reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej, ale mi wczoraj informacji uciekło na forum. Cały dzień byliśmy u P brata na pierwszych urodzinkach Filipka. Jestem zadowolona bo Tort wszystkim smakował. W srodku wyszedł pięknie. Zuzia wyszalała się z dziećmi na trampolinie a potem padła w samochodzie.
Biola nie pomoge.
Tichonek no to sie narobiłaś, ale w reszcie pomalowane.
Asienka_r jakby co to my pod telefonem jesteśmy.
Lubiczanka no to nieźle Się wzięło, zdrowiej

reklama
witajcie

Wichurko - synuś - do zacałowania!!!! śliczny!!!!

Barmanko - zdradź mi choć rąbek tajemnicy - co robiłaś na roczek???

Witam niedzielnie:)
Barmanko-moze podpowiesz co mogę dać dla gości w prezencie?Wszelakie aniołki czy gołąbki w przedbiegach odpadają;)
AsieńkoR- trzymam kciuki za cierpliwość Gabrysi...jeszcze kilka dni wytrzyma;)Co do samopoczucia-w porównaniu z przedostatnią nocą jest o niebo lepiej:))))choć kaszel dziadowski nie chce odpuścic:(
AsieńkoM-masz foteczki zeby się dziełem pochwalic?Jaki smak tortu?
Tichonek-no stęskniłam się za Tobą!!!!!!Super,że landlord choć na pomalowanie się zgodził(wow poprostu,że wreszcie uległ;))

Lubiczanka Tort był 5-cio kolorowy tzn tęczowy, jedynie nie było fioletowego biszkoptu. przekładany bitą śmietana i malinami, a biszkopty nasączone sokiem z cytryny rozcięczonym w wodzie i posłodzonym.
Zapomniałam zrobić fotke po przekrojeniu.

Lubiczanka, mi się rzeczy hand made podobają, ale zdaje sobie sprawe że nie każda ciotka, pociotka ma ochotę kolekcjonować rzeczy z masy solnej, gliny czy wikliny.
Najprościej będzie podarować coś do zjedzenia, i ta opcja też jest najtańsza - np jakieś duże migdały w woreczkach z organzy. Widziałam fajne pomysł z lizakami. Spodobała mi się też wersja miodu w mini słoiczkach.
Jeśli chcesz dać gościom coś na pamiątkę, to może jakieś szkło grawerowane? (na allegro można kupić tanie produkty z grawerem na szkle), kieliszki do wódki/wina, albo świecznik na tą małą tea light. Może jakieś miniaturki kwiatuszków, np kaktusy czy cyprysy?
Będziesz miała winiety dla gości? Znalazłam świetny pomysł z wykorzystaniem słodyczy. Powklejam Ci fotki.
be622601.jpg

d174266f.jpg

be622601.jpg

41e4fe72.jpg

797a753d.jpg

Katrina, był tort, muffinki z kremem, rurki z bitą śmietaną, ciasteczka z wybitym imienia Alicja, orzeszki - to ze słodkości. Dwa rodzaje sałatek. Dwa rodzaje jajek w occie. Skrzydełka w occie. Pieczeń rzymska. Udka pieczone. Bigos. Talerz wędlin. Różne sosy. Chlebek pieczony. "marchewki" zrobione z ciasta francuskiego i serka wiejskiego. Likierek domowy dla kobietek ;) No i osobny stoliczek dla dzieci z chrupkami, wafelkami, paluszkami, soczkami itp. To chyba wszystko już ;)
A ty Kochana jesteś na fejsbooku?

Ostatnia edycja:
Hej hej:):):)
Kolejny piękny dzień przed nami, ja póki co nadal w dwupaku. Ogólnie czuję się już słabo, bo brzuch pobolewa, wieczorem lekko podbarwiony śluz poszedł, ale teraz cisza. Zobaczymy. Wczoraj zaliczyliśmy dwa rodzinne spacery. Dzisiaj to jeszcze nie wiem, co będziemy robić.

Dobrego dnia

Asieńko_r jak tak będziesz spacerować intensywnie to na pewno szwagra nie doczekasz:-D
A ja ze złą wiadomością dla dziewczyn,które się u Kamili z Blancha czesały,Kamila zjeżdża do Polski 7 czerwca:-(Się potnę chyba,gdzie ja teraz taką fajną fryzjerkę znajdę?:-(Nosz kurna,no!Dziewczyny z okolic Dublina macie jakąś fryzjerkę godną polecenia bo parę dziewczyn zostanie teraz bez fryzjerki?:sorry2:

reklama
Hej
Tichonku
cos ty zjezdza:-(gdzie ja teraz do fryca bede jezdzic.Kamila juz byla taka sprawdzona.Ahhhh szkoda bardzo.
AsienkoR moze niedlugo cos sie ruszy co_Oby jak najszybciej.:tak:
Dzionek dobrze sie rozpoczal,fajnie jak M ma wolne.Wczesniej byl w sklepiku na zakupkach z Igorkiem i na dworzu maly sobie pobiegal.Wczoraj bylismy malemu pare rzeczy wybrac do pokoiku,niedlugo bedziemy urzadzac.
To milego Dzionka zycze.Zmykam kawke spic z M.:tak:

Do góry