Dzien dobry
Dziekuje wszytkim za gratulacje
Dzisiaj idac do pracy tak sobie myslalam o moim malenstwie i az mi lzy polecialy, hormony!
Asienko em - wspolczuje, ci fachowcy tacy sa... ja przez dwa tygodnie nie mialam dzialajacego ogrzewania w living roomie, to landlord wymyslil, ze mam ogrzewac przedpokoj i pozamykac wszystkie drzwi oprocz tych do living roomu i na pewno bede miala cieplo
Myslalam, ze padne jak to przeczytalam
Na szczescie od przedwczoraj wszystko juz dziala i na przyszlosc moj maz tez wie co trzeba zrobic jak sie znowu cos tam 'zawiesi'.
Dobrze, ze sie wyspalas i masz juz lepszy humor i nastwienie
U mnie dzisiaj szefa nie ma, wiec tez jestem spokojniejsza
No i siweta juz tuz tuz! Musze koniecznie w ten weekend zrobic liste dan i liste zakupow
Ah, pierniki mziekna do swiat jesli sie uzyje sztucznego miodu
Prawdziwy dluzej 'mieknie'. Szkoda tylko, ze moj maz nie lubi piernikow, bo tez bym zrobila, a sama nie bede sie objadac....
A dla tych ktore moga pic polecam swiateczny lkier:
Świąteczny likier piernikowy - Przepis
Zrobilam go tuz przed wyjazdem do Polski i wszystkim smakowal
Ja tylko powachowalam
AH, mam pytanie do wszystkich mam:
planuje podroz samolotem z 3 miesiecznym niemowlakiem, chce spedzic wiekszosc urlopu macierzynskiego w domu z Rodzicami, jaki wozek moge zabrac na poklad Ryanaira? Tak sie ostatnio przygladalam i widzialam glownie 'parasolki', ale moje dziecie bedzie za male na parasolke...... w tym okresie to tylko gondola lub fotelik (ten do wozka i do samochodu jednoczesnie...) Pomozecie? Gdzies sie myle?
Na stronie Ryanaira jest tylko taka informacja, ktora niestety jeszcze mi, laikowi, nic nie mowi.....
Niemowlętom nie przysługuje limit bagażu rejestrowanego ani podręcznego. Można jednak przewieźć bezpłatnie jeden całkowicie składany wózek spacerowy na dziecko i nie trzeba tego wcześniej zgłaszać. Wózki powinny być oznaczone przy stanowisku odprawy bagażu, a nastepnie pozostawione przy schodach samolotu. Stanowiska odprawy bagażu zamykane są dokładnie na 40 minut przed planowanym odlotem samolotu.Dodatkowe wyposażenie dla niemowląt (foteliki samochodowe i łóżeczka podróżne), mogą być odprawione za oddzielną opłatą akcesoria dziecięce (maksimum 20 kg). Fotelików dziecięcych/samochodowych nie można przewozić w kabinie samolotu.