reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejka witam sie i ja:)
Lubiczanko welcome back:)
Tichonkowa chyba w pl albo moze juz wrocila kurcze nie pamietam ale napewno steskniona za mezem wiec czasu nie ma na bb:)
Dzis kacper do szkoly nie poszedl bo idziemy do dentysty tego szkolnego jestem b ciekawa czy zrobi mu tego zabka z ktorego wypadla plomba:(duzo sie tu nasluchalam ze oni mleczakow nie lecza,wiec sama jestem b ciekawa co nam powie pani dentystka
A ogolnie swieta juz czuje achhhhhh jak milo,choineczke zamierzamy ubierac w weekend i juz tak swiatecznie bedzie:)

reklama
Biola-dzieki za info;)powodzenia u dentysty:)
AsieńkoM-u mnie to samo z wydatkami-Mikołajki,18go J ma urodziny,Święta,imieniny Dadzi,2go stycznie urodziny....ech...ale nie ma bata zebysmy z Mikołaja zrezygnowali-ba,sami tez co nieco zgarniamy:)))))Bo w sumie to jedyna okazja na dawanie sobie ulubionych łakoci-bo na łakociach poprzestajemy :)
AsieńkoR-miłego kawkowania Wam:)

Hej dziewczynki.
Katrina oj Igorio mamusie nieraz gryzie tymi swoim ząbkami.:tak:
Biola powodzenia u dentysty.
Lubiczanko
:-) niema to jak mikołajki co:tak:
Asienki miłego kawkowania.
My obchodzimy Mikołaja,kupiliśmy małemu czapke i skarpete.Zamówilismy prezencik,mam nadzieje ze jutro juz przyjdzie.:-)Ale bedzie się cieszył.:-D
Miłego Dzionka.

Jestem dziewczynki,jestem;-)
Od paru tygodni ciągle coś nas dopada,choroby w rodzinie,choroby nasze,dzieci,pogrzeby,wrrr...Poza tym zaczęłam gotowanie na święta,ciągle coś i nie mam czasu ani chęci na dziarganie na BB:sorry2:
P był w zeszły weekend w Polsce na pogrzebie swojej babci a ja lecę w ten piątek i wracam we wtorek więc ciągle coś się dzieje:baffled:W związku z wyjazdem P przepadła mi wizyta u fryzjerki:wściekła/y: więc ciągle jak miotła wyglądam:zawstydzona/y:Udało mi się jeszcze przed świętami wcisnąć,na 22 grudnia więc chociaż tyle dobrze:sorry2:Trudno,w Polsce będę jak kocmołuch wyglądać:dry:
Na święta jedziemy do P kuzyna więc mniej roboty niż gdyby święta były w domu,ale zawsze jednak coś trzeba pogotować bo święta tzw.składkowe:sorry2:
Taaak mi się nie chce lecieć,że nie macie pojęcia,zaś się umorduję z Mattem bo ten to jakby ADHD miał:zawstydzona/y:Dziś miał bilans i przecież wyszłam z niego mokra,spocona,zgrzana bo wszystko musiał dotknąć,zrzucić,zamknąć,otworzyć,latał po gabinecie jak szalony...Babka mu dała klocki do ułożenia to nimi w nią pizgnął:zawstydzona/y::-DWiedziałam,dosłownie byłam pewna,że tak właśnie zrobi:-DOgólnie to grzeczny chłopczyk,ale nie lubi jak mu się coś nakazuje:sorry2:Babka powiedziała,że powinien już pić tylko mleko krowie czym mnie zdziwiła:baffled:Po co więc robią Aptamil do końca 2-giego roku?:sorry2:No i zero butelek,jednie kubeczki a Matt ciągle kaszkę i mleko ( w sumie 4 razy dziennie) z butli ciągnie:baffled:Kubeczke ma tylko na picie,muszę więc dokupić ze dwa i mleko też w niekapku dawać:sorry2:Poza tym oczywiście piękny,mądry,duży i same ochy i achy,jak na irlandzką służbę zdrowia przystało:-D

