reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

aninekczka widze, ze jestes :) Ostatnio, jak tu zagladalam, to przeprowadzalas sie do Anglii? O ile dobrze pamietam ;) Jak sie wiedzie?

Co do szkol itp to jestem podobnego zdania, jak Wy, ze to nie jest zabieranie dziecinstwa... Z checia posle swoja Zuzke, bo nie znamy tu zbyt wielu dzieciakow i to bedzie dla niej okazja do bycia w grupie rowniesnikow! Wyzej wymienione, przez anineczke umiejetnosci sa naprawde wazne i warto by je rozwijac jak najwczesniej...

kochana,oj dawno tu nie zaglądałaś :-D
pod koniec lutego wracamy do Irlandii :-)
nie jest źle,ale w Irlandii czujemy się zdecydowanie lepiej :tak: brakuje nam przyjaciół,znajomych i naszych miejsc w Irlandii.Tęsknimy bardzo i zdecydowaliśmy się "nie męczyć" w UK.

młody dzisiaj znowu nie spał w dzień.chodzi za mną,a raczej raczkuje krok w krok.Nic nie mogę zrobić.Zabawy samemu są fajne na 2 minuty :laugh2:
a muszę wózek przygotować bo jutro potencjalny kupiec przyjeżdża :sorry:
W dodatku M już chce co nieco popakować w kartony,ale uzmysłowiłam mu,że może będzie lepiej jak w końcu garaż posprząta...przynajmniej będzie miał miejsce na składowanie tych kartonów.

Moje dzieci w następnym tygodniu idą ostatnie 5 dni do szkoły...jedyne chyba czego żałuję to tej szkoły...wspaniała...no ale w Portlaoise też mieli super i jak uda nam się znowu zamieszkać w tym mieście to wrócą do starej szkoły :tak:
Tylko co przygotować na pożegnanie tej szkoły? Kwiaty...? hmmm

dranissimo ja zapisałam swojego wtedy 3 miesięcznego Jeremiasza do szkoły na rok 2016...trza się spieszyć

reklama
Bosszzzze, dziewczyny, nie mowicie, ze ja tez juz powinnam szukac szkoly dla Ignasia????? A sie znajomi smieja ze mnie ze juz przedszkola szukam, a tu juz o szkole trzeba sie dowiedziec ?

Tichonek, juz zapisalas mlodszego do szkoly?? Jak to? Takie sa kelejki, czy juz trzeba? :szok: Bo moja w podobnym wieku do Twojego mlodszego, a ja totalnie nie wiem co i jak?? Cos mnie ominelo?
Dziewczyny, napiszcie na czym to wszytsko polega? Kiedy trzeba juz zapisywac, do przedszkola i takie tam?? Pls
Tak Mateuszek już zapisany do przedszkola na 2014 i do szkoły na 2015 rok:tak:U nas nowiutka szkoła i dużo chętnych a nie prowadzą polityki rodzeństwa,tzn.nieważne,że Radek tam już się uczy,nie mamy dzięki temu pierwszeństwa przy przyjmowaniu Matta,musimy odpowiednio szybciej zapisywać dzieci,żeby miejsce dostały więc wolę na zimne dmuchać:sorry:Zapisywałam go jakoś na początku grudnia i do przedszkola już kilkanaścioro dzieci było zapisanych a do szkoły ponad 20:sorry:
Ale np.Radka zapisywaliśmy jakoś w maju dopiero a we wrześniu szkołę zaczynał:tak:Udało się nam wtedy,teraz już bym nie czekała tyle na wybór szkoły:no:

Dranissimo moja Lenka jest juz dawno zapisana do przedszkola w zeszlym roku ja zapisywalismy jak starsza cora zaczela chodzic i do szkoly tez jest juz zapisana nie wiem jak jest u Ciebie z miejscami ale lepiej wczesniej zapisac niz pozniej obudzic sie z reka w nocniku jak to sie mowi
Nati mialam Ci napisac odnosnie gp ale z glowy mi wylecialo wiesz ja nie wiem ja to jest ale tez mamy gp card i nie chodzimy do tej gp co mamy poniewaz nasza dokor sie przeniosla na crumlin czy gdzies tam dokladnie nie wiem i jezdzdimy do innej przychodni i bez problemu przyjmuja na ta
karte

Dzieki! To mi dalyscie do myslenia! Nie za bardzo mam tu znajomych i tym samym kogos, kogo bym mogla zapytac o takie rzeczy i kurczaki nic nie wiem... W zyciu chyba bym nie pomyslala, ze to juz juz! W przyszlym tygodniu chyba sie przejde do przedszkola ja zapisac :szok: Powiedzcie tlyko, normalnie ide i mowie, ze chce zapisac, tak z buta? :p I co jest potrzebne przy zapisie. Jakies dokumenty? Jakies wpisowe jest??

