reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam

Misia Witaj w domu !!!

Emili juz nie dlugo!!!

kamcia Wow ,ale z Ciebie laseczka, slicznie wygladasz... sesja udana, My czasem robimy fotki Sofik w Super Valu jak jest fotograf, ale ceny sa masakryczne:angry:

Dzis 1 dzien lata, a u nas za oknem jesien:baffled:

Jak mam zmienic suwak?? Zaraz mnie cos trafi! Wchodze w edytuj sygnature ale nie moge wykasowac tego co juz tam jest....why?
misia zaznacz sobie wszytko zeby sie podswietlilo i nacisnij "backspace";-)

Czesc dziewczyny, potrzebuje pomocy, bo wrocilam od lekarza i nic tylko płacze. Na usg BPD wyszło na 31tyg.i 2 dni, AC na 33 tyg.i 3 dni, a FL na 30 tyg.i 4 dni.Jestem w 34 tyg.ciąży, do tej pory wsyztsko bylo ok. A teraz lekarka powiedziala, ze dziecko moglo sie zatrzymac we wzroscie, za 2 tyg.kazal mi wrocic i zobaczyc czy sie cos ruszylo bardziej.Male sie rusza wazy 2037, a USG bylo 2d.
Pomozcie, to moja pierwsza dzidzia, szaleje z niepokoju:no:
to ja chyba Cie pociesze, moj synek wazyl 2100 g w 34 tyc. Wiec był nieco wiekszy od twojego(ps. a ja juz lezalam na porodowce bo myslieli ze sie urodzi ,ale sie udalo wytrzymac do 37tc) , a ur. sie w 37tc 2854g wiec nadgonil , glowa go gory!!!! teraz to juz koncówkaa dzieci raz 2800 drguge 5 kg ;-) wiec jest duza roznica...

reklama
weron-głowa do góry jest wszystko ok 2tyg to jest nic moja zawsze była normalna nagle urosła 2tyg do przodu a potem stanęła i znów była normalna :tak:a teraz ma w nosie żeby wyjść:-Ddziewczyny jak ja się boje jutrzejszego dnia :szok:

kamcia twoj chlopak jest fotografem?To czekaj az sobie wlosy zrobie,planuje wybrac sie do fryca za jakies 2 tygodnie,to wtedy pomyslimy. Zajade jutro do fotografa w eyre square na dole,zobacze jeszcze po ile tam robia,ale za same paszportowe dalam 15 euro,to ciekawe ile za normalne foty maja!

Dzieki dziewczyny, juz sie troche uspokoilam, ale pewnie wybiore sie do innego lekarza. Dzwonilam do szpitala, kazali mi utro zadzwonic i umowic sie na urgent antenatal class. 3majcie kciuki
Misia witamy w domu, zazdroszcze Ci, że masz juz swojego bobaska w domu.Oby sie dobrze chowal!!!!

Witam
U nas deszczowo za oknem.Rosołek się pichci a jak młody wstanie pojedziemy w poszukiwaniu kapci.Chodzi mi w sumie nie o takie zwykłe bamboszki,ale jak np. z Lemigo w Polsce.Matt ma takie bo mu kupiłam na zapas w Pl ale Antek już nie
Lemigo...let me go!
MarfaF no to niezmiernie zazdroszczę takiego taniego sklepu obuwniczego :tak:
My dziś chyba zaliczymy Newbridge bo pani ze sklepu w Naas mówiła,że tam coś znajdziemy ;-)
Sofik pierwszy dzień lata w Polsce bo tutaj juz od kilku tygodni jest kalendarzowe lato:dry:
Emili zwarta i gotowa na jutrzejszy dzień.Mąż będzie z Tobą? A gdzie dasz synalka?

przepraszam że wcinam wam sie w rozmowe ale odkad zaszłam w ciąże mażyłam tylko o jednym a mianowicie o Snickersie do kanapek. Tylko że w Polsce już go nie sprzedają:szok::angry::szok: napiszcie mi czy sa one dostępne u was? nie jadłam go już od skonczenia podstawówki, a marze o nim od tak dawna. Dzięki
niee ma snikersa , oj nie ma..moj maz szaleje na jego punkcie a oni niestety tylko nutella, milki way i inne paskudztwa :-D
Wszystko to wzielam pod uwage,ale tak naprawde nic w naszym życiu się nie wydarzyło,żeby mogło mieć to wpływ na małego...Sama już nie wiem może warto jednak wybrać się do lekarza.
Apropo wolania siusiu też mieliśmy z tym problem,wiem coś na ten temat:baffled:,ale któregoś dnia,mały znowu nie zawolał i wpadłam na pomysł,może troche nie konwecjonalny,ale poprostu go nie przebrałam i po pół godziny usłyszeliśmy słwo SIUSIU:-)I tak już potem było bo dziś to już idzie sam bez komunikowania tego,gorzej jest jak chce mu się kupke bo za nic niechce sam siadać na ubikacje:-(
heheh ja juz to przetestowalam , kilka dni chodzil i nie przebieralam go kilka razy i co? nie przeszkdzalo mu to nic a nic, tylko powiedzial ze mam moklo :-D Ale sieniemartwie dajemy rade ;-)

Misia Welcome Home

Weron nie martw sie moj bobas przestal rosnac od 34 tygodnia i urodzil sie mniejszy ale zdrow jak ryba !

Misia- witaj! Czekamy na relacje... a jak tam Alexik? :-) Karmisz piersią? Jak sobie radzicie? Najważniejsze, że już w domku :tak::-D. Anineczka- co do tych papci, to tu chyba takich jak w Polsce nie znajdziesz:no: Ja swego czasu obeszłam chyba większość sklepów w Waterford i nic ciekawego nie znalazłam dla takich "młodych" stópek... Poprosiłam mamę i przysłała mi z Polski :tak: Weron- nic się nie martw tymi różnicami... ja przed porodem miałam robione USG i waga dziecka była określona na 3400, Kubuś urodził się z wagą 4550:tak::happy2:...nie zawsze jest to miarodajne... głowa do góry

reklama
Weron, ja Ci tylko podam przykład jakie mogą być rozbieżności w pomiarach USG.
W 28 tc byłam u lekarza w Polsce i powiedział mi, że Dziecko jest duże-już wtedy wychodziło około 2 kg. 6 tyg. później miałam USG w szpitalu w Galway (34 tc) i pani mi powiedziała, że Młody waży 2 kg. A minęlo 6 tygodni!!!!
7 tygodni później urodził się z wagą 4080 gram.
Rozumiem Twój stres, ale głowa do góry. Wystarczy, że lekarz lekko niedokładnie przesunie kursor podczas pomiarów i już wychodzi spora różnica.

Że już nie wspomnę o tym, że każdy pomiar - głowka, brzuszek itp wychodził u nas inaczej-róznica 2-3 tygodni.

Spokojnie, głowa do góry i no stres ;-)

Do góry