reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Podpisow nie ma ;) Jest nawet informacja, ze matki na urlopie z krajow UE moga je spedzic w innym kraju UE i beda miec zasilek bez problemu :)
No wlasnie tylko szczepienia, ale... tu sie nie martwie zbytnio. Tata jest lekarzem, na pewno znajdzie mi innego lekarza na szczepienia. Po prostu zaplace za nie i juz ;) Na pewno synek bedzie pod opieka w Polsce :) I jeszcze bratowa meza jest lekarzem, wiec czy bede u siebie w domu, czy jak bede tydzien z dzieckiem u tesciow to nie bedzie problemow :) Mam juz spis tych wszystkich podstawowcyh szczepien, to sa raczej normy unijne, who, wiec czy Polska, czy Irladnia ten terminarz szczepien powinnien byc ten sam.

Witam
Wichurko piekne imie wybraliscie dla synka,a co do szczepien to szczepienia wyrownuja z tutejszymi moja strasza corcia urodzila sie w kraju miala dwia miesiace jak przelecialysmy tutaj czesc szczepien wziela w kraju a pozniej moja gp poprostu wyrownala zeby szla ich systemem szczepien

Zmykam bo nie mam czasu milego dnia zycze :)

Lubiczanko, ja jestem na biezaco, bo po niemilej rozmowie z szefem pozamawialm sobie ulotki do domu, podrukowalam informacje, zeby mnie nie zagial ;)
Aniaa dziekuje :) w sumie to maz wpadl na to imie, chyba tak chcial tego syna, ze pewnie mial to imie w glowie zanim w ogole mial syna w planach ;) I dzeeki za info o szczepieniach :) Watpie, zeby byly z tym problemy ;) Niektorzy w ogole nie szczepia dzieci... tylko jakas pierwsza obowiazkowa szczepionka.... Sama z reszta jeszcze nie wiem na jakie szczepionki sie zdecydujemy..... Tyle sie teraz slyszy i czyta... ;)

Ostatnia edycja:
Witam sie dziewczynki u nas znowu chorobowo:(wiec sily i weny brak,odliczam czas do swiat :)
Wichurko tak jak dziewczyny pisza lepiej miec dzidzie w wozku z fotelikiem samochodowym bo wyciagasz fotelik stelaz skadasz a pozniej dziecko wyciagasz i hejka do samolotu:)pamietam ja w warszawie wozka mi nie dali przy samolocie a szedl moj bagaz i to dwa glowne i co posadzilam kacpra na srodku terminalu w rozkroku i dalam mu 2miesiecznego brata na rece i poszlam odebrac bagaz.trzwba sobie wszystko zorganizowac i bedzie ok,lepiej wyslac bagaze kurierem niz tachac kg po lotnisku.a co do szczepien w pl to niewiem dokladnie jak jest teraz ale moj kacper byl szczepiony w pl i placilam i to dosc sporo za menigokoki.a nimus tutaj ma wszystkie szczepienia wlacznie z menigo i pneumokokami i tutaj dodatkowo zrobilam mu rotowirusa,ale jak masz rodzinke lekarzy to tez bym sie niczym nie przejmowala a pamietaj ze szczepienia zawsze mozna przelozyc o kilka tyg lub nawet miesiecy wiec nie bedzie zadnych przeciwwskazan jak zaszczepisz synka szczepionka na 4m jak skaczy 6m-cy:)
Wichurko na temt szczepien jest i duzo zwolenikow i przeciwnikow,ja osobiscie balabym sie sama zrezygnowac z jakiegos obowiazkowego szczepienia,przyklad kolezanki roczny synek zmarl na sepse a szwagierki synek kilka razy byl w szpitalu na rotowirusy i badz czlowieku madry co lepsze podac szczepionke czy nie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry