reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ha ha ha ładnie się nabijać z nieobecnej :-D:-D:-D
Kawał dobry choć mąż mi podpowiada,że nawet łysa będę go kręcić :szok::-D:-D
A tak naprawdę to już nie ruda :-p ale blond i to słoneczny :-D:-D
Jeszcze tylko fryzjera muszę dorwać;-):-)

Frog wyobrażam sobie Twoje zmęczenie :sorry2:
Przekichane,no ale już niedługo będziesz na nowych włościach się wylegiwać :tak:
I kawkowac z dziewczynami z BB :cool2:
A to wynagrodzi Ci wszelkie zmęczenie :-D:-D:-D

emili dasz radę tylko jeszcze chwila się wprawić trzeba ;-)
Ja mam różnicę tylko 2 lata i czasem z chłopakami zostawałam sama na 2-3 noce.
Ale ja ich razem wrzucam do wanny,piorę,wyciągam najpierw jednego suszę,ubieram i do wyra.Później drugie ;-)
No ale jak M jest to jednego bierze w obroty on a drugiego ja.
Teraz chodzą później spac,bo Antek podobnie jak Frog syneczek zrobił się cwany i dlaczego on ma iść spać jak słoneczko jeszcze nie śpi :baffled:
Albo jak widzi z okna (a mamy okno na ogródki sąsiadów),że naprzeciwko dzieci sąsiadów skaczą sobie na trampolinie.Ale jakoś nie kuma,że te dzieci mają po 9-10 lat i sobie chodzą później spać.

W ogóle sąsiedzi postawili trampolinę na swoim patio,które przylega do mojego płotu i teraz ich syn stojąc sobie na trampolinie bezczelnie gapi się co ja w domu a moje dzieci na ogródku robią :wściekła/y:

reklama
Witam wieczorkiem z upalnej Polandii.... dziewczynki ! przebrnęłam właśnie przez 27 stron- od czasu jak mnie nie było :zawstydzona/y::-D. Trochę się działo... przede wszystkim spóznine gratulacje dla Eli !!! Poród straszny... ale jaka radość w ramionach. Ka..M kociak cudny :tak:. Misia- super że w końcu znalezliście chatkę jaka Wam odpowiada, zazdroszczę, że tak blisko masz forumowe mamuśki, było by miło się z Wami spotkać ;-):-). Anineczka- ja też już po zmianie koloru włosów no i fryzury. Widzę, że psinka już w najlepsze się zadomowiła. A w Bydgoszczy upał, nadrabiam spotkania ze znajomymi i rodzinką. Lot Ryanairem był ok. mały spał całą drogę, bardzo się cieszę, że tak wszystko gładko poszło... Kolorowych snów :happy2:

Laski - dzięki za odpowiedzi co do pępuszka.. A ja dziś byłam na wizycie u GP bo to już 6 tydzień mija :szok: Ostatnio dni mi się na maksa pomieszały..i dobrze, że się zorientowałam, że mam dziś tą wizytę. Ale za to śmieci dla Binmana nie wystawiłam :dry: trudno..
GP mówi, że pępek OK i mam nadal przemywać spirytem. Myślałam, że Irlandczycy są przeciwni spirytusom..a tu niespodzianka..:-) I doktor przypomniał mi bym obciągała napletek by nie było stulejki. Dzidzia moja zdrowa - waży 4 kilosy a mierzy 59cm. A ogólnie to bardzo sobie chwalę tą moją przychodnię - polecam: Western House! Mam polską pielęgniarkę, która nie tylko tłumaczy mi irlandzkiego GP ale również daje dobre rady - jeszcze niedawno widziałam jej polskie artykuły w gazetce Tipperary dotyczące służby zdrowia - więc kumata babka. Co do wit.D radzi brać po prostu podwójną dawkę niż w PL..czyli 2 krople.
Nastawiłam się na to, że za 2 tygodnie szczepienia a tu zmiany! Szczepionka robiona w 8 tygodniu jest przesunięta teraz na pełny 2 miesiąc życia dziecka :-)
Hmm..to tyle porad mojego GP i pielęgniarki..

A z tym brzuszkiem to serio może gazy - bo ostatnio mój miś sobie popierduje a wcześniej niewiele puszczał bączków. Misia - ale najbardziej to mi właśnie brak chusty.. To wielka wygoda szczególnie w czasie karmienia..bo ja to na razie robię tak, że w jednej ręce trzymam Patryka, który je z piersi a drugą robię sobie bawarkę albo piszę na BB :-D a z chustą miałoby się dwie wolne ręce..;-) Ale powiem Ci, że na hasło chusta - widzę Ciebie z Aleksem bo ślicznie się w niej prezentujecie :happy2::happy2:
A co do wizyty w swojej sprawie u GP - to jest tak, że po prostu do 6tygodnia po porodzie masz wizyty free i Twoje dziecko też, więc jak coś to już idź ze sobą a nie czekaj na koniec. Antykoncepcja jest też tańsza do tego czasu.. ze zniżkami.. dziś pielęgniarka radziła mi jakieś minipigułki przy karmieniu piersią..

