reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Wichurka ja leciałam do Polski jak Zuzia miała 6 miesięcy i mój wózek ma gondole którą podpinasz i zmienia się w spacerówke. W polse potrzebawałam fotelika samochodowego wiec na stelaż z kółkami wpiełam fotelik a gongole dodałam jako akcesoria dziecięce, dodatkowy bagaż do 20kg. 10€ w jedna strone.
Teraz też leciałam z wózkiem i po prostu mówie z ilu części składa się wózek i daja naklejke na każdą część, czyli u mnie stelaż z kółkami i druga część gondolo-spacerówka. Zero problemu. Jedynie jak lecisz sama to cieżko składać wózek i trzymac dzieciątko na rękach ale zawsze mozna poprosic kogos o pomoc.

reklama
Ah, no wlasnie tak myslalam, ze jedna z tych rzeczy bede musiala oddac jako akcesoria dzieciece ;) I wlasnie bede leciec sama.... ale... licze, ze ktos mi pomoze; jak teraz lecialam, to wzielam ze soba tylko bagaz do luku, zeby nie nosic torby do samolotu i nie bylo problemu, zeby mi ktos zdjal torbe z tasmy, czy nawet przy odprawie ktos ja wrzucil na tasme, bo cholernie ciezka byla ;) I mama tez mi 'trula', zebym nie dzwigala ;)
Dzieki Asienko :) Ja tak czuje, ze jak w sierpniu polece do Polski to wroce dopiero w grudniu po swietach wiec wezme sporo rzeczy ze soba...

O dzieki Lubiczanko :) Wlasnie dopiero teraz przeczytalam :)
No to juz jedna sprawe moge odhaczyc ;)

Teraz bede robic liste rzeczy do kupienia........ Rodizce juz chca, zebym im ja wyslala, to oni pokupuja wszystko co potrzeba dla dziecka jak bede w Lodzi ;) Kochani :)

Wichurka no ja leciałam tez na dośc długo i mialam bagaz do luku, dodatkowy bagaz te akcesoria dzieciece czyli gondole, mate edukacyjna i pare dupereli, a do samolotu poszłam ze stelażem i fotelikiem i torbą do wózka z rzeczami malej na lot. I jak idziesz pod samolot z fotelikiem to mi bylo łatwiej bo odpiełam fotelik, postawiłam go na ziemi, złozyłam stelaż i dopiero po tym wypiełam mała i weszłam z nia i torbą do samolotu.

O widzisz, wazna wskazowka :)
Az nie moge uwierzyc ze juz polowa ciazy ;) Ten czas tak szybko leci! Za chwile bede Was pytac juz o sprawy dotyczace opieki ;)

Oh, z tym ruszaniem to ciezko mi powiedziec ;) Pierwsza noc w Lodzi poczulam lekkie smyrniecie, taka bylam podekscytowana, ze nie moglam zasnac,bo czekalam na kolejne ruchy ;) a jak zasnelam, to spalam tylko do godziny 6 ;) A na 8 mialam isc oddac krew do badania, ale nie dalam rady bez sniadania do tej godziny ;) Musialam przelozyc 'krew' na nastepny dzien ;)
Teraz tez wieczorami jak juz klade sie spac czuje takie lekkie musniecia, mizianie, jakby mi rybka w brzuchu plywala ;) Mysle, ze to to! ;) Pewnie niedlugo poczuje juz mocniejsze kopniecia, ale nadal jakos srednio widac po mnie ciaze ;) Tezsze kobietki tez zazwyczaj pozniej wyczuwaja ruchy :) Ale jestem cierpliwa :) Przyjdzie i na mnie czas :)

reklama
No wlasnie Mama tez mi mowila, ze w drugiej ciazy szybciej czuc ruchy :)
Moj Marek to juz tak chce tez poczuc ruchy, ze jak kladzie reke na moim brzuchu to niby czuje Ignasia :D hehehe, faceci :D Ale rozczula mnie tym ;)

Do góry