reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej
U nas raz słońce raz deszcz.
Chłopaki jeszcze dokończają choróbska tak więc siedzimy w domku.

Frog ale Ci dobrze,że sobie troszkę poleniu****esz ;-)

My mamy przetłumaczony akt małżeństwa.W sumie przetłumaczyliśmy odrazu jak się pobraliśmy i wiem,ze raz potrzebowali go i jeśli się nie mylę to do rejestracji pierwszego dziecka.Z drugim już tego nie chcieli :dry:

Jolu Twój 10-cio miesięczyny psiak waży 70kg? :szok::-D
A będzie jeszcze przybierał na wadze?
Moja gwiazda waży 1,8kg :-D:-D
I co? Piesek już mieszka na podwórku?

Chocolate ja mam Shih Tzu i kupowałam tutaj :tak:
Co z nią zrobię w czasie wyjazdu?
-dam kuzynce na przechowanie
-dam bratu na przechowanie
-dam przyjaciołom na przechowanie
-dam innym przyjaciołom na przechowanie
-dam do hotelu psiego
-będę wołała o pomoc na Mamach z Irlandii o przechowanie :-D:szok::-D:-D
A jak będę zjeżdżała to wyrobię paszport,kwarantanna i jedzie ze mną :cool2:

Margaritta udanego uroplu,dużo słońca,niskich cen i miłego spotkania z rodzinką :tak:

Gastone czekam na opowieśc jak zareagowała landlordka na wyprowadzkę.Niezłego surprajsa jej robicie :-D:-D

reklama
Dziewczyny jakie rasy psów macie w domu???byly kupione tutaj czy w Polsce??od szczeniaka je macie????kiedy wyjezdzacie z ie co robicie z psami???

Hej, ja mam bernardynka, kolezanka sie nim zwykle zajmuje:tak:

Hej
U nas raz słońce raz deszcz.
Chłopaki jeszcze dokończają choróbska tak więc siedzimy w domku.

Frog ale Ci dobrze,że sobie troszkę poleniu****esz ;-)

My mamy przetłumaczony akt małżeństwa.W sumie przetłumaczyliśmy odrazu jak się pobraliśmy i wiem,ze raz potrzebowali go i jeśli się nie mylę to do rejestracji pierwszego dziecka.Z drugim już tego nie chcieli :dry:

Jolu Twój 10-cio miesięczyny psiak waży 70kg? :szok::-D
A będzie jeszcze przybierał na wadze?
Moja gwiazda waży 1,8kg :-D:-D
I co? Piesek już mieszka na podwórku?

Chocolate ja mam Shih Tzu i kupowałam tutaj :tak:
Co z nią zrobię w czasie wyjazdu?
-dam kuzynce na przechowanie
-dam bratu na przechowanie
-dam przyjaciołom na przechowanie
-dam innym przyjaciołom na przechowanie
-dam do hotelu psiego
-będę wołała o pomoc na Mamach z Irlandii o przechowanie :-D:szok::-D:-D
A jak będę zjeżdżała to wyrobię paszport,kwarantanna i jedzie ze mną :cool2:

Margaritta udanego uroplu,dużo słońca,niskich cen i miłego spotkania z rodzinką :tak:

Gastone czekam na opowieśc jak zareagowała landlordka na wyprowadzkę.Niezłego surprajsa jej robicie :-D:-D

No, jeszcze rosnie do roku:sorry2: Jeszcze jest w domu, nie chce sie nauczyc pic wody z miski tylko musi z kranu nad wanna:wściekła/y: Ja jak jade do Pl to musze kogos do siebie do domu sciagac bo malutkiego to ciezko do kogos, zwlaszcza jesli ma mieszkanie:shocked2:

justysia21dzieki,zaraz tam zajze;-)

anineczka no ty to nie będziesz miała problemu z opieką nad pieskiem bo wszyscy będą sie poprostu o biego bić:-D:-D:-D

Ciao dziewczynki!
Caly dzien taki kiepski, a teraz takie piekne slonce!!

