reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

GLIWA:-(
Kasiuleczko ja też nigdy nie miałam uczulenia na nic.No może prócz pyłków na przełomie maja-czerwca w Polsce:sorry:Nie wiem czy pamiętasz,ale rok temu jak dukałam to mnie pokrzywka dopadła na 2 miesiące:sorry:Brałam Zyrtek,nic nie pomagał,wreszcie dostałam od GP Xyzal...Jedna tabletka dziennie też nic nie wskórała,dopiero po dwóch dziennie wróciło wsio do normy:sorry:
Teraz,właśnie pod koniec marca pierwszy raz mi wyskoczyło uczulenie słoneczne,jak był ten tydzień taki cieplutki:sorry:Potem pod koniec maja,jak tylko słonko przyprażyło znowu:sorry:No i niestety,nawet w zeszłym tygodniu,pochmurnie było,poszłam z chłopakami na spacer i też wróciłam z wysypką:confused2:Lżejsza była i szybciej zeszła niż wcześniej ale jednak:sorry:Nic na to nie brałam jeszcze bo w sumie,schodziło po paru godzinach,ale wiem,że na wczasy muszę się zaopatrzyc:sorry:Wezmę wapno,pójdę do GP po Xyzal i będę od pierwszego dnia jechała z koksem:sorry:Poczytałam trochę w necie na ten temat i dowiedziałam się,że to najczęściej występuje taka wysypka wczesną wiosną i latem,gdy słonko zaczyna grzac a skóra po zimie odzwyczajona od słońca i w pełni lata powinna się już przyzwyczaic i alergia minąc,ale jakoś mi nie minęła:sorry:Może dlatego,że nie ma tego słońca ciągle i skóra nie ma jak się przyzwyczaic,tylko co jakiś czas jest eksponowana na słońce,nie wiem:sorry:Dowiedziałam się też,że dobrze jest przygotowac skórą na słońce,łykając beta-karoten (ile wcześniej nie wiem).Ja biorę beta-karoten już 1,5 miesiąca,ale czy to coś pomoże to Ci powiem jak wrócę z Hiszpanii:sorry:Aż się boję myślec co będzie jak mnie będzie wysypywac ciągle:sorry:Się zadrapię na śmierc i nic ze słońca nie skorzystam:wściekła/y:
Też mi się to chyba po ciąży porobiło:confused2:
Barmanko ja jak widzę brzuchatki to im też strasznie zazdraszczam:zawstydzona/y:

reklama
Gliwa przykro mi:-(

Anineczko i co?obiadzio z zeberek gotowy?czy moze cos innego pichcisz?

u mnie obiadek juz zjedzony...nawet poszlam do lidla po cebule i przy okazji mleko kupilam

mialam isc na spacer z mlodym,ale chgyba zaraz zacznie padac.../czarno na dworzu sie zrobilo:baffled:

Barmanko testy kosztuja 150zl +wizyta u lekarza 50zl a kazde odczulanie ktore trzeba powtorzyc 2 lub 3razy kosztuje 40zl.tanio niejest ale co zrobic,dodam ze bylam dzis z kacprem na tych testach i wtszlo mu prawie to samo co nikusiowi z dodatkkiem ze ma candide ,cukier na niego zle wplywa,uczulony na pszczoly, i cosik tam jeszcze ogolnie to jestem przerazona bo nie sadzilam ze kacper az tyle produktow nie toleruje i co sie okazalo ze jego zachowanie czy niepokoj leki i zaburzenia senne moga byz spowodowane tymi alergenami.przepisala nam rozne zioloowe leki na wyciszenie.zwrocila takze uwage na jegi wiekszy brzussszek,samo to zauwazylam ale myslalm ze to przez apetyt ktory czasami ma i sobie go rozepchal.ogolnie to pierwszy raz dr tak zbadala mii dokladnie dzieci i jestem do rej mysli ze damy rade.te odczulania sa po to zeby zahamowac i dac odpoczac jelitkom.np obaj sa uczulenie lub nietoleruja ziemniakow i w srode ide na odczulanie i mysle ze za miesiac juz beda je jesc.ta terapia jest troche czasochlonna no i kosztowna ale moze pomoge moim synalom i bedzie ok.zobaczymy
Ok lece na silownie:)siostra mnie namowila na bieznie pod cisnieniem i cholerra kondycji nie mam i gdyby sie dalo przerwac po 10min to napweno bym przerwalla ale nie musze 30min dybac bo jestem wsadzona do takiej maszyny cisnieniowej i nie mam jak z stamtad uciec;)a powiem wam ze po calym dni z dzieciakami i tych upalach to padam i nie mam sily na nic :(

Ostatnia edycja:
Jezu jak leje swiata nie widac:szok:
barmanko - bylismy, tak do 2 to pogoda taka sobie, ale potem to az nie chcialo sie wyjezdzac, takie slonce grzalo i rzeczywiscie Galway odmienione, super bylo:-)
Gliwa- wyrazy wspolczucie:-(

w ta sobote od 5 przeceny w next;-)
uciekam bo mam tyleeee do roboty ze znow pojde spac po 24:no: a rano trzeba wstac:sorry:

Hello
Ewelcia lecimy na Majorke:) Już się doczekać nie mogę.
Niby wolne mam ale zalatana jestem standard
Miłego wieczorku

reklama
Dzień dobry:)
Tichonek-co to to nie-czuję się spełniona-i to nie w 100,ale w 400%;)))Tylko chyba mam sentyment do ciąż;)))
Kamcia-uuuuu-ale Wam fajnie:tak:
Wiesieńko-całe szczęście pogoda Wam sprzyjała
U nas póki co nie pada-ufff(obym w złą godzinę nie napisała;))Młoda pospała do 6.30,ale od 5tej nie spimy,bo J się na tulaski zebrało;))Co oznacza,że dzień bedzie miły-czego i Wam zyczę

Do góry