reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Ja rozumiem,że lekarka GLIWIE liczyła wiek ciąży na podstawie daty ostatniej miesiączki,tak też jej datę porodu podała,ale powiedziała jej ,że jest w tej chwili w 6 tygodniu,ale to musi być od zapłodnienia 6 tygodni,no niemożliwe jest,żeby 6 tygodni temu miała pierwszy dzień miesiączki bo u lekarza była w Sylwka a to byłby ok 7 dzień cyklu więc nie mogłaby być w ciąży,rozumiecie o co mi chodzi?:sorry2:
Są dwie szkoły podawania wieku ciąży i moim zdaniem GLIWA zaciążyła,tzn.przytulali się około 6 tygodni temu:tak:,ale @ musiała mieć z 2 tygodnie wcześniej więc 8 tygodni temu i teraz jest 6-ty tydzień ciąży od zapłodnienia,ale 8-my od miesiączki;-)Uff,chyba wyrażam się jasno:confused::-D
Gdyby był to 6-ty tydzień ciąży od pierwszego dnia @ to musiałaby mieć ten @ około 17 grudnia a ona była 2 tygodnie później u lekarza w Polsce,potwierdzić ciążę więc no niemożliwe i basta:-p
A w ogóle Aniaa mi mówiła,że inaczej się czujesz niż w ciąży z Igorkiem i trochę gorzej ją znosisz,może jednak szpareczka będzie:-)Życzę tego:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Tichonku pisalam Ci ze bylam u lekarza 15stycznia ginekologa w Polsce.lekarz jeszcze wtedy nie stwierdził ciazy bo nic nie było widac,za wczesniej.Kazala test zrobic.A w Sylwka byłam u lekarza,bo bylismy chorzy.A okres miałam w grudnia.Wiec mam dobrze obliczone:) Tak troche zle znosze,inaczej sie czułam z Igorkiem.No zobaczymy co tam bedzie.Najważniejsze aby zdrowe było.

Ostatnia edycja:
http://www.facebook.com/myszka.dosia#!/events/364689560291682/
Hej dziewczyny zwracam sie do was z prosba,pewna pani z warszawy pomaga biednym pieskom i kotkom ale ze pokarm dla zwierzat jest drogi to nie stac jej z wlasnej kieszeni dokarmiac prawie 100pupilow.kobieta robi kolczyki i sprzedaje jje zzaa 5zl od szt.serdecznie polecam mam nadzieje ze link zadziala i pamietajcie ze to pomoc dla zwierzakow :)

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie Kobitki :)

Dziś moja Milenka 11 miesięcy kończy a ja zrobiłam test i ups :-) miła niespodzianka :tak:
GLIWA wygląda na to że podobny termin będziemy mieć, bo mnie wychodzi 5t i 3 dni. Suwaczek wstawię, jak zrobię kolejny test i potwierdzę u lekarza.
Oczywiście tysiąc myśli kotłuje mi się w głowie, dzidzia jak najbardziej planowana, no może nie zupełnie teraz, ale w ciągu max pół roku chcieliśmy ...

Boszzze Tichonek daj se spokój :-p chcesz żeby Gliwa zeskanowała Ci kalendarzyk z oznaczeniem kiedy @ miała? :-pdate i godzine dunga-dunga też ma Ci podać? :-p Co za różnica który to tydzień? Dziecko pojawi się na świecie wtedy kiedy będzie chciało:tak: i to czy teraz Gliwa jest w 6tc czy w 8tc to nie ma znaczenia :sorry2: najważniejsze że jest w ciąży :tak:

Gliwa, na czym polega różnica w Twym samopoczuciu? ja pamiętam że więcej zgagi miałam, wymiotów nie, no i moja dieta - czyli upodobania kulinarne się zmieniły
;-)

reklama
Witam
Andzia-gratki:)))
Tichonek-dobrze,że udało Ci się coś znaleźć:)))Wiedziałam,że kto jak nie Ty;)))
Nati-takie buty z Maluszkiem...Oby to było krótkotrwałe i przejściowe-bedzie dobrze-musi być;)
Barmanko-zdrówka Marcelkowi-oby się nie rozwinęło choróbsko:sorry2:
Wichurka-oj zleci,zleci...a z tą opieką-dobrze,że już teraz planujesz,ale...do stycznia przyszłego roku duzo się moze pozmieniac:zawstydzona/y:
Miłego dnia Wam

Do góry