reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ja rozumiem,że lekarka GLIWIE liczyła wiek ciąży na podstawie daty ostatniej miesiączki,tak też jej datę porodu podała,ale powiedziała jej ,że jest w tej chwili w 6 tygodniu,ale to musi być od zapłodnienia 6 tygodni,no niemożliwe jest,żeby 6 tygodni temu miała pierwszy dzień miesiączki bo u lekarza była w Sylwka a to byłby ok 7 dzień cyklu więc nie mogłaby być w ciąży,rozumiecie o co mi chodzi?:sorry2:
Są dwie szkoły podawania wieku ciąży i moim zdaniem GLIWA zaciążyła,tzn.przytulali się około 6 tygodni temu:tak:,ale @ musiała mieć z 2 tygodnie wcześniej więc 8 tygodni temu i teraz jest 6-ty tydzień ciąży od zapłodnienia,ale 8-my od miesiączki;-)Uff,chyba wyrażam się jasno:confused::-D
Gdyby był to 6-ty tydzień ciąży od pierwszego dnia @ to musiałaby mieć ten @ około 17 grudnia a ona była 2 tygodnie później u lekarza w Polsce,potwierdzić ciążę więc no niemożliwe i basta:-p
A w ogóle Aniaa mi mówiła,że inaczej się czujesz niż w ciąży z Igorkiem i trochę gorzej ją znosisz,może jednak szpareczka będzie:-)Życzę tego:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tichonku pisalam Ci ze bylam u lekarza 15stycznia ginekologa w Polsce.lekarz jeszcze wtedy nie stwierdził ciazy bo nic nie było widac,za wczesniej.Kazala test zrobic.A w Sylwka byłam u lekarza,bo bylismy chorzy.A okres miałam w grudnia.Wiec mam dobrze obliczone:) Tak troche zle znosze,inaczej sie czułam z Igorkiem.No zobaczymy co tam bedzie.Najważniejsze aby zdrowe było.

Ostatnia edycja:
http://www.facebook.com/myszka.dosia#!/events/364689560291682/
Hej dziewczyny zwracam sie do was z prosba,pewna pani z warszawy pomaga biednym pieskom i kotkom ale ze pokarm dla zwierzat jest drogi to nie stac jej z wlasnej kieszeni dokarmiac prawie 100pupilow.kobieta robi kolczyki i sprzedaje jje zzaa 5zl od szt.serdecznie polecam mam nadzieje ze link zadziala i pamietajcie ze to pomoc dla zwierzakow :)

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie Kobitki :)

Dziś moja Milenka 11 miesięcy kończy a ja zrobiłam test i ups :-) miła niespodzianka :tak:
GLIWA wygląda na to że podobny termin będziemy mieć, bo mnie wychodzi 5t i 3 dni. Suwaczek wstawię, jak zrobię kolejny test i potwierdzę u lekarza.
Oczywiście tysiąc myśli kotłuje mi się w głowie, dzidzia jak najbardziej planowana, no może nie zupełnie teraz, ale w ciągu max pół roku chcieliśmy ...

Boszzze Tichonek daj se spokój :-p chcesz żeby Gliwa zeskanowała Ci kalendarzyk z oznaczeniem kiedy @ miała? :-pdate i godzine dunga-dunga też ma Ci podać? :-p Co za różnica który to tydzień? Dziecko pojawi się na świecie wtedy kiedy będzie chciało:tak: i to czy teraz Gliwa jest w 6tc czy w 8tc to nie ma znaczenia :sorry2: najważniejsze że jest w ciąży :tak:

Gliwa, na czym polega różnica w Twym samopoczuciu? ja pamiętam że więcej zgagi miałam, wymiotów nie, no i moja dieta - czyli upodobania kulinarne się zmieniły
;-)

reklama
Witam
Andzia-gratki:)))
Tichonek-dobrze,że udało Ci się coś znaleźć:)))Wiedziałam,że kto jak nie Ty;)))
Nati-takie buty z Maluszkiem...Oby to było krótkotrwałe i przejściowe-bedzie dobrze-musi być;)
Barmanko-zdrówka Marcelkowi-oby się nie rozwinęło choróbsko:sorry2:
Wichurka-oj zleci,zleci...a z tą opieką-dobrze,że już teraz planujesz,ale...do stycznia przyszłego roku duzo się moze pozmieniac:zawstydzona/y:
Miłego dnia Wam

Do góry