reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzień doberek
Ja juz na nogach od 6ej,ale nie chciałam was budzić ;)
Moje dziecię całą noc się budziło i "mamusiu masiuj, mamusiu bzusek boli" masakra :(
W dodatku te imprezki mnie dobiją chyba :(
Barmanka ooo to już tuż tuż :) także nie stresuj się kobietko ;) bo jeszcze wcześniej urodzisz ;)
A z tym 0000 też się uśmiałam :-) pozytywnie rzecz jasna ;)
Ewelcia dzisiaj będę działać ;) pałą w łeb najwyżej wystrzelam tych wszyskich sąsiadów.
Ale fakt jest taki,że w mieszkaniach zazwyczaj młodzi mieszkają, single bez dzieci,rodzin więc sobie imprezują.
Ale to żadne wytłumaczenie, bo ja do ch... też płacę za święty spokój!

A tak w ogóle to wypadało by się przedstawić ;) bo tak się wcięłam w rozmowe ;)
Viola jestem :) mieszkam niedaleko Wexford :)
Mam prawie 2,5 letnią córeczkę Kingusię i wredniastego,ale kochanego męża Kubę :D
To tak w skrócie ;)

reklama
Witam i ja...
u nas pobudka o 7mej-ależ pospałam:tak:
Fenix-a od czego Kinusię brzuszek boli?Może przez te zaparcia?Biedulka:sorry:Mamy imieniny w podobnym terminie;-)
Barmanko-co ty tam o zgryźliwym nastroju wypisujesz???gdzie,kiedy????;-)
Ewelcia-skoro to Twój pierwszy raz,to miłych wrazeń-ale tylko napomnę,że to nie to samo co nasze cyrki-to taka namiastka będzie(zwłaszcza jeśli idziecie do ich narodowego cyrku:baffled:)
Katrina-tak nam cichutko uświadamiasz kiedy świętujesz?;))))))Super-zawsze mi się marzyło urodzinować(lub chociażby imieninować)z którymś z dzieci:sorry:A torbę juz spakowałas???
No lecę-miłego dnia Wam

Witam...
No,normalnie mam taką chandrę od tygodnia jak stąd do Burkina Faso:confused2:
Chodzę nabuzowana jak meserszmit:confused2:Ciągle mi się wyc chce a poza tym to nic mi się nie chce:confused2:
Lubiczanko,nie święta spędziliśmy super,nie o to chodzi:no:W sumie to sama nie wiem czemu mnie tak dopadło:baffled:
@ mam,ale to dopiero 3 dzień a szlag mnie trafia od paru dni przed:eek:
Na pewno dobija mnie mieszkanie i to coraz bardziej,siedzę cały dzień na Dafcie i przecież nic,NIC nie mogę znaleźc:wściekła/y:Nienawidzę tego mieszkania i chcę się stąd wynieśc a nie ma dokąd:-(Landlord ma nas w doopie,ważne,że kasa wpłynęła za miesiąc do przodu więc nawet nie oddzwonił do P w sprawie umowy,ewentualnego remontu(marzenie ściętej głowy:no:).P w przyszłym tygodniu jedzie do banku zablokowac direct debit to może się landlord odezwie...Ba,może...na bank zaraz na drugi dzień zadzwoni:crazy:Chcemy odmieszkac depozyt bo się boję,że nie będzie chciał oddac całości,taki kutafon to jest,że szok:crazy:Tyle,że dopozyt wpłacaliśmy 900E a rent teraz 825E płacimy i pewnie i tak se te 75E zabierze:wściekła/y:No i najgorsze,że jak nie znajdę w tym czasie nic to co my zrobimy?Na ulicę się przeprowadzę:confused2:
Jeśli o Matta chodzi to ma źle przyrośnięte wędzidełko wargi górnej,tzw.penetrujący przyrost co trzeba będzie prawdopodobnie usunąc bo może powodowac problemy z ząbkami.Ma tak przyrośnięte,że wędzidełko wychodzi spomiędzy ząbków,tak jak na ujęciu D w pierwszym zdjęciu z tej strony: W�dzide�ka wargi g�rnej – w aspekcie ortodoncji, periodontologii, protetyki i estetyki • Nowa Stomatologia 4/2007 • Czytelnia Medyczna BORGIS
Aniaa jutro mi wsio opowiesz to się dopiero podjaram na te nasze wczasy:-D
Fenix jesteś z Wexford,a skąd znasz matkę mojego syna?:-D

