Dzien dobry!!!
Tak, tak - bylam w Polsce
Tzn najpierw przyleciala do mnie siostra, a potem razem polecialysmy do Lodzi, a wczoraj poznym wieczorem wrocilam do Dublina
Co do stanikow, to ja moge polecic
Shock Absorber - Products dostepne w Debenhamsie.
No tak w wielkim skrocie - pobyt Sis jak zwykle bardzo udany
Nagadalysmy sie
Jejus, jak ja za nia tesknilam!
A w Polsce: bylam na 3d/4d usg - ale nic z tego nie wyszlo, bo Ignas zaslonil sie pepowina
W gabinecie lekarz tylko pokazal nam na ekranie w 3d buzke - to bylo widac tylko usteczka i nosek, oraz przekonalismy sie, ze to na pewno chlopak!
'Golabek pokoju' bardzo wyraznie byl widoczny
Wszystko rozwija sie prawidlowo
Synus wazy juz kilogram
I wg tego usg jest o tydzien starszy...
Ja tez poszlam tak dla samej siebie na badanie ginekologiczne i tez wszystko w porzadku. Lekarz stwierdzil po prostu 'no nic, tylko cieszyc sie ciaza'
Ignas nie jest jeszcze ulozony glowka do dolu, ale ma czas, zeby sie przekrecic, no i jest dosc nisko, ale na razie nie ma powodow do zmartwien.
Mialam pokupowac sobie rozne rzeczy, ale moje wielkie zakupy zakonczyly sie po porstu na allegro
Strasznie jakos tak... no nie wiem... drogo, maly wybor... niby jest w Polsce Mothercare, ale nawet polowy rzeczy nie maja takich jak tutaj
Ogolnie wszystko na allegro po dodaniu wysylki taniej niz w sklepie
Jedynie co, to kupilam tanio spiworek w lumpku - za cale 15 zlotych
z mothercare, na 0-6 miesiecy, i w promocji w Tesco kurteczke zimowa - taka, ze bedzie akuart na Ignasia za rok, jak bedizemy w Lodzi zima. Nawet nie bralam tej kurteczki ze soba, bo nie bylo potrzeby....
Wrocilam bardzo zmeczona, ale i tak w samolocie nie dalam rady pospac (za widno, za sucho, za duzo halasow), a w domu maz nie pozowlil mi zasnac - caly czas chcial, zebym mu opowidala jak bylo w Polsce, tulil sie do mnie, do brzusia, stesknil sie po prostu
Dzis po pracy czeka mnie jeszcze ogarnianie mieszkania, wyraznie zabraklo damskiej reki
Ale, ale, zeby nie bylo, Marek odmalowal pokoik dla Ingasia, poprzestawial meble, pochowal ksiazki w nowe miejsca... wiec to nie jest tak, ze totalnie nic nie robil pod moja nieobecnosc
Zima w Polsce piekna
Cudownie bylo popatrzec na snieg, co prawda przez to wielki strach, ze sie przewroce, wiec mialam nakaz chodzenia z kims pod reke