reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam z wieczorka.
Dzionek nam szybko minął,mimo ze siedzielismy w domku bo padało.Igorio dzis w dzien wogóle nie spał,jakos mu sie niechciało.Zaraz wypije mleczko i położe go spac,bo juz widac zmeczenie.Zapomniałam Wam sie pochwalić,Igorek dzis zrobił dwa razy siku na nocnik,jestem zadowolona bardzo.:-)
Miłego wieczorku.

Ostatnia edycja:
U nas też słonecznie-ale przy okazji zimno:sorry:
Wichurko-a Ty kiedy masz to spotkanie w szpitalu???Wczoraj?Jak tak to opowiadaj jak Twoje wrażenia;)))
Miłego dnia Wam

Dziendoberek:)dzizyss s jak dzisiaj zimno no normalnie zima:(
A ja ide zaraz do kosciolka nie to ze taka swieta jestem ale kacpra klasa idzie i rodzce sa mile widziani a ze nie biore psikusia bo wiadomo diabelka do kosciola to nie za bardzo wiec maly relaxik sama w ciszy i w skupieniu:)
Mielismy w planach kolejne wakacje gdzies na wyspy kanaryjskie ale chyba sobie darujemy bo kasa kasa i jeszcze raz kasa.chcemy na swita wielkanocne poleciec i ja na wakacje z dzieciakami do pl i te wakacje to za duzo wydatkow z czegos trzeba zrezygnowac,ale sami gdzues na jakies 3dni to uciekniemy ale jeszcze niewiemy gdzie:)
Wichurko jak tam u lekarza?wszystko ok?
Ewelcia do carlow zamierzam pojechac jakos od 29paz do 4listopada na pare dni i sie zalapie na hallowen,kacper ma wtedy wolne ze szkoly a siedziec z nimi w domku caly tydzien to moge psychicznie nie dac rady:(

No prosze, siku do nocnika, brawa dla Igorka :)

Ja mam wizyte za tydzien :) Takze moze za tydzien o tej porze bede juz z powrotem w pracy i bede produkowac jak poszlo ;)

Mam pytanie, czy ktoraz z Was korzystala z opieki medycznej w Polsce, ale nie majac karty medycznej, a jedynie europejksa karte zdrowia?

Czytalam ostsatnio historie, o tym jak chlopak mieszkajacy i pracujacy w Irlandii, byl w Polsce, na grzybach, i niestety kleszcz, rodzice spanikowali i pojechali do szpitala, tam owszem, wyjeli mu kleszcza, ale potem NFZ wystawil rachunek na 100€ do HSE. Ten chlopak byl dodatkowo ubezpieczony, wiec jego ubezpieczyciel pokryl koszty. Ale gdybym to byla ja, gdize mam tylko to podstawowe ubezpieczenie, to bym musiala pokryc ten rachunek?

Wichurko-nie...jeśli macie europejske karte to nie płaci się za takie wypadki...co prawda owa karta pokrywa nagłe przypadki wyłącznie-ale ten do takowych należał,wiec nie wiem skąd rachunek(nie wszystkie przychodnie i szpitale respaktują te karty-zwłaszcza w mniejszych miejscowościach i stąd moze to zmaieszanie?Zapłacili jakby bez niczego prosto z ulicy przyszli...tak mi sie wydaje).Jako ciekawostkę dodam,ze przy bólu zeba tez można skorzystac za free z europejskiej-mój J sobie skorzystał;) Ale falstart z tym pytaniem-a mnie się wydawało,że czas tak szybko mknie;)
Biola-ja jak najbardziej do tych swietoszkowatych nie należę,ale lubię sobie wstapic do kościoła-tak na pogawędkę:)))oczywiscie bez dodatków swych 4ech;)
Gliwa-no brawa dla pojetnego Synka Twego!!!Chyba pójdzie szybciej niż myslałaś;)

Lubiaczanko, dziekuje :) Wlasnie tez sobie doczytalam wszystko na stronie hse, elegancko jest opisane :)
O zabki sie akurat nie boje /tata sadysta ;)

A cos ty, czas rzeczywiscie szybko mija :) Jeszcze tylko tydzien do wizyty, a jak przyszedl list to bylo ponad miesiac czekania ;)

ALe sie ciesze, ze dzisiaj piatek. Po pracy jade do Woodiesa podpatrzec, czy nie ma jakis ladnych ozdob jesiennych do mieszkania :)
_______
A co do Halloween to jeszcze nie wiem, czy bede dzieci przyjmowac...... Jak maz bedzie w domu, to pewnie tak, ale jak bedzie pracowac to chyba jednak za bardzo boje sie tych nackersow z drugiej strony ulicy :/

A, wczoraj zalozylismy wreszcie firaneczki :) I klaps, bo sie okazalo, ze jedna firnkaa, owszem, skrocona jest, ale nie przyszyta, wiec maz bedzie musial poraz kolejny jechac :D :D a mowilam - sprawdz na miejscu, czy wszystko jest w porzadku :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.Dzis z Igorkiem pospaliśmy do 11 godzinki prawie,ale sie wyspałam.Wczoraj poszlam spac kolo 1.Po południu ide do fryzjera z małym,bo juz ma za długie włoski,szybko mu strasznie rosna.
Wichurko ja korzystam z karty europejskiej w Polsce.Dobrze ze ja mamy.Bo tak by było kiepsko.
Lubiczanko no zobacze jak dalej pojdzie.:-)
No nic zmykam,trzeba ogarnac w domku i siebie.

Do góry