Ostatnia edycja:
Witam

Młoda o 7 wstała, teraz w płytach buszuje. Przez te zęby nie rozstaje się ze smoczkiem, a jak jej zabiore to zaraz coś innego w buziaku mamla i gryzie.

Fenix nie zazdroszcze sąsiadów, u nas jest odwrotnie, nad nami mieszka gruba stara panna i nie pozwala innym imprezować, ma jeszcze kilka kumpel w dalszych blokach i też tak jak ona usłyszą troche głośniejszą muzyke i będą co chwile przychodzić, że za głośno. A większość ludzi na naszym osiedlu ma małe dzieci więc zbyt głośno nie imprezują, żeby nie pobudzić, a tym babom przeszkadza.
W Zamościu mieszkałam na Szczebrzeskiej zaraz przy Katedrze, ale pare lat temu rodzice przeprowadzili się na Hrubieszowską bo budynek na szczebrzeskiej został objęty renowacją.
Lubiczanka z tego co pamiętam to Asienka_r wraca 25 kwietnia.
Barmanka fajnie te Twoje posty wyglądają.
Katrina a to masz zabawe
Aniaa wysłałam Ci zaproszenie na fb ale nie wiem czy dotarło??
Tichonek Wy to macie się z tym landlordem, współczuje, poprawy humorku życzę, a co do Matta to nie spotkałam się nigdy z tym, oby dało się to szybko skorygować.
Kurcze Zuzia też tak ma.

Ide chatke posprzątać i później będzie z głowy.

Ostatnia edycja:
Witam sie porannie.
No i co?... No i przesiadlam sie na lapa bo ilez mozna sie wkurzac o te durne 0000, tyle tylko ze teraz pl literek nie mam, ale trzeba wybrac mniejsze zlo, prawda?:tak:

Fenix, rodzic juz moge, pokoj gotowy. eeee no torby do szpitala jeszcze nie mam spakowanej, dzis piore recznik, koszule, to jak wyschnie bede mogla sie spakowac.

Lubiczanka, padlam na cyce normalnie - pospala se....do 7.....:rofl2::rofl2: haha dobre:nerd:

Tichonek nt landlordow to i jak sie moge wypowiedziec:ninja2:
Co do wedzidelka. Kochana nie wyglada to tak strasznie, jak dla mnie to zabieg kosmetyczny - oczywiscie rozumiem ze nie wykonanie zabiegu pogorszy jego stan zabkow czy tez aparatu mowy:tak:I jako matka masz prawo sie martwic i stresowac. Wszystko bedzie cacy, zobaczysz.

A mnie nad ranem taki skurcz w nodze zlapal, ze myslalam ze sie posram z bolu:zawstydzona/y: oczywiscie swym krzykiem wszystkich pobudzilam:zawstydzona/y: Teraz ja spijam kawke, a reszta ferajny tnie komara:sorry:
No i czekam na tel od fryzjerki;-) bo sobie wymyslilam ze w ramach prezentu mego obetne sie na krociutko. .No i mam nadzieje ze gdzies mnie ulokuje, problem polega na tym ze moge dzis albo we wtorek, potem fryzjerka ma urlop.. A wiec &&&&&&:sorry:

Fenix-a od czego Kinusię brzuszek boli?Może przez te zaparcia?Biedulka:sorry:Mamy imieniny w podobnym terminie;-)
Tak kochana boli z tych zaparć.
Mi już ręce opadły. Widzę,ze kupka już idzie, a ta staje na palcach, dwoi się i troi, a wstrzymuje. heh aż ryczeć mi się chce, bo już nie wiem co zrobić. heh

