reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Oj Gliwa, to sobie pospaliscie ;) Za wczorajsze 'niespanie' ;)

Ja do fryzjera tez ide, jutro ;) Strasznie szybko rosna mi teraz wlosy, i niestety zaczely mi wypadac :( A podobno wypadaja po ciazy, wiec jak dodatkowo zaczna mi wpadac po ciazy, to bede lysa :( Juz mam nieciekawe 'placki' na czubku glowy ;( i nic nie pomaga......

reklama
Wichurka no wypadają bardzo po ciąży, zwłaszcza jak karmisz:(, ja to miałam jedną wielką masakrę, nawet jak skończyłam młodą karmić to wypadały coraz bardziej, Belissa z Polski mnie uratował, teraz w sumie też mi wypadają, ale to bardziej z tego, że się łamią

My po bilansie, młoda waży 14 kg i ma 94 cm:cool2:, tak mi się wydawało, że ostatnio jakoś przytyła bardziej, bo ciężka bardzo się zrobiła. Ogólnie wszystko dobrze, co prawda zawstydziła się i nie chciała po angielsku powiedzieć jak ma na imię i ile ma lat:-p, ale parę słówek powiedziała, więc nie najgorzej. Ogólnie mówiła, że dobrze jest jak dziecko rozróżnia, że mówi po polsku i wie, że jest angielski. Mówiła, żeby jakąś playgroup jej znaleźć, to by szybciej się uczyła, ale nic na siłę. Ładnie się bawiła, układała wieżę z klocków

Witam

U nas dziś słonecznie i ciepło.
Ale młody w nocy gorączkował i nie wiem czy to przez kaszel który się go uczepił czy przez zęby :sorry:
Przy pierwszych ząbkach nawet nie miałam szansy sprawdzić czy gorączkuje bo mu wyszły w szpitalu i był non stop na aspirynie,tak więc obserwujemy się.

Rano tatuś zawiózł dzieci do szkoły tak więc sobie pokimaliśmy.Tzn. ja z jednym zamkniętym okiem spałam,a młody pilota obśliniał :-D

Wichurko może spróbuj dercos z Vichy?
Wiem,że wypuścili Vichy dercos Neogenic,reklamują,że wyrasta 1700 włosów nowych.
Pewnie w cholerę drogie to to,ale może jak stanienie to i ja wypróbuję?

No i młody się obudził,pospał niecałą godzinę.
Idę zupkę wstawić :tak:

witajcie

Mieliśmy ostatnio trudne dnie i noce. Kuba nie dość, że dostał uczulenie, to jeszcze ząbki w natarciu, ale juz chyba opanowane. Dziś szczepienie, mam nadzieję, że przeżyjemy potem nockę.

Pozdrawiam wszystkie mamy - miłego dnia.

Lubiczanko - mam pytanko do Ciebie, czy ta przystawka do wózka dla starszego dziecka pasuje do X-landera - on ma tak bardzo wysunięty uchwyt?? Jeśli tak, to kochana ja bym chyba była chętna, tylko... czy dałabyś radę mi wysłać?

Ostatnia edycja:
Katrina-jeśli masz takiego xlandera jak ja to pasuje(oprócz hamulca jest jeszcze mozliwość przymontowania do dwóch tych dalszych "rurek"-my robilismy to do tej srebrnej:tak:)Ale nie wiem jak wykombinować z ewentualną przesyłką-musiałabym na pocztę się przejśc ,zapytać o koszt,bo nie wiem czy by Ci się przekalkulowało:sorry:
Anineczko-co w sobie maja te piloty,że wszystkie,ale to wszystkie dzieci się nimi tak maniakalnie wręcz interesują;)))
Asieńko-trzeba było powiedzieć,że nie masz potrzeby uczenia teraz Ani angielskiego:-pPrzyjdzie pora to się nauczy:tak:

Dzieki za rady.

Ale cos sie kiepskawo poczulam........ nawet na lunch nie poszlam, bo mi tak niedobrze, sama przegotowana wode pije..... ble.... wiec po pracy nie pojde nigdzie do sklepu, po drodze zahacze o apteke.

Vichy juz stosowalam.......ale bylam zawiedziona. Generalnie mam kiepskie wlosy, i jeszcze przed slubem stosowalam cuda na kiju, zeby wlosy mocniej podrosly pod welon, i zrobily sie gestsze. Bralam rozne tabletki, mam nawet jedne z ktorych bylam zadowolona, no ale wlasnie, nie wiem, czy w ciazy mage kontynowac branie tych tabletek, dlatego myslalam o jakis sposobach 'od zewnatrz'. Tylko nie chce mi sie wierzyc, ze szamponik, ktory jest pare chwil we wlosach ma zdzialac cuda........ Az mi przykro patrzec w lustro i na szczotke..... Musze kupic grzebien taki szerszy......

Kurcze ale dzis mi dzionek szybko mija.Bylismy u fryzjera,pozniej w Lidlu.Chciałam kupic małemu body,ale juz bylo wszystko poprzebierane.Ale na halloween strój zakupiony,:-):tak:
Katrina oby szczepienie dobrze mineło i mało płaczu zycze Kubusiowi.
Wichurko oj pospalismy,nieraz trzeba.Jak mały da pospac.:tak:
Anineczko zdróweczka dla synusia.
No nic zmykam kawke spic,mały zasnął.

Gliwa - dzięki, nie było źle. Chwilkę tylko popłakał, a potem sie chwilkę pożalił.

Lubiczanko - a mogłabyś idąc w kierunku poczty wziąć to cudo ze sobą i spytać ile by kosztowała wysyłka? Moja Alinka jak wracamy ze szkoły jest już tak zmęczona, że pod koniec ledwie idzie, a tak mogłaby sobie wejść na tę platformę i jakoś może szybciej by nam poszło. I proszę mi zarezerwować ten podnóżek.

reklama
Do góry