Bylismy ogladac dzis ta chatke na Manor Court. Osiedle piekne ale chatka...hmmm...kiszka....wciaz za stara i taka jakas podniszczona...pozatym ja bym chciala miec drewno na podlodze, a nie te cholerne wykladziny smierdzace lub zimne kafle. No i prysznic elektryczny, przeplywowy. Mam dosc grzania wody 2 godziny wczesniej.

Powiedzielismy agentowi, ze szukamy chaty modern, bo chcemy sie wprowadzic raz a porzadnie! Powiedzial, ze jutro sie odezwie....zobaczymy co wykombinuje!;-)

El@ - przyjmij pierwsze gratulacje!!!

Kurcze..ja też mam skolizę..nie sądziłam, że to ma jakiś wpływ..dlatego jak się pytali czy plecki zdrowe powiedziałam tak. Bo nawet nie wiem jak po ang jest skolioza..ale lekarz na szczęście się wbił OK. Trzymam kciuki za udane karmienie piersią i szybkiego powrotu do formy Ci Życzę:-):-):-).

Joannn jak tam Patryczek?? pewnie rośnie jak na drżdzach:tak:
Okaże się w czwartek na badaniach bo to już 6 tygodni minie.. Ale czuję, że jest większy bo wcześniej lepiej mieścił mi się na ręce przy karmieniu..a teraz jakoś mi mniej poręcznie leży.. I już wyrósł z pierwszych pajacyków :-)

Powiedzcie mi laski jeszcze co do karty europejskiej EHIC - czy ona jest bezpłatna? I czy jeśli dopiero dostałam informacje, że mam przyznaną Medical Cart to czy moge się już o nią starać? Bo mój mąż nie dowierza a na stronie citizen jakoś średnio to jest napisane..Martwi się też czy przez nią nie odbiorą nam MC a medical cart nam jest obecnie potrzebna na maksa i nie możemy sobie pozwolić by ją stracić.. Ale czy MC można stracić w inny sposób niż przez wyższe dochody...?

Ostatnia edycja:
Joannn ja mam i medical i tą europejska:tak: za free i wypełnilam formlularz w necie po czym w ciągu niecałego tygodnia dostaczono mi ją pocztą.( w sumie sztuk 4 , bo dla kazdego z nas osobna) Jede za pare godzin do PL to oblukam co w koncu na nią mozna a co nie- bo i z tym róznie ponoc ;-)
Powodzenia

Margaritta - dzięki za info. Miłego urlopu życzę. A profilaktycznie wydrukuj sobie tą stronę z NFZ mówiącej o prawach użytkowania karty. I obyś karty nie musiała użyć:-)
Dobranoc. Mój szkrab je właśnie z prawej piersi, więc kiepsko mi pisać lewą...;-)

gratulacje Ela
ja swój pierwszy poród miałam podobny, strasznie sie męczyłam:-(i zrobili mi cesarke ale dlatego ze mały tracił puls:-(
wracaj szybko do zdrowia bo Filipek pewnie tęskni:tak:

El@83 Gratuluje synka:-)
Tak Aptamil to odpowiednik Bebilonu maja nawet identyczne pudelka tylko nazwa sie rozni:tak: Polecalabym ci podawac Aptamil bo jest dostepny praktycznie w kazdej aptece a z polskimi sklepami roznie to bywa. Czesta zmiana mleczka dla takiego maluszka jest bardzo niedobra.
Pozdrawiam;-)

reklama
Ela ogromne gratulacje i wspolczuje przezyc ale bedziesz miala teraz przez pol roku co opowiadac!
Co do mleka to kupowalabym Aptamil i nie mieszala go z Innym mlekiem.Lepiej jednak przynajmniej na poczatku uzywc teo samego mleka,dzidzia ma taki delikatny uklad pokarmowy.Bebilonu mozesz uzyc np kieddy do pl pojedziesz.Nie wiem takie jest moje zdanie..

Do góry