Andzulina - zależy też pewnie od szpitala.. w Clonmel każdy chodził jak chciał..jedne w piżamach, inne w koszulach, a ja przed porodem to chodziłam w swoich dziennych ciuchach :-) a do porodu to miałam koszulę..ale chyba się przebierałam w ich ciuchy..jakąś rozpinaną koszulę..tak mi się coś zdaje.. ale już nie kojarzę :baffled: wtedy to o ciuchach się nie myśli :-D

Sofik - dzięki kochana..

Agusiek- tak tak ogladalismy dom i przeprowadzamy sie!!!!!!!:-):-):-):-):-)
Bedziemy mieszkac na osiedlu Ros Na Ri. Dom jest boski i wielkkkiiii.....ja sie nie spodziewalam takiegop duzego domu- 5 sypialni....ale jest taki super ze bierzemy:-) Przeprowadzka za 3 tygodnie.
Faajnie, oj widze ze w jednym czasie bedzie sie nas kilka przeprowadzac :-D Ja zaczyna sie przeprowadzac za dwa tygodnie a kiedy skoncze to nie wiem :baffled: W kazdyn razie napewno znikne na troche, bo przeciez neta nie bede miala :baffled:
hmmm... może masz rację Moniadan... wezmę i to i to. nie ma to jak rady doświadczonych :)
Ja na porodowke mialam koszule, wsumie w torbie tez koszule ale kazalam sobie przyniec pizaamy bo sie glupio czulam w koszuli:baffled:
Joann podwojna dawke witaminy D niz w Pl ale dlaczego?? Tu witaminy D sie nie podaje, wiekszosc z nas daje ja profilaktycznie a tak na wszelki wypadek (ja dawalm sporadycznie) ale podwojna dawka?

ja tez sie witam i zaraz uciekam bo straszny mam bałagan w domku po wczorajszym:-(
anineczka zazdroszcze ci tych blond włosków:sorry2:tez bym chciała
poradzcie mi cos na łupież bo juz wszystkich szamponów z apteki próbowałam:wściekła/y:i nic:-(

gastone myśle ze to dla karmiących piersią i dlatego ze tutaj jest mało słoneczka

witajcie z rana.....ja wlasnie wybieram sie na zakupy do galway:-)za tydzien do polski ale mam stresa hahha po tylu latach.............:-DJutro moj ukochany dzien EGZAMIN co ma byc to bedzie wczoraj przerobilam wszystkie testy i bylo super ale to w domu....dziewczyny jakies tabletki na uspokojenie nerwow jakie moge tu kupic bo do samolotu to juz mi napewno sa potrzebne,,,,,,hehheh :szok:milego dnia wam zycze

Czesc dziewczyny jestem nowa i mam pytanie do was, czy któraś z was rodziła w National Maternity Hospital na Holles St.? Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i nie wiem na który szpital się zdecydować Rotunda czy Holles. Z góry dziękuję za odp. i pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy:-)

Czesc Dziewczynki:-)
Zazdroszcze Wam troche, ze u Was przeprowadzki bo to napewno latwiej niz tak na amen.
Pomijajac juz te urzedy, rachunki i paczki tyle drobnych problemikow sie wylania...
Napisze Wam najglupszy z nich:-D. Hania dostala taki bon jak sie urodzila od kolegow z pracy i obiecalismy sobie, ze cos dla niej kupimy za to ale jakos sie to odwlekalo a teraz kazda rzecz na ktora ten bon mozna zamienic okazuje sie zbyt duza jak na nasze mozliwosci wywozowe i ja zamiast robic cos porzytecznego to wymyslam co kupic;-).
Co do szpitala to moze ja mialam jakos wyjatkowo ale mialam na tyle spore krwawienia przez jakies 2 pierwsze dni ze spodenki/ spodnie odpadaly.

reklama
Witam
Muszę iśc na stację he he ja chodzę na stacje na zakupy a nie do sklepu.Nie ma to jak moja wiocha :angry::baffled::-D:-D
Ale widzę,że się zbiera na deszcz po za tym nie wiem czy moja karta do bankomatu zadziała bo jest ułamana w jednym miejscu i w Pl np. mi nie działała a tutaj jeszcze jej nie testowałam :dry:
MartaF nie pomoge bo nawet nie wiem jakie w aptekach mają szampony p/ł.
A Nizoral? A jaki masz kolor włosów:confused:

Do góry