reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Wichurko-ja w pierwszej ciązy chodziłam do szkoły jeszcze i w kwietniu(7miesiac)dziewczyny z klasy zaczęły podpytywać moje przyjaciółki"czy ona czasem w ciąży nie jest"?;))))tak więc spokojnie:sorry2:
Kasiuleczko-a cóż to za leń Cię dopadł???
Anineczko-hehe...ja i mój J o błogosławieństwie uzycia gazu przy porodzie mozemy wieeeele opowiedzieć:-DJa ani razu zastrzyku nie dostawałam...właściwie nie chciałam nawet:blink:a druga sprawa-nigdy nie zdążyłam;)))
Pchło-wcale Ci się nie dziwie,że tak się niecierpliwisz...ale jak juz zaliczycie prywatnie usg to Ci ulży:)))

reklama
:D hehehe , no to niezle!!! :)
Ah, ja to sie po prostu martwie, ze moze przytylam...a nie ze juz brzuszek ciazowy mi sie pojawia.... musze jutro rano wejsc na wage.

Jutro przychodze na 7 rano do pracy.......... Nie wiem jak ja wstane z lozka, ale musze byc w pracy bo kurier ma mi przywiezc orbitreka, bede sie sportowac w domu :) Zeby wlasnie, trzymac wage, bo nie powinnam przytyc wiecej niz ok 6,5 kg....

Lubiczanko, to chodzi o to, ze ja jestem otyla i przy mojej obecnej wadze nie powinnam az tak duzo tyc; inaczej w ciazy tyja kobiety z niedowaga, inaczej o normalnej wadze, a jeszcze inaczej powinnam ja - z otyloscia. Juz i tak otylosc nie jest zdrowa i ma zly wplyw na mojego maluszka, wiec musze sie strasznie pilnowac........ zeby nie bylo gorzej! :)

Dzwonil ktos do mnie z ukrytego numeru, pomyslalam, ze to z Rotundy, wiec zadwonilam i zostawilam wiadomosc na skrzynce jeszce raz..... i nie ma bata, bedzie klient, czy nie bedzie, ja mam wlaczony glos w komorce i czekam na telefon! ;)

Wichurko mnie długo nie było widać brzuszka, no jakoś w 16 tygodniu już leciutko, a teraz już maleńki widać, zresztą AsienkaM mnie widziała dzisiaj to chyba potwierdzi. Ja epiduralu nie dostałam, bo już za późno było, ale gaz mi dużą ulgę przynosił

No wlasnie,aj,koniec przejmowania sie :-)

Wlasnie skończyłam pisać w pamiętniku ciazowym :-) właściwie to dzis zaczęłam - opisalam co nieco i powklejalam fotki usg i mam nadzieję na fajna pamiątkę :-)

No wlasnie,aj,koniec przejmowania sie :-)

Wlasnie skończyłam pisać w pamiętniku ciazowym :-) właściwie to dzis zaczęłam - opisalam co nieco i powklejalam fotki usg i mam nadzieję na fajna pamiątkę :-)
moja mama cala ciaze ze mna pisala i ostatni wpis jest z dnia mojego urodzenia tylko dwa zdania
"Urodzila sie moja pyza. Teraz juz sie nie wyspie"
jak mi to kiedys pokazala to ze smiechu padlam :-D

Hej

Jak ciążowo się zrobiło na wątku.:-p Nice
Zawsze jak nie mam czasu na BB to wy tyle naprodukujecie..:-D

Asienka_r jak zwykle dziękuje za miły dzionek. Po powrocie do domku powyciągaliśmy ozdoby, a jutro pewnie wytniemy dynie.
Pchła ja uważam, że masz prawo przejsc na macierzyński kiedy ty chcesz.
Wichurka u mnie tez dlugo nie było widac brzuszka. Co do znieczulenia to miałam podawany gaz i po pewnym czasie zaczęłam za bardzo odpływać i w głowie mi sie kręciło, a bóle miałam dlugie wiec zdecydowałam się na epidural, choć miałam przed nim obawy (chodzi o miejsce wkłócia), a potem dziekowałam za jego istnienie i że w razie potrzeby moge go sobie jeszcze przyciskiem dodać.
Pamiętnik ciążowy świetna pamiątka, aż czasem żąłuje, że nie prowadziłam.
Anineczka a to bedziesz miała bardzo zajęte te ostatnie dni pażdziernika.

Nie wiem co komu jeszcze, spadam

reklama
witajcie wieczornie

Pchełka - wkleję Ci linka o zasiłku macierzyńskim - ale z tego co pamiętam to już chyba na 16 tyg. przed terminem rozwiązania możesz iść na macierzyński, tylko wiesz, każdy kij ma 2 końce - szybciej się skończy okres urlopu macierzyńskiego juz po urodzeniu się dzidziusia (26 tyg. tyle trwa macierzyński) - Zasiłek macierzyński

Wichurko - ja w pierwszej ciąży przytyłam 14kg, a w drugiej i trzeciej po 16 kg, na to nie ma reguły - ja po naście kilo, moja mama ze mną coś ok. 25kg (w byłam malutka), po porodzie zgubisz. I tak jak pisały dziewczynki - opieka jest super, ja bym się nie zdecydowała na ZZO (czy inaczej Epidural) z dwóch powodów - obawiałam się tego wkłucia w kręgosłup, a poza tym ja nie potrafię spokojnie leżeć bez kręcenia się, a tyle godzin praktycznie w bezruchu..... sorki, nie dla mnie.

Do góry