Witam
Tak szybko Was poczytałam, ale nie ogarniam, więc wybaczcie:):)
Ania też z nami była na wizycie u dentysty i tak chętnie weszła i dała się zbadać, że aż w szoku byłam. Ząbkom nic nie dzieje, więc się cieszę:):) i jestem z niej dumna, że była dzielna. Nagrodę dostała:):), więc cała happy. Ja jeszcze dwa ząbki i wsio:):) A tak to trochę jeździmy, coś tam kupujemy i czas mija. Ania od babci i cioci nie chce się odkleić, z ciocia, je, z ciocią chodzi się myć itd. dzisiaj od dziadka i babci dostała sanki, więc jest szaleństwo, bałwana lepiła tapla się w śniegu i do domu nie chce wracać:):) Jutro jedziemy na weekend do mojej mamy i sióstr, więc tam tez szaleństwo. W poniedziałek mamy wziytę z Anią u ortopedy, ale juz widzieliśmy skep z butami profilaktycznymi i ortopedycznymi, więc na pewno jakieś butki jej dobre w końcu kupimy, zobaczymy tylko, co nam powie lekarz, jakich potrzebujemy, na co zwrócić uwagę.

Ucieka
Dobrego weekendu wszystkim

Dzieki! To mi dalyscie do myslenia! Nie za bardzo mam tu znajomych i tym samym kogos, kogo bym mogla zapytac o takie rzeczy i kurczaki nic nie wiem... W zyciu chyba bym nie pomyslala, ze to juz juz! W przyszlym tygodniu chyba sie przejde do przedszkola ja zapisac :szok: Powiedzcie tlyko, normalnie ide i mowie, ze chce zapisac, tak z buta? :p I co jest potrzebne przy zapisie. Jakies dokumenty? Jakies wpisowe jest??

Nam dali forme na ten darmowy program wypisalam dane dziecka swoje meza i zanioslam zadnego wpisowego nie placilam

kurcze tak was czytam i sie przerazilam troche, ja myslalam ze jeszcze duzo czasu mam i na temat tych szkol tu to zielona jestem, trzeba sie zaczac cos dowiadywac.
Wichurko to pelna chate bedziesz miala, do mnie mamcia za 3 tyg przylatuje, juz sie doczekac nie moge:-)
Nati ale ci zazdroszcze ze masz rodzinke przy sobie, co ja bym dala zeby moc moja widziec czesciej.
Milego wieczorku.

reklama
witam ponownie no dzien intesywny dzis , na basenie bylo wspaniale az wstyd mi bylo przed soba ze tak pozno sie wzielam :zawstydzona/y:akurat trafilam na moment kiedy nie bylo praktycznie nikogo ..cudowny relax :tak:dzien byl dzisiaj tak sloneczny i bezwietrzny ze niemoglam nie wykorzystac i poszlam jeszcze na krotki spacerek, po drodze weszlam do szkoly:tak: wzielam forme porozmawialm z sekretarka ..i tez potwierdzila ze im szybciej tym lepiej tak ze wypelniamy forme i zapisujemy sie do szkoly w poniedzialek:tak: dzieki za odpowiedzi dziewczyny ,utwierdzilyscie mnie w fakcie ze dobze robie.. jakos ten czas tak szybko zlecial ze niechce mi sie wierzyc ze to juz :szok: przecierz dopiero co zaczal przedszkole ...:sorry:przez ten polski system chyba czlowiekowi wydaje sie ze to za wczesnie ale przeciez u nas prawdziwa szkola zaczyna sie w wieku 7 ,8 lat? sama jako dziecko bylam w zlobku pozniej grupa 4 ,5 i 6 latkow czyli uwczesna zerowka.. i faktycznie nie przypominam sobie jako by te czasy nalezaly do ciezkiej nauki;-):-D ps. pani w sekeretariacie zapewniala mnie ze mam sie nie martwic o angielski syna ( ktory jak dla mnie na ten wiek jest niezly , rozmawialm tez na ten temat dzis z pania z przedszkola (wlasciwie jego wlascicielka ale i nauczycielka) ktora troszke zbila mnie z tropu ..mowiac ze dobze by bylo zebym mowila do dziecka w domu po angielsku jesli chce zeby nie mial problemow z komunikacja w szkole:eek: bo syn mowi czesto do nich po polsku:eek: zanim dojdzie do niego ze nie jest juz w domu itd.. no w kazdym razie one mu tlumacza ze nie rouzmieja co mowi i ze pod koniec dnia on zaskakuje i dopiero po ang stara sie odpowiadac, i ze jego polski sie nie zmieni przez to , no w kazdym razie dala do zrozuminia ze musimy sie bardziej starac :baffled:szczerze bylam zaskoczona czesto z malym robimy sobie pogawedki czytamy wszsytkie bajki sa w jez ang..ehh:confused2: no w kazdym razie we have to work harder:nerd::confused2: lece robic kolacje poki co milego wieczoru Girls ;)aha Anineczko o planach przeprowadzki wspominalam w ktoryms z pierwszych postow chyba nawet byl to 1...juz nam przeszlo poki co M pracuje w swojej firmie juz 9 lat tutaj ,tutaj tez mamy wszystkich znajomych itd ..ale dobija nas fakt ze zeby jechac na zakupy i do polskiego sklepu do kina ..z dziecmi na 'Kulki itd " musimy spedzic 1,5 godziny w jedna strone autem pozatym tak jak mowie miasteczko zyje tylko od polowy marca do konca pazdziernika ,pozniej to jest miasteczko ale widmo ;) sezonowcy wracaja do PL reszta porozjerzdzana na wakacjach hotele i puby zmkniete ahhh byle do wiosny! ;) do usl;-)

Ostatnia edycja:
Do góry