reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
anineczka sie boje jak cholera, i to ze tyle czasu perzede mna nic nie pomaga a tylko oznacza ze coraz bardziej sie bede bala. Ja wogole nie wiem:-( czy dzidzia sie bede umiala opiekowac:zawstydzona/y: Jak nie to mame bede musiala zciagnac:sorry2:

ano leje i leje, naweet pies nie chce wyjsc, wkoncu irlandzkie lato przyszlo:-D

Jolu mama na pierwsze dni czy tam 2-3 tygodnie to super sprawa.Babcia zapozna się z wnukiem/wnuczką a ty troszkę odpoczniesz,nabierzesz sił i popodglądasz mamę jak np.kąpie malucha.
Bo np.u mnie pierwszą kąpiel Antek zaliczył z babcią.I bardzo się z tego cieszę bo teraz mam co wspominac :-:)sorry2:
Babcia bardzo mi pomogła,oj bardzoooooo.Zresztą każda tutaj mamusia przyzna,że pomoc jej mamy jest bardzo przydatna.
Moja mama była ze mną i z Antkiem tylko 2 tygodnie.Miało byc 3 ale Antek się przereklamował o 8 dni:angry::-D
A jak miał sie urodzic Matt to mama była ze mną ponad 3 miesiące i razem z dziecmi pojechałam z nią do Pl i tam byłam jeszcze chyba ze 3 miesiące.
Jeśli tylko mama wyraża chęc przyjazdu to nie ma co się zastanawiac :tak::tak::tak:

U mnie nie pada.Ale jak tu dzieci na ogród wyprowadzic jak wszystko mokre :dry:

Ela - gratulacje :-) ciężko było, ale pomyśl, że to już za Tobą i ciesz się swoim nowym Szczęściem :tak: wszystkiego najlepszego!!!

Jola - za bardzo się nakręcasz :szok: nie można się tak stresować i myśleć, że akurat mój poród będzie napewno straszny i w ogóle :no: trzeba myśleć pozytywnie, tym bardziej, że twoja Dzidzia odczuwa Twój stres;-)

a u nas też leje :-( rano było słoneczko, więc z moim M postanowiliśmy przeglądnąć rzeczy dla Małego, odświerzyć, nawet pranie zrobiłam... i co? po godzinie lunęło i tak sobie teraz siąpi:angry: wszystko musiałam wrzucić do living room'u :wściekła/y: ehhhh...
mam pytanko do Was - jaki smoczek używałyście dla niemowlaków? byłam w farmacji, bootsie ale jest tak duży wybór, że zgłupiałam :szok: i nie kupiłam...

U nas pogoda w kratke..
Dziewczynki mam do was pytanko, czy ktoras z was ma moze wzor albo przyklad formy o prace? Nie wiem jak to ladnie i skladnie napisac , zeby dolaczyc do cv.chcialam wyslac kilka cv ale jakis wstep by sie przydal..
Jakosnie moge sie zebrac zeby cos nabazgrolic ...

Ela - gratulacje :-) ciężko było, ale pomyśl, że to już za Tobą i ciesz się swoim nowym Szczęściem :tak: wszystkiego najlepszego!!!

Jola - za bardzo się nakręcasz :szok: nie można się tak stresować i myśleć, że akurat mój poród będzie napewno straszny i w ogóle :no: trzeba myśleć pozytywnie, tym bardziej, że twoja Dzidzia odczuwa Twój stres;-)

a u nas też leje :-( rano było słoneczko, więc z moim M postanowiliśmy przeglądnąć rzeczy dla Małego, odświerzyć, nawet pranie zrobiłam... i co? po godzinie lunęło i tak sobie teraz siąpi:angry: wszystko musiałam wrzucić do living room'u :wściekła/y: ehhhh...
mam pytanko do Was - jaki smoczek używałyście dla niemowlaków? byłam w farmacji, bootsie ale jest tak duży wybór, że zgłupiałam :szok: i nie kupiłam...
ja nie uzywalam smoczka ale wiem ze duzo kolezanek uzywa tych z avent.....moj maly obyl sie bez nawet nie wie co to smoczek.....:-)

ja nie uzywalam smoczka ale wiem ze duzo kolezanek uzywa tych z avent.....moj maly obyl sie bez nawet nie wie co to smoczek.....:-)

ja też nie chciałabym przyzwyczaić Małego do smoczka, ale chcę kupić "tak w razie czego" jakby nagle okazał się potrzebny ;-) widziałam właśnie z Aventa, ale jest kilka rodzajów dla dziecka w wieku 0-3 i dalej nie wiem, który wybrać:confused:

Gastone - ja mam chyba jakiś taki przykład. poszukam i wyślę - tylko powiedz czy na priv czy na e-mail?

reklama
Witam mamuski
Ela gratulacje !!! Wazne że dałas rade zobaczysz za kilka mies nie bedziesz pamietac o porodzie ja tez mam skolioze ale u mnie było wszystko ok ze znieczuleniem.

Wczoraj wpadłam poczytalam he na szczescie duzo nie pisałyscie wiec nie musialam duzo nadrabiac, byłam zbyt pdnieta zeby cos pisac. Byłam wczoraj ze znajoma w Ardilaun hotel na siłowni i pozniej basen sauna bardzo fajnie było dawno nie cwiczyłam i moje ciała odrazu lepiej funkcjonuje, a na saunie moja skóra odetchneła:) Usnełam wczoraj po 21 szybciej niz Olivier:)
Dzis wróciłam z pracy i sie obijamy zrobiłam obiad i pewnie włacze jakis film ,jutro jeden dzien wolnego i drugi w niedziele.

Mamuśki z Galway mam propozycje mam znizke 10% na city limits w Oranmore wiec moze bysmy sie umówiły dzieci zostawiły z tatusiami i sie wybrały na babski wieczór kregle jakies piwko co myślicie:)?

pozdrowienia

Do góry