reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Agusiek to ty w PL sie urlopujesz :-)
Jakimi liniami leciałas? Powiedz jak lot, i co z wózkiem, brałas gondole, można wnieśc fotelik do samolotu?? Jak mały zniósł lot, miałaś go na kolanach cały czas?? Pisz wszystko :-)
Ja lece za niecałe 3 tygodnie
Monia na razie nie urlopuje,bo mam duzo spraw na glowie;-)ale pogoda ma byc coraz lepsza wiec napewno skorzystam z bliskosci naszego baltyku;-):-)
Lecialam naszymi kochanymi liniami R, odprawialam sie na starych zasadach jeszcze gdyz zamawialam bilety przed 20 maja :-)a tak wogole to mialo byc szybciej z ta odprawa online a stalam w kolejce do odprawy prawie godzine - masakra.
Mialam wozek z gondola - 2 czesci - przy oddaniu bagazu dostalam dwie nalepki - na gondole i wozek ale wozek oddalam dopiero przy samolocie.
Fotelika nie mozna wniesc na poklad - maly przez ponad dwie godziny byl u mnie na kolanch, ale korzysajac z okazji ze mielismy wykupione dwa duze bagaze to przemycilam fotelik w bagazu z innymi rzeczami.
Nie bylo problemu zeby wziac do podrecznego butelki z piciem czy kartoniki z mlekiem dla malego.
Maly do ladowania sprawowal sie super nawet zasnąl mi na rekach co sie nie zdarza;-)ale przy ladowaniu strasznie plakal i tak na mnie patrzyl jakby prosil o pomoc a ja nie moglam mu pomoc bo piciu nie pomagalo i prawie sama sie poplakalam z tego wszystkiego....wogole lecialo bardzo duzo ludzi i bardzo duzo dzieci i wszystkie prawie plakaly:szok: i jeszcze przez te ich ulepszenia bylismy na ostatnia chwile i nie moglam siedziec z moim m i musialam sobie radzic sama...takze nieciekawy byl ten lot...nie wiem jak bedzie wygladala droga powrotna:szok::baffled:

reklama
dzisiaj jest mój najgorszy dzien w życiu, jestem w Polsce i wyjezdzając myślłam ze zostawiłam dzieci pod dobrą opieką, okazało sie ze nie i nie wiem jak wytrzymam do wtorku, czyli do powrotu:zawstydzona/y::frown:ja chyba oszaleje

agusiek z dziecmi sie wchodzi pierwszemu, bez kolejki

Ostatnia edycja:
dzisiaj jest mój najgorszy dzien w życiu, jestem w Polsce i wyjezdzając myślłam ze zostawiłam dzieci pod dobrą opieką, okazało sie ze nie i nie wiem jak wytrzymam do wtorku, czyli do powrotu:zawstydzona/y::frown:ja chyba oszaleje

Marta a co się stało :szok::szok:
Może jakoś pomogę?

Dziękuje za nazwę sklepu Marta i Gastone ;-)
Zapamiętam sobie :-)
Udało się kupic w Penney za całe 3 euro takie jak chciałam.Tenisówki wsuwane tak jakby :tak:

Agusiek Hello.
Co do Twoich pytań.
1.nie wiem bo ja miałam pesel wyrabiany w Pl.
2.Tak,musisz się udac z tłumaczonym aktem do urzędu :tak:
3.My odrazu meldowaliśmy bo jak będziesz wyrabiac już paszport 5-letni to to się przyda ;-)

Jeśli masz wykupione pierwszeństwo wejścia.

2.Tak,musisz się udac z tłumaczonym aktem do urzędu :tak:
Czyli trzeba przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego pewnie, ile to kosztuje??

Ostatnia edycja:
nie poprostu z dziecmi idzie sie bez kolejki, ja zawsze tak robie, nigdy nie stoje w kolejkach

anineczka tatuś mojego przyszłego synka zabalował sobie przez cały weekend z moim własnym bratem, a babka poszła sobie do znajomych i zostawiła z nim dzieci:-(
najgorsze ze nie moge sie uspokoic a to szkodzi dziecku

Agusiek to ty w PL sie urlopujesz :-)
Jakimi liniami leciałas? Powiedz jak lot, i co z wózkiem, brałas gondole, można wnieśc fotelik do samolotu?? Jak mały zniósł lot, miałaś go na kolanach cały czas?? Pisz wszystko :-)
Ja lece za niecałe 3 tygodnie
fajny zasyp pytan :-D
Marta co sie stalo,??? opowiadaj!

A apropo dzieci to niestety od niedawna nie jest to takie pewne czy wejdziesz z dzieckiem bez kolejki, czasem maja to gdzies.:baffled:

Jeśli masz wykupione pierwszeństwo wejścia.
Tylko ze nawet jakbym miala to wykupione, to przez ta odprawe bagazowa bylismy chyba ostatnimi wsiadajacymi do samolotu:angry:wiec wszyscy i tak weszli wczesniej buuuu...

Anineczka dzieki za odp;-) tylko kurcze nie wiem czy musze go tlumaczyc skoro nikos ma juz pesel i moze wydadza bez tego tlumaczenia :cool2::baffled:podejde sie zapytac chyba wczesniej

kurcze marta przykro mi bardzo :( a babcia nie moze wrocic i sie zajac dzieciaczkami???? facet to facet wiadomo ale babka ??? no nawet nie wiem jak Cie pocieszyc...moze jakas znajoma pomoze ....

Ostatnia edycja:
reklama
własnie mam, koleżanka po nie przyjechała ale jej nie oddał, a nie mam szybciej samolotu, wiecie ci jest najgorsze, ze zawsze pomagałam dla brata w każdej sytuacji a on mi sie tak odwdzieńczył:zawstydzona/y:
co do babki to jest jego babka a nie moja, widac ta sama krew

Ostatnia edycja:
Do góry