reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Hello
Widzę temat szkół i przedszkól. Ja tez się ciesze że Olivier poszedl do szkoły w takim wieku, i tak jak dziewczyny piszą na początku uczą sie w formie zabawy. Poznają zasady panujące w grupie dzieci. Olivier był do szkoły zapisany jak miał 1.5 roku , bo do niektórych szkół jest ciężko sie dostać plus jeszcze rejonizacja..
Anieczko sprzedawajcie i wracajcie!! Dzieciaki naperwno sie ucieszą że wrócą do starej szkoły i znajomych:)
Dobranoc

Fifi ależ absolutnie się nie przejmuj słowami tej pani:sorry:Mnie wszystkie pani w szkole mówiły,żebyśmy nie uczyli Radka angielskiego ponieważ,raz,że język polski jest na tyle trudny,że należy dziecka najpierw dobrze nauczyć języka ojczystego a dwa,że nawet jak masz perfekt angielski to w szkole i tak uczą innego akcentu,inaczej wymawiają poniektóre słowa niż my:sorry:Radek umiał tylko powiedzieć,że chce do toalety i nic więcej:sorry:Serio:tak:Osłuchał się z językiem,sposobem wymowy i teraz śmiga po angielsku aż miło:tak:Praktycznie już w grudniu (od września w junior infant był) już mówił po angielsku,oczywiście jeszcze słabo ale jednak a teraz to mnie poprawia:-D
Miłego weekendu,idę się ubierać bo Radka i jego kolegę na karate muszę zaprowadzić:tak:

Hej dziewczynki! Witam się prawie w południe! :-) Właśnie będę pić upragniona kawusię! Adrianek śpi od 10:30, a jak się obudzi, to przyjdzie do nas w gości sąsiadka z 7-miesięcznym synkiem :happy: Mieszkamy na przeciw siebie od prawie roku, ale dopiero teraz odważyłyśmy się spotkać na kawie. Głupolki :-p Na pewno będziemy miały wiele wspólnych dzieciowych tematów do obgadania :sorry::-) Fajnie jest z kimś pogadać, szczególnie, że mój facio non stop w pracy, a starzy sąsiedzi już mi się znudzili, bo ile można wałkować te same tematy :baffled:

Widziałam, że poruszacie temat szkoły. W moim miasteczku, z tego co słyszałam nie trzeba aż tak się śpieszyć z zapisami. Dzieci moich znajomych były zapisywane na rok przed pójściem i bez problemu się dostawały. Także ja na razie nie muszę sobie tym jeszcze głowy zawracać :tak:

Miłego dnia życzę Wszystkim! :-)

Czesc :-)

Troszke mnie przerazilyscie z tymi zapisami do szkoly i przedszkola:szok:
Juz nawet mialam powazna rozmowe na ten temat z m,i on jest przeciwny zapisywania bo mowi ,ze wracamy do pl:szok:a mi tam sie nie spieszy do powrotu.
Ale i tak pojde zapisac malego do przedszkola,tylko do jakiego?oto jest pytanie,bo jest tu kilka.....
Co do szkoly to przymierzam sie zapisac do international school bo tam nie ma podzialu na dziewczynki i chlopcow...

My po bilansie,Gabrys wazy12.5kg i 87 cm wzrostu,pani mowila,ze waga troszke za mala co do wzrostu.
Jak jej powiedzialam ,ze uzywamy mleka aptamil to byla w szoku i mowila,ze juz jest duzy i ma uzywac krowiego mleka,ale na pewno nie bede jeszcze wprowadzac tego mleka!

Wczoraj zawozilismy brata m na lotnisko i przy okazji zwiedzilsmy zamek Bunratty w Shanoon,Gabrysiowi bardzo sie podobalo bo bylo tam duzo zwierzatek,trafila nam sie swietna pogoda,sloneczko i bez wiatru:-)

fifi to gdzie Ty mieszkasz?a jesli macie tam znajomych i prace to nie ma sensu sie przeprowadzac.

wichurka fajnie ,ze rodzinka was odwiedzi ,bedzie wesolo,na ten okres co przyjezdzaja bierzesz wolne?

Milego dni a ja ide zrobic sobie kawke:-)

Witam

Damada rozumiem,że mówisz o Educate Together? Tak więc powiem Ci,że musisz już zapisać swoje dziecko ;-)
tam właśnie jest mój Jeremiasz zapisany na rok 2016,zresztą chłopaki właśnie do tej szkoły wracają;-) Bo to była szkoła Antka.
tutaj masz ich stronę internetową Portlaoise Educate Together National School — A school website by SchoolSites.ie gdzie możesz zapisać dziecko Enrolment
Z przedszkolem nie pomogę bo pewnie chciałabyś gdzieś koło siebie młodego zapisać.Moi chodzili na Hermitage,a to chyba za daleko od Ciebie

reklama
anineczka tak o ta szkole mi chodzi,wiec w poniedzialek ide zapisac malego,dzieki:-)
widze chyba jestes zadowolona z tej szkoly ,a raczej Twoj synek,mozesz napisac cos wiecej o tej szkole?

Do góry