reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
UUU, jak cichutko... to pewnie przez wakacje ;)
U mnie całkiem dobrze :) Ignaś kazdego dni coraz fajniejszy :) Tylko cos zasypiac nie chce sam w lozeczku... probowałm tych wszystkim 'mundrych' metod ksiązkowych, ale najlepiej jak wezme go na chwile na raczki, posiedze na lozku, pocaluje, porobie szszszsz i moment Ignas zasypia, klade go do lozeczka i spi dalej :)

Powoli zbliza sie data mojego wylotu do Polski :) Zrobilam niemala liste zakupow dla rodziców, ja powoli tez musze zaczac nas pakowac - w koncu jedziemy na 5 miesiecy! Wysyłam paczke, i dlugo sie zastnawialam jak przewiezc gondole, albo fotelik samochodowy, boje sie, ze jak nadam gondole jako dodatkowy sprzet to nie przetrwa rzucania na tasme, wiec w koncu dokupilam do Polski uzywany fotelik samochodowy i juz ;) a z gondola z wozkiem wsiade do samolotu i o, tak bedzie najlepiej :)
Kupiłam tez w aldiku miekka torbe podróżna na kolkach, z raczka - zeby jak najwiecej zmiescic rzeczy ;)

Pozdrawiam :)

Wichurka - tylko zgłoś im tutaj, że wyjeżdżasz, bo wiesz, że opóźnione będziesz miała szczepienia synka, poza tym na 6 tyg. powinnaś pójść na wuizytę po połogową ze sobą i z małym, a potem synka ominie bilans 3-miesięczniaka, który robi położna,
A co do torby, to zważ ją - ja kiedyś miałam taką fajną, ale okazało się, że waży 5 kg!!! sorki, ale jak moge zabrać do 15kg i z tego 1/3 to waga torby, to dziękuję.

My z Marcelem też wcześniej mieliśmy, około pierwszego miesiąca, ale mieszkaliśmy wtedy w innym miejscu, i pamiętam że na szczepienie szliśmy do szpitala, teraz z Alicją szliśmy do Baby Clinic

hello
Odnośnie szczepienia - rozumiem, że o BCG piszecie. Alinka miała kilka dni po wyjściu ze szpitala, a Kuba dopiero jak miał 5 tyg.
Jakub urodził się w poniedziałek wieczorem, a u nas w szpitalu szczepią we wtorki i czwartki. We wtorek jeszcze był "za młody", bo nie miał doby, a do czwartku nie chciałam czekać w szpitalu, wyszliśmy w środę do domu.

reklama
Do góry