reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Katrina-hahaha:)Ja też nie lubię tak na lenia-mnie nicnierobienie zwyczajnie męczy:baffled:
Agis-mam nadzieje,że to nic powaznego i Niunia migiem wróci do formy;-)
AsieńkoR-ale kaskader mały;))))
AsieńkoM-oj lubie...i to bardzo-a gości doczekać się nie mozemy:tak:
Aaniu-i oby tak dalej-byle do przodu...I nie chorujcie już tam Kobietki(mniejsze i Ty sama)!!!
No a my-jak rzekłam tak zrobiłam...Pół dnia poza domkiem-ach te wyprzedaze...teraz hurtem kupuję mikro ciuszki dla Siski...A właściwie dla mieszkańca jej brzusia;)Lubie taki szał;)Dadzia też zażyczyła sobie na urodzinki króliczka(choc wczesnie w planach była trampolina)...no i jest"Lola"...
miłego wieczorku(czy Wy też straciłyscie rachubę jaki dzień jest aktualnie???)
do miłego

reklama
Lubiczanka no ja P się dzisiaj pytałam może z 5 razy jaki dzień dzisiaj. :-D

Chciałam sobie kupić na wyprzedażach płaszczyk ale nigdzie nie ma takiego co bym chciała, znaczy się znalazłam jeden ale nie mój rozmiar. Oprócz tego mierzyłam 3 sukienki i doszłam do wniosku że jestem gruba. Chyba czas się wziąść za siebie i to na poważnie.

Ostatnia edycja:
Witam, moj synek przechodzi bunt dwulatka - piski, krzyki, tupanie itp to u nas chleb powszedni... już wymiękam, jeszcze małej zęby idą i dziś usnęła po 22 i to w huśtawce nie w łóżku... pierwszy raz taka niespokojna była i marudna...
nati, ja chodzę do pediatry dr Baranowskiej, bo ona ma specjalizację z alergologii. Co do uczulenia, to można podawać jeszcze wit.C i na pewno kąpanie czy smarowanie emolientami pomoze. Są też specjalne kropelki na uczulenie, ale nie wiem czy taki mały maluszek może je brać, trzeba by było lekarza spytać. Życze udanego chrztu!!! My na sylwestra w domu, bo z 2 dzieci to trudno się wybrać, przyjda do nas znajomi.
biola, na wysypkę/uczulenie jest Zirtec, w płynie lub tabletkach i on jest bez recepty.
AsienkoR, masz przeczucie co do płci?
Agis, zdrówka dla małej!

Hej.Bylam dzisiaj u pediatry w Dublinie.Mały ma trzydniówkę .Ale dzisiaj to go strasznie wysypało:no:na twarzy,pleckach ,brzuszku.Wydaje mi się,że mu to przeszkadza lub go swędzi bo cały czas mi sie przebudza:-(Biedak.Adrianek ma jeszcze powiekszone węzły chłonne.Coś mi mniej je i ogólnie jakis taki marudny jest.U mnie dzisiaj cały dzień latanina jak to przed chrzcinami i duzo roboty.A tu jeszcze musiałam z małym do lekarza pędzić.Wolałam to skontrolować niż się zamartwiac co to takiego.
Pytałam Sochackiej o te szczepienia małego.Powiedziała mi,że większą krzywdę moge małemu wyrządzic go nie szczepiąc .
asienka_r mówiłam o tym jedzonku ,ale lekarz stwierdził,że to nie na banany.Tymbardziej,że juz mu pare razy podawałam i nie dzisało mu się nic.Oj to ładniutko dzisiaj pospałyście:)Odpoczywaj to bardzo dobre dla Was:-)
Aniaa83oj to śliczności pewno Ci wychodzą.A ja zazdroszczę talentu:tak:teraz takie rzeczy bardzo w modzie i przede wszystkim bardzo ładne;-)U nas uczulenie nadal niestety mam nadzieje,ze to rzeczywiscie trzydniówka jak mówiła pediatra.
biolabyłam u dermatologa?On najlepiej Ci doradzi co masz kupić:)
agis83mój maluszek tez zmolny ale to prawdopodobnie od tej trzydniówki.
katrina115 u mnie już wszystko przygotowane,ale nasz maluszek dostał uczulenia :-(To w domku będziecie mieć wesoło jak tyle gości do Was przyjeżdza,super;-)i udanych przygotowań do chrzcin.A robisz w domu czy gdzies w lokalu?
lubiczanka tez mam tak z tymi dniami.Juz mi sie wszystko pomyliło:-D
tygryskowa hejka:)Byłam dzisiaj u Sochackiej i mały ma jak już wczesniej pisałam trzydniówkę.Mam nadzieje,ze mu przejdzie bo biedaka strasznie wysypało:-(jest jakis niespokojny i cos nie za dobrze mi spi.Juz sie mi przebudzil chyba z 4 razy od 19 i troszke pomarudał i znówm zasnął.Wierci sie cały czas tak jakby go to swędziało.U nas cały dzien na nogach.Wczoraj spałam tylko 3 h bo w nocy bylismy po gosci na lotnisku i tak zeeszło jakos do 2.30;-)a rano mały zrobił gaworzeniem pobudkę.Widzę,żże u Ciebie mała też coś niespokojna.A ma już jakieś ząbki?Mój jeszcze nie ma nic.Sochacka przepisała mi tylko maść na nawilżanie skórki i mam myć małego tylko w mydełku bambino.Zakazała teoretycznie używania kosmetyków dla dzieci Jonsona:baffled:podobno najbardziej uczulają !!!
Kurcze jaka jestem dzisiaj wykończona!!!Masakracja jakaś.

