reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej mamunie moja nunia ma dziś 3tyg i waży 4.400g ;-)misia ja podałam małej espumisan tam pisze że od miesiąca:-) podałam 2kropelki a pomogły :-Dśpi już 4godzine.:szok:Co do przeprowadzek to raz się przeprowadzałam i nigdy więcej:no:nudy nudy może jakiś jabłecznik upiekę ale sama go zjem bo M nie ma to nie dam sobie spokój :-)a tak mi się chcę
hej ja tez podawalam jak justin byl maly:-)widze malutka moja imienniczka sliczna jest...pozdrawiam:-)

reklama
GASTONE jesli moge spytac dostalas ten drugi zasilek bez problemow???ponoc robia teraz rozmowe i po tym przyznaja czy jak to wyglada???

Chodzi ci o Allowance? Jeszcze nie dostalam.Minelo 1,5 miesiaca.Narazie bylam sie dwa razy podpisac i tyle.Ale jak skladalam papiery babka mowila ze moge poczekac i z 6 miesiecy...
A ktos z twoich znajomych mial rozmowe czy tylko poprostu slyszalas? Bo z tym slyszeniem to wiesz,roznie bywa :baffled:

Witam dziewczynki.
Andzulina jak bylam na szkole rodzenia to powiedziano nam,ze przy rejestracji dziecka bedzie nam potrzebny przetlumaczony akt małzenstwa.A u nas powolutku.W piatek bylam na dodatkowej wizycie u Sempki,poniewaz mialam robiony wymaz,ktory nie wyszedl prawidlowy wiec dostalam kolejna dawke leku(tym razem tabletki,wczesniej byla masc)mam nadzieje,ze teraz sie to wyleczy.Jak nie to dostalam wynik,ktory mam pokazac przy poradzie i beda musieli podac mi jakis antybiotyk czy cos w tym rodzaju aby malenstwo sie nie zarazilo:(.Jeszcze zrobilam sobie usg,zeby zobaczyc-chyba juz ostatni raz-malego w brzuszku no i wedlug skanu dzidzia jest wieksza o ponad 2 tyg.Czyli data porodu z ostatniej miesiaczki to 5 sierpnia a z usg na 20 lipca:szok:Ale jak bedzie to zobaczymy.

Cześć Dziewczyny!Czy wiecie może jak napisać podanie o urlop wychowawczy?Obecnie jestem na url.macierzyńskim,który kończy mi się pod koniec sierpnia,musiałabym wcześniej napisać,że chcę jeszcze wziąć wychowawczy.Czy któraś z Was pisała takowe podanie w Irlandii??Pozdrawiam wszystkie mamusie;)

to ja już nie mam pojęcia do czego ten akt małżeństwa... na wątku spraw socjalnych napisali, że do maternity. chyba najlepiej będzie, jak załatwię to tłumaczenie z PL i będę mieć "w razie czego" - dzięki za info Dziewczynki.
Wilwia - to trzymam kciuki, bo być może już niedługo będziecie mieli Maleństwo :)

reklama
Do góry