,że farba do włosów go wysuszy.

Ja kiedyś miałam łupież różowy Gilberta.To jest dopiero masakra :baffled::-D
Byłam pstra na całym ciele :szok::-D

Misia no powodzenia z teściową,nie daj się ;-);-)

witam dziewczyny ze słonecznej i upalnej PL! Ale lekturke dostarczyłyście mi, postaram się wszystko nadrobić :tak:, z tego co doczytałam to troche nam się powiększyło grono mamusiek ELA GRATULACJE:-)!!!!!!!
OK teraz przerwa na obiadek i wracam do waszej lekturki

A ja wam powiem że chciał bym miec tesciową i zobaczyć jak to jest ją mieć:-) nie stety moją poznałam ale nie zdążyła być moją tesciową bo miała wade serca wrodzona i nie dało sie nic zrobić, był już za pózno na operacje :-(ale teścia mam kontaktu z nim nie utrzymuję ani mój M ale z nim to szłam na noże nie lubi mnie bo zawsze mu prawde mówiłam ;-)a tak to jakoś dziś leci M już na promie do dublina bo na jeden nie zdążyli mała ładnie śpi :-Dmaść na himorojdy pomogła i mój M w koncu czekając od kwietnia dostał decyzje o Jobseeker Allowance niby piszą ze spłacą to ale ja im nie wierze :no:

reklama
A ja wam powiem że chciał bym miec tesciową i zobaczyć jak to jest ją mieć:-) nie stety moją poznałam ale nie zdążyła być moją tesciową bo miała wade serca wrodzona i nie dało sie nic zrobić, był już za pózno na operacje :-(ale teścia mam kontaktu z nim nie utrzymuję ani mój M ale z nim to szłam na noże nie lubi mnie bo zawsze mu prawde mówiłam ;-)a tak to jakoś dziś leci M już na promie do dublina bo na jeden nie zdążyli mała ładnie śpi :-Dmaść na himorojdy pomogła i mój M w koncu czekając od kwietnia dostał decyzje o Jobseeker Allowance niby piszą ze spłacą to ale ja im nie wierze :no:

Emili a jakiej maści używasz? Naprawdę pomogła?
Mi chyba coś wyskoczyło:wściekła/y:
Chcę się za to zabrać szybciutko, bo jeszcze mam trochę przed sobą za nim się Maluszek wykluje :baffled:.

Do góry