reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam.
Tichonku dobrze dobrze mam wyliczone.:tak:Nie myle sie.A skąd Ty wiesz ze ja juz wiedziałam w Polsce?:-)
Nati oby małemu przeszło.
AsienkoR ładniutkie imie wybrałaś.:-)
Igorio poszedł spać,zaraz obiadek wstawie.Dzis nic mi sie niechce masakra,co za dzień.
Miłego Dzionka.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Idę bo młody walczy zamiast spać :dry:
Nati coś dla Ciebie :tak:
[h=4]22-26 tygodni (relacje- lęk separacyjny)[/h]
Okres marudzenia może zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, ze dziecko źle śpi i wydaje sie mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie. Dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki.

Idę bo młody walczy zamiast spać :dry:

GLIWA Taki dzień u mnie to samo.Nic mi się nie chce.Ja już drugą kawke pije:-)
Wichurka dzisiaj zupka warzywna,a maluszkowi marchewkowa z ryżem;-)Oj powiem Ci,że nie ma to jak pierogi mamci mniam mniam:tak:Ja dostałam liste rzeczy jakie miałam miec w szpitalu podczas jednej z wizyt,ale ja w Coombe rodziłam ,więc Ci niestety nie doradze.A jesli chodzi o stawke dla niani to co nieco wiem bo sama przez cały pobyt w Irlandii nianią byłam.:tak::-)Ja brałam 5 e za godzine ,mamy mi przywoziły jedzonko i do mojego domu mi dzieciaczki przywoziły:tak:Jak dzieci do szkoły zaprowadzałam to 6e;-)To będziesz tak długo w Polsce???Az do grudnia?;-)
Tichonek ja sie wybieram właśnie na zakupy stanikowe hahah musze pare kupic ;-)
damadao ząbkach jeszcze chyba ani słychu dychu hehhe.Dziąsełka jakie były takie są,nie napuchnięte ipt;-)
anineczka dziękuje;-)Tez obstawiam za tym własnie.Oby to było to i minelo szybko heh:tak:
U Was tez tak wieje???U nas masakracja.Wyszłam do ogrodu to myslałam,ze mnie przewróci:-):-):-):szok:

Witam

Tichonku dzieki za sobote,za pogaduchy i za wszystko,dobrze ze zakupy sie udaly no i najwazniejsze ze dotarlas na nie ;-)
Nati,Gliwa mi tez sie dzis nie chce taki dzien chyba
Witam nowe mamusie

Wlasnie u na grad pada a jak wichura masakra

Na takie dni to tylko dobry film...wczoraj z J ogladalismy dobry film ''Niemozliwe" polecam

Ostatnia edycja:
GLIWAz Aniąą rozmawiałam,więc wiem:tak:No,ale sama popatrz,skoro Polsce już w grudniu wiedziałaś,że jesteś w ciąży to było co najmniej 4 tygodnie temu,czyli w 1t i 6d ciąży byłaś u lekarza:eek:?Bo Ania mówiła,że w Sylwka byliście u lekarza:tak::sorry2:Ty nie liczysz przypadkiem tygodni od daty zapłodnienia?Bo w 1t i 6d ciąży to nie mogłabyś nawet wiedzieć o ciąży:sorry2:
Dziewczyny,poratujcie,źle ja to liczę czy jak?:baffled:Bo już zdurniałam
,chyba coś jednak źle liczę:-D
:baffled: Aniaa wzajemnie;-)
U nas tak strasznie wieje,ze chyba z miejsca się z wózkiem nie ruszę jak będę po Radka szła:baffled::-D

Ostatnia edycja:
Nati dzieki za info :) Mamy 'na oku' kogos, kogo moglibysmy poprosic o opieke, ale jesli ta osoba sie nie zgodzi to chyba zdecyduje sie na zlobek; wlasnie dzwonilam na lunchu dowiedziec sie co i jak w tym, wlasciwie przedszkolu, nie zlobku, jest rzut beretem od nas.... no nic, jeszcze wszystkiego sie dowiemy :) Najpierw 'uderzymy' do tej osoby, ktora nam chodzi po glowie :)
I tak, tak, bede dosc dlugo w Polsce, tak wlasie od polowy sierpnia prawie do konca grudnia (po Bozym Narodzeniu powrot, zebym sie jeszcze na nowo przyzwyczaila do Dublina i po Nowym Roku powrot do pracy).

Aniaa widzialam zapowiedzi 'Niemozliwe', ale szczerze mowiac, ja to jestem taka placzka, a w ciazy jeszcze bardziej, wiec to nie jest film na moj obecny stan ;) wyglada na bardzo wzruszajacy

Tichonek matarecami nie bylysmy :-Dwiec Gliwa wie napewno kiedy zaszla tym bardziej ze byla u gp i tak samo jej wyliczyla
Ja zawsze tez mialam problem z obliczaniem
Wichurka film bardzo trzymajacy w napieciu i momentami wzruszajacy,ryczalam jak bobr

Hejka aniu wichurko ten filmik ogladalam juz dwa razy.razem z r ryczelismy jak bobry:(smutny filmik
Tichonku ciaze sie liczy od ost miesiaczki a nie wtedy co moglo dojsc zaplodnienie,mam kolezanke co liczyla wlasnie tak i zdzieiona ze na usg mowili jej ze ciaza ok2 tyg starsza:)

reklama
No wlasnie, wiec lepiej nie bede tego ogladac ;) Za to zaczelam ogladac serial Hotel 52 ;) nigdy nie widzialam, duzo slyszalam, a jest dostepny na ipla za darmo wiec wczoraj z mezem sobie pare odcinkow obejrzelismy ;)

Do góry