Pozdrawiam Was i miłej nocki:happy:

nati - najpierw na obiad pojedziemy do lokalu (to restauracja byłego szefa mojego męża), więc dostaliśmy dobrą stawkę. A potem po obiedzie zabieramy gości do nas na przekąski, ciasto i tak posiedzieć (dzieciaki pewnie zrobią sajgon w Alinki pokoju, ale to normalne).
Jak już ustaliłyśmy z lubiczanką - męczy nas nicnierobienie, więc dzieci zapewnią mi rozrywke na kilka dni....

Nati - Wy to chyba na polskiej mszy będziecie mieć chrzest - skoro w niedzielę? Życzę, aby maluszek szybko sie pozbył wysypki i miłego dnia!!!

Witam
Ja juz od 5.30 na nogach...Pranie,śniadanie dla wszystkich,lenistwo,net i wreszcie dotarłam i do Was;)
Katrina-sajgon na imprezce obowiązkowy;-)Fajnie,że macie takie znajomosci w lokalu:-)
Nati-pewnie,że lepiej"panikować"niz załować,że się nie zareagowało w porę...Oby ta trzydniówka szybko mineła...Mam nadzieje,że się wreszcie wyspałaś i dziś będziesz wypoczęta;)
Damada-jak z okolic co.laoise,to my-co Tipperary;)kiedys często bywaliśmy w port l.,ale teraz nie za bardzo mam po co...
Tygryskowa-wiem przez co przechodzisz:sorry2:Powodzenia i dużo sił:tak:
AsieńkoM-ale pierniczysz;-)Oni mają dziwne rozmiarówki...sama pisałas,że byłoby ok,gdyby się w biuście zapinało-no na pełne kształty nie powinnaś narzekać:dry:
Jesteśmy na etapie rozmów z J-co dziś robimy...gdzieś by się człowiek wyrwał,ale gdzie...???
Miłego dnia Wam

Biolu jak Cię bardzo swędzi to Zyrtec w syropie sobie kup i pij chyba 10 czy 15 ml, bardzo pomaga, a do smarowania niestety nie pomogę
Nati, Katrina błogosławieństwa Bożego dla Waszych smyków
AsienkoM a kopniaka chcesz? już o tym kiedyś rozmawiałyśmy, chyba Ci serio z Polski przywiozę ten lek i zobaczysz, jakie będą efekty. Ja Ci dam gruba:):):D:D

Wciągnęłam się wczoraj w czytanie Greya, uchu tam to się dzieje:):):)

Dobrej niedzieli

Ostatnia edycja:
hej:-)
Nati mam nadzieje ze maluszkowi sie szybko polepszy,
Tygryskowa u mnie tez sie zaczelo z zabkami, wczoraj wymiotowala i miala podwyzszona temperature ,dzis juz dobrze ale tak jeszcze mi nie marudzila, caly czas na rekach, nawet spi na mnie a jak ja probuje odlozyc to sie budzi i placze. moj biedny kregoslup.
Nati ,Katrina udanych chrzcin:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry