reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Wichurko ja rodzilam bez znieczulenia.... z tym ze umnie bylo wiadomo ze dziecko jest martwe a mimo wszystko chcialam bez znieczulenia. Opieka jest fantastyczna naprawde. Co do wklucia ledzwiowego... ja mialam meningitis (zapalenie opon mozgowych) i robili mi take wklucia kilka razy az wkoncu zostawili igel zeby cisnienie zchodzilo. Powiem ci ze nie boli ale trzeba lerzec nieruchomo wiec nie jest to dla wszystkich

reklama
Bry
AsienkoM no to będziecie mieli dzisiaj co robić, Ania tak przeżywa tę imprezkę halloweenową, że padam z niej:-p
Wichurko ja przytyłam koło 20 kg, ale momentalnie ze mnie 15 zeszło, 5 kg mi zostało jakoś do 4 miesięcy po porodzie a potem i to spadło. Teraz zobaczymy, jak będzie

Dobrego dzionka

Witanko

Kawusia prawie wypita,młody drze japkę i bawi się,a ja uzupełniam swojego bloga,się zakurzyło tam strasznie :confused2:

Dzisiaj pomidorówkę zrobię na kurczaczku i obiad z głowy będzie.
Jeszcze tylko jutro do szkoły i wolny cały tydzień.

No tak,minusem ZZO jest unieruchomienie na łóżku :tak:

dobra idę bo maruda już się włączyła :tak:

Hej

Ale mam lenia i zero pomysłu na obiad.

Wichurka co do kilogramów to nabrałam 16 i porzy porodzie zgubiłam 6, a te 10 dalej mam i nie moge zrzucić. Za mało konsekwencji w dzialaniu.
Asienka_r no Zuzi bardzo podobaja się ozdoby no i czeka na dzieci oczywiście.
Gliwa co u ciebie słychać, tak wpadasz i wypadasz.

Ostatnia edycja:
hejka
Wichurka ha ha powiem ci ze do 20 tygodnia staralam sie jesc malo i beztluszczowo bo ogromnie sie balam ze duzooo przytuje ale po 20 tygodniu juz sie tak nie dalo , apetyt na to na to czy na tamto byl silniejszyyyy i tak przybylo ze 14kg.po ur dziecka wiekszosc spadla najgorzej bylo pozbyc sie tych ostatnich 5 kg i tu sie wzielam i cwiczylam . no a gdy juz sie jest mamá i dziecko je normalne obiadki to oczywiscie kto zjada resztki po dziecku -Mama!!! i tak znowu 5 kg wrocilo:-p:-D

Lubiczanko co za len mnie dopadl? chyba jakis cisnieniowy(a ja wogole mam niskie) tu jest ostatnio typowo angielska pogoda mgla szaro buro a dzis jeszcze siapi deszczyk,wczoraj sie jakos zmotywowalam i ogarnelam zwierzaki poodkurzalam i przygotowalam obiadek poxniej po mlodá,odrobilam z nia lekcje zjadlysmy i jeszzcze zrobilysmy jesienny rodzinny portret z lisci. a dzis obiad z zamrazalki ooooooooo:-D:-Da dla lepszego samopoczucia poszydelkuje i poskrecam liscie zeby zrobic bukiecik-wiec sie tworczo dzis wyzyje!:cool2::-D

Witam
Kasiuleczko-i cała naprzód...ciśnienie podwyższamy dobrym nastrojem/tudzież kawusią i nie dajemy się;-);))))ja tez dziś dzień"gotowca"bo w pl sklepie nabyłam zapiekanki(takie cudaśchne-jak na pkp w Poznaniu;))
Anineczko-ja dwa dni temu się napaliłam na taki rosołek na kuraku...ale jak co do czego przyszło to z rosołku zrobiłam pomidorówke własnie-bo moje dzieci wiekszy apetyt na takowa zupę miewają;)Buziak dla tego mojego zbójka;)
U nas dziś Dadzia leci na miotle na hallowen party-od rana babci na skypie się cieszyła:)dawid ma jutro:)W dodatku do szkoły jutro moga iść poprzebierani-już ja widzę tę ich naukę :cool:
miłego dnia Wam drogie Panie

Umieram normalnie ledwo co doszlam do domu dobrze ze wozek mialam i kolezanki bo chyba bym zemdlala:(
Jeszcze nigdy w zyciu mnie tak caly brzuch i plecy nie bolaly weszlam do domu to rycczalam i w locie sie rozbieralam r zrobil mi miety tosta i teraz leze nie ruchomo bo boje sie przekrecic zeby bol sie nie nasilil.r chce mnie wyslac do lekarza:(wiecie co ja podejrzewam ze to sa symptomy przedokresowe bo nie pierwszy raz przed okresem mam jakies dziwne doleglowosci i mdlosci ale pierwszy raz taki bol ze az ryczalam:(czy to mozliwe ze mam jakis syndrom przedokresowy i w sumie to po ciazy z nikusiem jakies takie rzeczy mi sie dzieja,
Wichurko ciezko jest zgubic kg po ciazy mi po porodzie zeszlo chyba 7kg a 10 musialam sie postarac ale jezeli mialas juzuz troszke kg wiecej przed ciaza to fakt powinnas uwazac aby za duzo nie przytyc.a prawda jest ze po 20tyg zre sie jak niewiem,i co girsza czlowiek nie moze sie opamietac:(ja juz od 35tyg ciazy bylam na lekkiej diecie:)

biola co to znaczy miety tosta?? pisz że kobieto normalnie no :-p;-):-D
Współczuję,a bierze jakieś antytablety?

Ja ostatnio dostałam @ i tak mnie przez 3 dni brzuch naparzał,że myślałam że zwariuję.Nawet nospa nie pomagała za bardzo.I doszłam do wniosku,że muszę znowu zacząć brać tabletki,po nich nie mnie nie bolało,a odkąd urodziłam młodego to w sumie nie zabezpieczamy się tabletkami tudzież innymi środkami hormonalnymi i wydaje mi się,że tabletek mi trzeba :eek:

Lubiczanko moich chłopców to najulubieńsza zupa,jeszcze z poskubanym kurakiem w niej to już w ogóle pychotka.
Fajnie mają Wasze smyki,u nas jutro pyjamas party w szkole :eek: się nadziwić nie mogę dlaczego? A gdzie halloween party?

Co do przytycia to ja nigdy powyżej 12kg nie przytyłam z dzieciakami,co z tego??Jak się i tak utyło,miednica się rozeszła i dupa taka większa i w biodrach więcej,a na brzuchu to już armagedon.Chociaż i tak się pocieszam bo tylko jeden rozstęp gdzieś jest,po trzech ciążach :laugh2:

reklama
Do góry