Tichonku - nie bardzo rozumiem skąd mam znać matkę Twojego syna?? ;)
Odnośnie landlorda to: W umowie jest wszystko napisane, ale generalnie landlord jest zobowiązany do odnowienia mieszkania min. raz na dwa lata. Ma od 3 do 5 dni roboczych na naprawę jakichkolwiek usterek mieszkania, no chyba,że dogadaliście się,że będziecie to robić na własny koszt, a on wam potem kaskę zwróci. Odnośnie depozytu to nie ma prawa wam zabrać czegokolwiek, bo depozyt to depozyt a czynsz to czynsz. No chyba,że uzna,że mieszkanie wymaga naprawy to wtedy ok, ale musi wam przedstawić dowody na to. Jeśli macie dowód(smsy, listy, lub wykaz telefoniczny)że dwoniliście do niego z prośbą o naprawy,, a on to po prostu olał to racja jest po waszej stronie. Z resztą racja i tak jest po waszej stronie, tylko lepiej i szybciej pójdzie jak będziecie mieli to jak udowodnić. Możecie go postraszyć PRTB albo Tresholdem, to wtedy na pewno się ugnie ;) a jeśli nie, napiszcie do nich. Oni takie sprawy załatwiają nieodpłatnie ;)
Threshold National Housing Charity in Ireland
Co do landlordów, tak ogólnie, to kochana doskonale Cię rozumiem. My też zawsze trafiami na skur... tylko by kasę brali i nic więcej. Teraz babeczka okazała się w miarę w porządku, ale nic nie mówię, bo zobaczymy jak to będzie z odzyskanie depozytu. Najlepiej jest go przemieszkać chyba ;) ale to trzeba uzgodnić ;)
Asienko no to kawałeczek od Wąskiej ;) hehe
Ja też sie zaraz zabiorę za sprzątanko, tylko poczekam aż mój ślubny wstanie, bo po nocce wrócił.

Witam

Aniu powodzenia jutro:):), nie wiem komu bardziej potrzebne Naci cz Tobie:cool2:

Asienko chyba mi bardziej juz sie stresuje brzuch mnie boli i jak sobie pomysle to lzy mi do oczu naplywaja

Barmanko trzymam kciuki

Gliwa nie mowilam a mi sie wydawalo ze mowila ,dziekuje kochana jeszcze raz za prezent urodzinowy :-)

tichonku relacje Ci zdam :tak::tak:

Lubiczanko za szybko polecielismy tam niestety bo woda byla zimna J z Nacia tylko nogi zamoczyli no i pogoda byla kaprysna ale kolega mowil ze i w zeszlym roku w maju byla kiepska pogoda wiec tego nie przewidzisz

I to by bylo na tyle zmykam bo mala jeczy oszalec idzie normalnie od rana a gdzie do wieczora:no::no:

Milego dnia

Fenix o Margarittę mi chodziło:-DOna jest mamusią chrzestną mojego Mateuszka:tak:
Co do landlorda to ja to wszystko wiem,ale z tym wałem to nie ma o czym gadac:no:Mieszkam tu 3 lata i ani raz nie było odświeżane,rok temu pytaliśmy go o malowanie,odmówił,powiedział,że nie pomaluje i my też nie możemy tego zrobic,nieważne czy on czy my mielibyśmy za to zapłacic,nie i tyle!Nie pozwala nam na nic,żadne obrazki czy powieszenie lustra nie wchodzi w rachubę.Jak pada deszcz to leje mi się w przedsionku ze skrzynki na listy
:eek:a w salonie z sufitu,musiałabyś zobaczyc mój uroczy sufit,z brakiem tynku na środku:wściekła/y:Nic go nie interesuje,tylko kasa:crazy:O tym przywłaszczeniu 75E wspomniałam bo wyobraź sobie,że jakieś 3 tygodnie temu przysłał nam list (a mieszka 5 minut drogi od nas:eek:),że wprowadzono Household Levy i on za nas zapłacił 100E,dla naszej wygody,żebyśmy nie musieli się tym przejmowac i teraz tylko mamy mu czek na tę kwotę odesłac:szok:No,pajac jeden.Ten tax jest tylko i wyłącznie dla właścicieli nieruchomości a nie dla najmujących.Czekam czy i kiedy się pojawi to mu pokażę stronę Citizen Information i Threshold na ten temat.On nas uważa za głupich Polaczków,że my tu w niewiedzy,ciemni siedzimy:crazy:Muszę się stąd wynieśc bo już mam serdecznie dośc wszystkiego:-(
Aniaa zobaczysz,Nacia szybciej się przystosuje niż Ty:tak:

