reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ciao dziewczynki!

Pospacerowalismy dzis 4 godzinki po miescie. Zaliczylismy kilka sklepow. W Corib Center byla wyprzedaz roznych kuchennych rzeczy i kupilam filtr Brita za 15 jurkow:-):-):-)Ale sie cieszylam, bo przeciez akurat chcialam go kupic:-)

Junior obudzil sie razik na karmienie w Eyre Square Centre i mily pan ochroniarz pozwolil nam usiasc w miejscu niedozwolonym, zebym go nakarmila:-)

Anineczka- nie, ja wciaz nie jestem pewna czy maly ma kolki. Nie wygladaja typowo, bo maly sie tak nie drze caly czas, tylko kweka, robi sie czerwony, prze i tak jakby poplakuje. Ostatniej nocy plakal juz w glos ale nie jakos bardzo dlugo. Byc moze sa to poprostu bole brzuszka.
Andzulina- ja mam smoka anatomicznego, silikonowego, uspokajajacego. Z tym smokiem trzeba jednak uwazac, bo ja zauwazylam, ze odkad maly go czasami ssie to zaczal inaczej ssac moja piers. Nie lapie jej tak dobrze tylko ssie samego sutka czesto i musze sie troche pogimnastykowac, zeby go dobrze dostawic.

Dzwonil agent z naszej agencji, ze wynalazl nam bardzo nowa, sliczna chatke tuz naprzeciwko centrum handlowego na Knocnacarze. Takze okolica super mi odpowiada. Jedziemy ogladac w czwartek, takze zobaczymy:-)
Lece bo ludzkie dziecie wola, kweka i marudzi. Przylepa z niego....lubi byc noszony i jak z nim rozmowy przeprowadzam. ;-)

Ja wlasnie wrocilam z zakupow, kupilam farbe do nowej sypialni i materialy na szafe z czego sie bardzo ciesze, moze w przyszlym tygodniu ja skonczymy:-)

Co do porodu to nie nakrecam sie tylko zwyczajnie boje. Mame sciagne tak czy tak;-) No i jakos przezyje jak wszyscy:tak:

Hello dziewczynki :-)

Ela moje gratulacje - nacierpialas sie bidulko, cos o tym wiem -bole i rozwarcie na 2 cm:baffled: tylko ze u mnie epidural zadzialal, ale szybko zapomnisz ten bol gdy codziennie bedziesz ogladac swojego skarbka - matka dla dobra dziecka zniesie wszystko:sorry2::cool2: takze duzo zdrowka Wam zycze i podr dla dzielnego m.

Co do tematu aptamil-bebilon: ja tu malego karmilam aptamilem, wiedzialam jadac do polski ze jest tam odpowiednik - bebilon, ale i tak wzielam puszke w zapasie - na cale szczescie...otoz jak dla mnie pomimo ze te dwa mleka maja identyczne opakowanie i prawie identyczny sklad sa inne...maly nie chcial pic bebilonu, ktory jest strasznie wodnisty w porownaniu z aptamilem...dopoki je mieszalam bylo jeszcze ok ale pozniej maly strasznie grymasil i nawet kupki byly inne...wracajac tu tez przywiozlam sobie mala puszke bebilonu aby odrazu nie przestawiac go drastycznie na aptamil...aha dziewczyny jakby ktoras chciala sprobowac bebilon przed wyjazdem do polski to mam na zbyciu mala nie otwarta puszke jakby co;-)

Jola a Ty sie nie nakrecaj, bo tak jak powiedzialam matka dla dobra dziecka zniesie bardzo wiele i w czasie porodu to sie naprawde o sobie nie mysli - takze Twoje istniejace teraz obawy poprostu znikna nawet nie bedziesz wiedziala kiedy i skupisz sie na tym by pomoc dzieciatku jak najszybciej byc przy tobie...wiem co mowie bo ja to to dopiero panikara jestem:baffled::szok::szok:

Misia wstyd sie przyznac ale jak dojechac do tego centrum:zawstydzona/y: chcialam sie tam kiedys wybrac ale nie wiem gdzie:baffled: A Alexik to taki spokojny jak po tych sklepach chodzicie? moj nikos to na dworzu spi jak niedzwiedz a jak tylko wejde do sklepu to ma oczy jak 5 zl i niezawsze sie mu podobaja sklepowe szalenstwa mamusi, takze zanim zaczne musze juz skonczyc:baffled::-D
heh kochana teraz to ja sie niemoge doczekac czwartku bardziej niz ty chyba :-D badzmy dobrej mysli sasiadko:-D

Andzulina ja uzywam smoczkow i innych akcesoriow awent...heh nawet dzis malemu kupilam wiekszy smoczek bo caly czas mial ten dla noworodkow:baffled: ale nie chce nowego - naszczescie nie ma tragedii bo on nie musi miec smoka koniecznie..ups ale jak zasypial wetknelam mu ten stary:zawstydzona/y::-D

Kamcia no to relax pelna geba;-):-D ja tez sie przymierzam zeby kupic sobie karnet na basen - chcialabym tez malego troche z woda oswajac, ale chyba ze wzgledu na moje lenistwo skorzystam z basenu pod domem czyli w clybaun hotel musze sie tylko dowiedziec ile kosztuje karnet, choc na salthilu mi sie bardziej podoba...a jak jest w tym hotelu Kamcia co ty bylas? nadaje sie dla dzieci? bo w sumie do niego tez daleko nie mam...a kapielowki nikosiowi juz kupilam:szok::-D

Margaritta udanego urolpiku:-)
pozdr

Agusiek dla dzieci to rewelacji nie ma, ogólnie w Galway cienko z basenami dla dzieci:( Ale organizuja lekcje dla maluchow i wazne zeby zaczac jak najwczesniej i oswpic dziecko z woda:)
Własnie kupiłam dla mamy tani bilet na marzec za 20 euro return super ciesz sie ze bedzie tu na moje ury:)Teraz szukam jakiegos na wrzesien na ury Oliviera:)

witam mamusie ja to z innej beczki,
od wczoraj w BRAY zaczal sie Bray festiwal,sea front jest przepelniony roznosciami dla dzieciakow,karuzele,hustawki i duzo roznych rozmaicen,
jest poprostu extra,jedyna minusowa rzecz jest pogoda,leje ze hej ma tak byc do konca tygodnia.w tamtym roku pogoda byla super i mala miala frajde ze hej,mam nadzieje ze sie rozpogodzi,a ten festiwal ma trwac az 6 tyg.wiec musi byc pogodnie,a w niedziele pokaz samolotow,wiec mala zostaje u tesciow na weekend,a my SZALEJEMY.

reklama
Agusiek- nie jestem pewna, czy wiesz, o ktorym centrum mowie, bo to jest w samym sercu miasta...Na tej samej ulicy, gdzie Dunnes na Eyre sqare..tylko troche wglab.
Kurcze ja tez bym chciala, zebysmy byly sasiadkami. Kawoski, ploteczki i dzieciaczki zadowolone...faajnnnieeee:-)

Ja od dzis staram wprowadzac w zycie Latwy Plan z 'jezyka niemowlat' bo do tej pory mam wrazenie, ze dzialalam troche chaotycznie. Poki co nawet dziala, ale nie chce zapeszac;-) Zobaczymy jak pojdzie w nocy, bo chcialabym w koncu przyzwyczaic malego do spania w SWOIM lozeczku, a nie w rodzicielskim:-)

Do góry