reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Dzięki dziewczynki,na Was zawsze liczyć można:-)
Asieńko właśnie w naszym Pennym to nie ma rozmiarów na takie maleństwa jak moje:zawstydzona/y::-D
Lubiczanko poważnie?Super,jutro na zakupy właśnie do Tesco się wybieram to poszukam:tak:A Ty się po piersiach nie bij bo co wsadzisz do sukienki ślubnej?:-D

Witam.
Nati powodzenia na szczepieniu.Oby szybko mineło.
Damanda gratki za zębolki dla syncia,umnie synek tez ma powiększone wezły chłonne od ząbkowania.
Wybieramy sie na mecz Polska-Irlandia:-)wiec sie ciesze.Obiadek sie robi,dzis fasolka po bretońsku,juz niewiem nieraz co mam gotować.Igorio poszedł na drzemke.
Miłego Dzionka.

Ostatnia edycja:
Tichonek-juz i tak nie ma co tam wsadzic...Ino push-upa jakiegos;)))powodzenia jutro z tym biustonoszem...akurat ostatnio sie im przygladałam,więc to pewniak;)
Gliwa-fajnie,że sie na meczyk wyrwiecie:)))

Dzien dobry!!! :)
Tak, tak - bylam w Polsce ;) Tzn najpierw przyleciala do mnie siostra, a potem razem polecialysmy do Lodzi, a wczoraj poznym wieczorem wrocilam do Dublina :)

Co do stanikow, to ja moge polecic Shock Absorber - Products dostepne w Debenhamsie.

No tak w wielkim skrocie - pobyt Sis jak zwykle bardzo udany :) Nagadalysmy sie ;) Jejus, jak ja za nia tesknilam!

A w Polsce: bylam na 3d/4d usg - ale nic z tego nie wyszlo, bo Ignas zaslonil sie pepowina ;) W gabinecie lekarz tylko pokazal nam na ekranie w 3d buzke - to bylo widac tylko usteczka i nosek, oraz przekonalismy sie, ze to na pewno chlopak! :) 'Golabek pokoju' bardzo wyraznie byl widoczny ;) Wszystko rozwija sie prawidlowo :) Synus wazy juz kilogram ;) I wg tego usg jest o tydzien starszy...
Ja tez poszlam tak dla samej siebie na badanie ginekologiczne i tez wszystko w porzadku. Lekarz stwierdzil po prostu 'no nic, tylko cieszyc sie ciaza' :)
Ignas nie jest jeszcze ulozony glowka do dolu, ale ma czas, zeby sie przekrecic, no i jest dosc nisko, ale na razie nie ma powodow do zmartwien.

Mialam pokupowac sobie rozne rzeczy, ale moje wielkie zakupy zakonczyly sie po porstu na allegro ;) Strasznie jakos tak... no nie wiem... drogo, maly wybor... niby jest w Polsce Mothercare, ale nawet polowy rzeczy nie maja takich jak tutaj ;) Ogolnie wszystko na allegro po dodaniu wysylki taniej niz w sklepie ;) Jedynie co, to kupilam tanio spiworek w lumpku - za cale 15 zlotych ;) z mothercare, na 0-6 miesiecy, i w promocji w Tesco kurteczke zimowa - taka, ze bedzie akuart na Ignasia za rok, jak bedizemy w Lodzi zima. Nawet nie bralam tej kurteczki ze soba, bo nie bylo potrzeby....

Wrocilam bardzo zmeczona, ale i tak w samolocie nie dalam rady pospac (za widno, za sucho, za duzo halasow), a w domu maz nie pozowlil mi zasnac - caly czas chcial, zebym mu opowidala jak bylo w Polsce, tulil sie do mnie, do brzusia, stesknil sie po prostu ;)
Dzis po pracy czeka mnie jeszcze ogarnianie mieszkania, wyraznie zabraklo damskiej reki ;) Ale, ale, zeby nie bylo, Marek odmalowal pokoik dla Ingasia, poprzestawial meble, pochowal ksiazki w nowe miejsca... wiec to nie jest tak, ze totalnie nic nie robil pod moja nieobecnosc ;)

Zima w Polsce piekna :) Cudownie bylo popatrzec na snieg, co prawda przez to wielki strach, ze sie przewroce, wiec mialam nakaz chodzenia z kims pod reke ;)

Wichurko czytałam właśnie na temat tych staników,że super cyce trzymają i na stronie brytyjskiej Tesco też one są,ale w naszych sklepach tutejszych to jakoś nie sądzę:sorry:O Tesco mi chodzi,ale do Debenhamsa też zajrzę:tak:Dzięki:-)

Jak ja sprawdzalam dostepnosc tych stanikow, to widzialam tylko Debenhams na Irlandie, ale to ja dawno spradzalam ;) I tak sie przyzwyczailam do kupowania w Debenhamsie, ze potem juz nie szukalam informacji, czy moge kupic je jeszcze w innym miejscu ;) A trzymaja dobrze ;) Tylko, ze warto poprosic o pomoc w doborze rozmiaru, no i zdecydowanie poskacz sobie w przymierzalni ;)

Lubiczanka, niestety bez tabsów się nie obyło :/

Tichonek, jeszcze w M&S też widziałam, często są nawet sale na nie.

Wichurka, szkoda że z fotek nici, a nie chciałaś iść na inny dzień? lekarz by Cię pewnie nie skasował 2x gdybyś powiedziala że wrócisz na kolejny dzień...
Co do zakupów w Polsce, ja zawsze powtarzam że wolę tutaj wydać 50e niż w Polsce 200zł, niby te same pieniądze a jakoś tak boli jak 'wyrzuca' sie 2 bańki ;)

reklama
Asienko to super :) Ja na razie w ubranka jestem obkupiona, wiec mowie passsss.... niedlugo zaczynam pranie i prasowanie - bo strasznie tego nie lubie, ale przy okazji posprawdzam co mam, czy czegos jeszcze nie dokupic ;)
5 luty tuz tuz :) ah, fajnie :) mam nadzieje, ze bedzie snieg i nacieszysz oko zima ;) Ja za to 6 lutego spedze pol dnia w szpitalu na piciu Lucozade ;)

Barmanko,
doszlam do takiego samego wniosku!!! :D Serio, identycznie powiedzialam rodzicom :D Jakos lzej sie wydaje euro, niz grube zlotowki ;) No ale niejako nie mialam wyboru ;)
A co do badania, to po prostu nie mialam czasu wracac..... (za krotki pobyt) no i raczej nie bylo miejsc, bo ja poszlam tam we wtorek, a w srode juz byl wylot... ale spoko ;) no nie ma, to nie ma ;) Mysle ze za jakies 3 tygodnie skusimy sie na usg w Dublinie i juz ;)

Do góry