Fenix o Margarittę mi chodziło:-DOna jest mamusią chrzestną mojego Mateuszka:tak:
Co do landlorda to ja to wszystko wiem,ale z tym wałem to nie ma o czym gadac:no:Mieszkam tu 3 lata i ani raz nie było odświeżane,rok temu pytaliśmy go o malowanie,odmówił,powiedział,że nie pomaluje i my też nie możemy tego zrobic,nieważne czy on czy my mielibyśmy za to zapłacic,nie i tyle!Nie pozwala nam na nic,żadne obrazki czy powieszenie lustra nie wchodzi w rachubę.Jak pada deszcz to leje mi się w przedsionku ze skrzynki na listy
:eek:a wsalonie z sufitu,musiałabyś zobaczyc mój uroczy sufit,z brakiem tynku na środku:wściekła/y:Nic go nie interesuje,tylko kasa:crazy:O tym przywłaszczeniu 75E wspomniałam bo wyobraź sobie,że jakieś 3 tygodnie temu przysłał nam list (a mieszka 5 minut drogi od nas:eek:),że wprowadzono Household Levy i on za nas zapłacił 100E,dla naszej wygody,żebyśmy nie musieli się tym przejmowac i teraz tylko mamy mu czek na tę kwotę odesłac:szok:No,pajac jeden.Ten tax jest tylko i wyłącznie dla właścicieli nieruchomości a nie dla najmujących.Czekam czy i kiedy się pojawi to mu pokażę stronę Citizen Information i Threshold na ten temat.On nas uważa za głupich Polaczków,że my tu w niewiedzy,ciemni siedzimy:crazy:Muszę się stąd wynieśc bo już mam serdecznie dośc wszystkiego:-(
Aniaa zobaczysz,Nacia szybciej się przystosuje niż Ty:tak:
http://www.threshold.ie/documents/Household charge.pdf
to nie wasz dom, i nie mozecie ponosic zadnych kosztow!!!
co za jeb... typ.
nie dajcie sie zrobic w balona.
Nie plac czynszu to sie zjawi ;) na bank.
A jak nie chcesz sie z nim klocic, to napisz do Tresholdu.
Niestety niektorzy irole pozjadlai wszystkie rozumy.
A Margaritta ;) poznałysmy się dzieki tuniczce :)

Ostatnia edycja:
reklama
Lubiczanko ja nie mam porownania co do cyrkow..jak dzis pojde to i tak bede w siodmym niebie:-D:zawstydzona/y::-p
Fenix biedna ta Twoja corcia...buziak dla niej..moze sprobuj jej podac wode przegotowana na czczo?
Tichonku nie stresuj sie,pojdziesz z Mattem do lekarza to wszystko sie wyjasni..napewno nie jest to jakis skomplikowany zabieg,tylko malutki:)Ty to sie masz z tym konowalem landlordem...
:no::baffled:duren jeden!!!
Barmanko
maz chociaz masaz zrobil?
Aniu powodzenia Natalce w przedszkolu:)nie smutaj...da sobie rade:)

milej soboty...lece za robote sie brac..mam troszke prasowania:baffled: i trza chate ogarnac:baffled:

Do góry