Lubiczanko bój się Boga,tyle czasu bez neta bym zwariowała pewnie:szok::-D

hejka melduję się.
Dzieci troche sie pochorowały, kaszel wyleczony, ale osłabienia organizmu nie mogą zwalczyć, podać leki nie bardzo bo w sumie obłożeni chore nie są... Alicja marudna, bardzo mało śpi w ciągu dnia.
Mi w pracy czas leci, na szczęście - bo inaczej z nudów bym umarła :/
Poza tym nic mi się nie chce, leser mnie jakiś dopadł, nie pamiętam kiedy ciasto piekłam czy sałatke robiłam...

hejka

Lubiczanko - jak piszesz posty z telefonu, to nie wyświetla suwaczków, dlatego zapytałam,

Barmanko - nie leniwa, tylko ENERGOOSZCZĘDNA!! I tej wersji sie trzymajmy! A ja dziś sałatkę gyrosa zrobiłam, a tak sobie naszła mnie ochota. Co prawda bardziej na zjedzenie jej niz robienie, ale jakbym ja nie zrobiła, to kto????

GLIWA - no ja czekam na ten moment, kiedy Kubula sam siebie chapnie i się zdziwi.

Witam Mikołajkowo:))))))
Katrina-i mnie ochota naszła na gyrocha....uuuuuu-slinka cieknie;)
Barmanko-dobrze,że się poprawia...no ja tez nie chcę faszerować Modej antybiotykami
Tichonek-wcale sie nie dziwie ze ochota Ci odchodzi do wszystkiego...niby teraz powinien byc czas radosci,a u Was wcale nie do smiechu...duzo sily i wiary mimo wszystko...
Uciekam bo moje male Mikolajki szaleja-trzeba troszke ujarzmic towarzstwo
Dobrego dnia WAM

Bry

AsienkoM
dziękuję za wczoraj
Tichonku
moja Ania Apatamila piła do swoich trzecich urodzin i tylko z butli:-p, kilka dni po urodzinach skończyło się mleko, zaczęła pić kakao.. w kubeczku, a wcześniej dzikie awantury były, bo ona chce swoje mleko, w kubeczku jest blee. Ja bym się tam nie przejmowała.

Dobrego dzionka

Mój młody też nie chciał pić kakao.. Do czasu jak pojechaliśmy do Ani w odwiedzinki i gospodyni zrobiła kakao dla swej córki, potem biedna w biegu musiała robić dla Marcela :-D teraz kupuje zwykłego nesquika (bo nie mam takiego sprzętu jak Ania) i mówię że to takie samo jak u cioci :cool2:

reklama
Dziendoberek :)
Tichonku u mnie nikus caly czas z butli pije mleko rano i wieczorkiem i jakos sobie nie wyobrazam z kubka zeby chcial pic a poza tym to on mi usypia przy butli a wiec z kubek odpada.ale ja sie tym wogule nie przejmuje moj kacper b dlugo pil kasze manne na mleczku wlasnie z butli chyba do 3lat.problem bedzie z nikusiem dopiero wtedy jak juz dr nie bedzie chciala dawac recept na mleczko no i pozniej wprowadzenie koziego albo sojowego a niewiem czy mu przypasi zmiana.
A tak wogule jak piszesz o mateuszku ze taki nygus to czytajac to myslalam ze to moj nikus to samo dwoje doroslych nie daje sobie rady z 18m dzieckiem szok normalnie,a do tego jak on bije nas a kacpra to tylko reka sie odbija na glowie:(jak cos nie jest po jego mysli to my mamy przerabane,a jak go okrzycze czy do konta postawie to odrazu placz i kochany brat krzyczy na mnie i mnie poucza ze to tylko dziecko i pozwala mu sie bic:(

A tak pozatym mikolaj sie spisal u mnie chlopaki dostali tez po rozdze i kacper sie troszke tym przejal,ale mam nadzieje ze do swiat bedzie w miare grzeczny.w nocy trzy podejscia mialam bo smrodek starszy spal na czujce:)ale sie udalo:)
Dobra spadam zjesc jakies sniadanko i za sprzatanie sie musze wziasc :(

Do góry