reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej kobitki.Ja dzisiaj totalnie niewyspana:no:mały o 1 sie obudził i bawić mu się zachciało:tak:chyba godzine się bawił.Potem mleczko i zasnął,ale pospał przynajmniej do 9,ale ja musiałam wstać o 6.30 niestety więc nie pospałam.Już drugą kawkę spijam.Ale mamy pogodę...pada znów.Ja się właśnie biorę za robienie faworków,i muszę Ł do polskiego sklepu po pączki wysłać.
Wichurka wrażenia po meczu niezadobre,starsznie zmarzli wszyscy hehehe.Jakoś nie za specjalnie podobno było.Napewno Ci unormują ten cukier i będzie dobrze:tak:
Milego dnia

reklama
Hej kobitki

Jak tam tłusty czwartek??
P chce żebym jakies faworki lub obwarzanki zrobiła ale jakos mi sie nie chce a z resztą jak zrobie to nie bede mogła sie oprzec i sama sporo zjem, a mi nie wolno bo zaraz cukier mi skoczy.

Wichurka
moja mała juz po 20 tygodniu przekręciła sie główka w dół i tak została. Nawet mój P sie lekko przestraszył bo jak mala się urodzila to miala lekko główke wyciągniętą, taka szpiczastą,:-) ale po 2 dniach wróciła o normy.
Co do cukru to teraz robiłam sobie badania bo pare rzeczy mnie zaniepokoiło i okazało się, że mam podwyższony troche cukier. Dostałam tylko leki, ale sama troche diete zmieniłam i więcej się ruszam, bo ruch najwazniejszy.
Tichonek jak sie czujesz, przeszły bóle

A my wczoraj zamiast oglądac meczyk pojechalismy z Zuzią i 6-cio letnim sąsiadem do Cyrku do Swords. Dostalismy od kuzyna kupon na 2 darmowe wejscia i dokupilismy tylko 2 bilety dla dzieci. Zuzia była bardzo zadowolona, najbardziej podobały jej się konie i kucyki, lwy i tygrysy tez jej sie podobały. Cały czas klaskała i oglądała z otwartą buzią. Ja myślałam, że sie przestraszy a ona czuła się jak ryba w wodzie.:-D

Ostatnia edycja:
Anusienka1986 a czy to45e to jest za ciebie i meza czy razem musicie zaplacic 90e i czy wyplata odszkodowania zalezy od kiedy ja macie,musze sie wglebic w te tematy bo warto zapewnic rodzinie jakies pieniazki gdyby cos

W cenie 45e/mies zawiera się wszystko to co napisałam wyżej.

A co do ubezpieczenia, to tez chcemy sie ubezpieczyc, ale mamy namiar na brokera, on nam pokaze rozne oferty...... Wlasnie musimy w koncu do niego zadzwonic, dzwonilismy, ze jestesmy zainteresowani i jak znajdziemy termin, ze zarowno ja jak i maz bedziemy razem w domu to sie z nim umowimy :/ ale tak schodzi to nam i schodzi....

Ta nasza ubezpieczalnia to właśnie taki broker Brady Insurance, robią rozeznanie wśród wszystkich dostępnych ubezpieczń w Irlandii i wybierają najlepsze, dopasowane indywidualnie do rodziny. Podobno to ubezpieczenie New Ireland jest obecnie najatrakcyjniejsze, wszyscy moi znajomi są w nim ubezpieczeni. My też musimy. Za długo z tym zwlekaliśmy.

-----------------------

Pogoda znowu marna :zawstydzona/y::-( Chłop od dziś przez kolejne 2 tyg robi 12-stki :-( Będziemy go widywać 5 min rano i 5 min w nocy :-( Pączków ani faworków piec nie będę, bo nie miał by kto tego jeść. Ja musze trzymać linię, bo 28 lutego lecimy do Polski a 10 marca chrzcimy Adrianka. Kupiłam se specjalnie na ta okazję sukienkę w Next Buy Black And Cream Dress online today at Next Direct Poland no i nie mogę sobie teraz pozwolić na dodatkowe centymetry :szok::cool::-p

Buziaczki kochane :*:*:*:* Miłego dnia zyczę pomimo pogody ;-):-D

Nati no to masz nocnego marka ;)

AsienkoM
jestem dobrej mysli, ze wszystko bedzie dobrze :) A ruch tez sie przyda, wlasnie dzisiaj zobaczylam szyld o pilatesie, weszlam na strone,a tam ze jest pilates dla ciezarnych, moze sie zapisze chociaz na ten ostatni trymestr ;) No i w domu z orbitrekiem sie pogodze ;) ale oczywiscie bez szalenstw ;)

Witam w ten deszczowy dzien. domek ogarniety, Aniusia spi a ja popijam kawke i zajadam paczki:-)nie powinnam bo w poniedzialek na urlop ale nie moge sie powstrzymac, uwielbiam paczki:-D

Witam się:-)
Nasmażyłam pączków z kilograma...ziemniaków i capię smażalnią,że szok:-DAle efekt super,pierwsze moje pączki a takie pulchne wyszły,miękkie,bardzo smaczne:tak:
Dziewczyny,dzięki już duuużo lepiej z moimi plecami,ale nie byłam we wtorek na Zumbie i dziś też sobie odpuszczę bo muszę do pełnej sprawności wrócić :tak:Ale jest szansa,że będą zajęcia jeszcze w sobotę rano,to już całkiem byłoby super bo P najczęściej w domu wtedy:tak:
Na meczu było zawodowo!Atmosfera nie do podrobienia,tego się nie da opowiedzieć,tam trzeba być:-)Pomijając fakt porażki Polaków to było fantastycznie:tak:Kibicowałam również Irlandczykom,ale ogólnie mecz na słabym poziomie:eek:Cieszę się jednak,że mogliśmy rodzinnie spędzić ten wieczór na takim wydarzeniu:-)Mateo został u Margaritty:tak:Nawet nie zauważył,że mnie nie ma:eek:Był grzeczny i na pamiątkę zostawił cioci kupsko po pachy:-D

reklama
witajcie

Pół dnia spędziliśmy w przychodni, żeby skontrolować wage i długość mojego malucha. Szok.... nie sądziłam, że można się ruszać aż tak powoli.

Wichurka - dziękuję.

Do góry