reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Biola ja znam tę dziewczynę,matkę Dawidka (z widzenia),pracuje u nas w Dunnesie.Słyszałam o tym wypadku,zaraz na drugi dzień,to był początek września:sorry:Takiego ma ślicznego tego synka,biedactwo,całe Swords o tym huczało:-(
Witam tak w ogóle i spadam kończyć obiad i Młodego czas kłaść.Dziś też Radek godzinę dłużej w szkole bo ma sport's club:tak:
U nas piękny jesienny dzień,ale jak Radek wraca później ze szkoły,zje obiad,odrobi lekcje i chcemy gdzieś wyjść to już się szarówa robi:confused2:

Wrzucałam na FB,ale nikt mi na pytanie nie odpowiedział...
Kto zgadnie,które z moich dzieci jest na fotce?

Załączniki

• 001.jpg
    001.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 33
Biola, no niestety... wszedzie zdarzja sie takie tragedie......... Czasami ciezko wlasne dziecko przypilnowac, uchronic, a co dopiero taka gromadke...... Znam przypadek, jak 2 letnia dzeiwczynka wlozyla sobie raczke do maszynki do mielenia miesa... rodzice byli w kuchni.... chwila nieuwagi... do tej pory pamieta, jak lekarz wyrzucal jej raczke do kosza na smieci..... teraz juz jest okej, nauczyla sie, poza tym, tak chowa swoja reke, ze czasami dopiero po kilku latach ludize sie orientuja, ze ona nie ma dloni (ma jedynie resztke kciuka).
Mam nadzieje, ze Dawidek odzyska sprawnosc w paluszkach. I kurcze, pierwsze co pomyslalam, to oh, lewa, moze nie bedzie zle, a potem doczytalam, ze on leworeczny :(

Gliwa smacznej kawusi :)

O, widze, ze dizeci maja swoje ulubione miejsca ;) Trzeba zapamietac, mop, kosz, kibelek ;)

Anineczko - olej, no to niezle :D Ale nikomu nic sie nie stalo? :)

Anineczko-bo Twoje wszystkie dzieci to zdolniachy nie do podrobienia-nudno-dostarczymy Rodzicom atrakcji;-)
Biola-mnie az wzdryga na takie wiadomości...biedny chłopczyk...Choć faktem jest,że wypadki zdarzają się wszędzie,to zal do przedszkolanek jest-jak sie im powierza dzieci to trzeba zapewnić tym maluchom 100% opiekę...I ,ze nawet nie słyszały krzyku,tylko inne dziecko-masakra:no:
Tichonek-zapewne to Ty we własnej osobie;)))
a ja sobie w kominku rozpaliłam i....bosko jest:-D

Dziewczynki z Marcelem już jest dobrze, wstał jak nowonarodzony. Położyłam się spać o 1 w nocy, temp już wróciła do normalności więc bez obaw poszłam spać. I dziś zero śladu po chorobie :szok: rozrabia jak pijany zając. Do szkoły go nie puściliśmy, jutro pewnie już pójdzie..
Muszę mu paszczurka obejrzeć, bo podobno na 'piątki' też tak dzieci reagują a my jeszcze tych ząbków nie mamy.
Dzięki za porady. Kompresy mu robiłam, i zmieniałam leki.

Biola, a można tutaj banki kupić czy z Pl macie?

Gliwa, śliczny avatarek.

Lubiczanka, nie kochana wczoraj kompa wyłączyłam, a dziś od rana musialam troche nadgonić robotę bo wczoraj nic nie ruszone, musiałam też do tesco podejść bo mi się sałatki nowej azachciało a ogórtasów nie miałam, potem znajomi na kawencie wpadli i tak zleciał w sumie cały dzień. Drożdże mam :cool2: coś bym zrobiła... bułeczki maślane chodzą za mną...ale to może jutro świeże zrobie..

Anineczka ja w pracy kiedy flaszke oleju rozlałam :confused2:rewia na lodzie to pikuś przy moich wygibasach była :confused2:

dziewczyny tutaj też wklejam.
Leukemia by Monika Ni Habrych - GoFundMe

Wichurko na szczęście albo młody jeszcze giętkie kości miał,albo właśnie miał szczęście bo kilka razy na oleju wyrżnął orła i złapał zająca,ale nic mu się nie stało.tatuś też świrował by syna uratować.
Od tamtej pory wszystkie szafki były zabezpieczone.A w tej chatce muszę pozakładać,bo dziecko coraz bardziej mobilne.

Dzisiaj młody skazuje matkę na udrękę,nosz maruda totalna.Ale wykryłam ,że idzie dwójka i jedynka,a kolejna dwójka w natarciu.
Mam calgel ale nie bardzo pomaga...muszę chyba do apteki skoczyć po coś jeszcze:confused2:

Barmanko cóż za cudowne ozdrowienie :-):-D
Bardzo dobrze!
A jaką sałateczkę pichciłaś?

Ja mam ochotę zrobić orzechowca,nigdy nie robiłam,ale taką mam chęć na skosztowanie,że jak M wróci z pracy to podjedziemy po produkty.

No nic idę,jęczydupka już woła.Próbowałam go położyć pół godziny temu,to się nauczył wstawać w łóżeczku :eek: Jak się dziecko nie rozwijało,tak teraz wszystko na raz by chciał robić :shocked2:

My z Igorek po spacerku,lubie w taka jesienna pogode po
spacerowac jak nie pada.:-)Za niedługo M przyjedzie i trzeba jechac na zakupy spożywcze do Tesco.
Tichonku mysle ze to Ty jestes na tym zdjęciu:tak:
Biola
ja nie słyszałam o tym chłopcu.Masakra szkoda dziecka.
Barmanko to dobrze ze Marcel juz nie goraczkuje.
Lubiczanko masz kominek w domku,fajny klimacik jak sie rozpali co?
Zmykam mężowski przyjechał.

Biola, pytałam z czystej ciekawości ;) stawiać niestety nie potrafię, pamiętam jak dzieckiem byłam to babcia mi stawiała. Wiem że denaturat tam był potrzebny, ale się go nie piło :pppp

Anineczka, składniki: papryka, makaron, kukurydza, ogórki konserwowe, szynka konserwowa, żółty ser, por.
Oj ja też nie lubię tego etapu gdy dziecko jęczy a ty nie wiesz jak mu pomóc ;/

reklama
Gliwa-oj super-nawet nie musi być J przy mnie a jest bombowo:tak:
Barmanko-no to się cieszę,że taka poprawa-super:)))
Anineczko-narzekałas to sie"chłop"chce wykazać teraz;)))

Do góry