reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

AsieńkoM-dlategoż my właśnie z 3tygodniowego urlopu w pl się wybieramy "dalej"-dwa tygodnie na pl sobie zostawiamy;)))
Kasiuleczko-jak dla mnie te wolne dni też za długie były-już same dzieci chciały do szkoły:blink:

reklama
lubiczanko-nonono tylko pozazdroscic takich wakacji:rolleyes:
ja bym bez dzieci nie wytrzymala, raz zostawilismy Norberta z moja mama jak mial rok i pojechalismy na teneryfe ale caly czas myslalam czy wszystko ok i powiedzialam ze to byl ostatni raz. J sie smieje, ze chyba bedzie musial sam leciec jak ja nie chce:-p
nam w tamte wakacje udalo sie wyskoczyc na pare dni do Wiednia, a czy tym razem cos bedzie to czas pokaze:unsure:

Nic nie wspominajcie o diecie bo ja na siebie juz patrzec nie moge:wściekła/y:,znowu by sie jakis dieta sprzydala ale zeby efektu jojo nie bylo po niej :baffled:

ja też lubię latać do Pl i chcę, żeby dziadkowie się wnukiem nacieszyli, ale wakacji gdzieś poza Pl sobie nie odmówię. chociażby dlatego, ze w domu nie da się odpocząć. zawsze coś - jak nie lekarz to rodzina, jak nie rodzina to znajomi itd. dopiero jak lecimy gdzieś za granicę to czujemy, że odpoczywamy. no i wyjazdu bez dziecka sobie nie wyobrażam. jest już częścią nas i choćby się waliło, paliło to bez niego nie jadę. nie byłabym raczej spokojna :-D

A ja do Polski latac nie cierpię:baffled:Ale to już nieraz mówiłam...Co nie znaczy,że nie chciałabym się z rodzicami i teściami zobaczyc:blink:
Jeśli jednak mam wybierac pomiędzy pierwszymi w życiu wczasami w ciepłych krajach a Polską,wybieram to pierwsze:-p
No i się napaliłam na te wczasy jak szczerbaty na suchary,no!:baffled::-D

Tichonek-no i ja tak samo;)będę się podniecać jak głupia;)))
Gosia-gdyby nie kierunek,który wybraliśmy pewnie pojechalibysmy w komplecie...niestety na choroby,których nabawic sie można w Egipcie Maluchów nie będę narażać,poza tym tak jak napisałam na odpowiednim wątku byłyby to wczasy w hotelu tylko,bo wszystkie wycieczki fakultatywne np o1,2 w nocy się rozpoczynaja:/Poza tym jestem zdania,że Maluchy nic pam iętac nie będą,a komu jak komu,ale moim Rodzicom to dzieci bez mrugniecia okiem mogę powierzyć:)))no i jeśli jeszcze o wnuki,dziadków chodzi,to Egipt będzie tylko 1tygodniową odskoczniąz 3tygodniowego urlopu...a dwa tyg w Pl to i tak dla mnie wyzwanie-bo jak rodzinę swą uwielbiam i kocham,to "tragedia"(w sklepie,na ulicy-wszędzie pośpiech,wzrokjakbym komuś ojca zgwałciła a matkę na peronie zostawiła,mentalność rodaków-dziękuje:/) kraju mnie dobija

Witam
wysprzątałam chate,nawet zasłony popralam i nie moge znaleźc sobie miejsca:sorry2:
To mialas niezlego powera

łooo matko. próbuję się tu wdrożyć jakoś, ale ciężko....... wy to się znacie już jak lyse konie :-D
Na poczatku tez mialam takie odczucia wdrozysz sie napewno

właśnie sobie przeczytalam kilka pierwszych stron tutaj :-D tak jakoś mnie naszło. widzę, że nieźle zachwalałyście poród tutaj. a ja się tych rzeźników boję :-D olali totalnie moje problemy zdrowotne, które jak to lekarz w Pl stwierdził, mają bardzo duży wpływ na rozwój dziecka. irysy mówili, że jest ok. no i polecialam rodzić do Polski i baaaaaardzo sobie chwalę. sala jednosobowa na full wypasie, poród rodzinny, znieczulenie - za darmo! i mialam tam swojego gina, do którego mam pelne zaufanie. po porodzie polożne pomagaly we wszystkim. nie wiem czy coś się w Pl pod tym względem zmieniło czy ja po prostu wybrałam sobie taki fajny szpital.

ech sorrki za mój wywód nie na temat ale czasami "gadam" tak sobie co mi ślina na język przyniesie :-D

Ja pierwsza core rodzilam w kraju a druga tutaj wiec porownanie mam jako takie i gdybym po raz trzeci byla w ciazy to tutaj nie rodzilabym,po tym co przeszlam i moi najblizszym to podziekuje za porod ale to moje zdanie inne dziewczyny sobie chwala...

siemanko

dzień czas zacząć..
buły w piekarniku..herbatka sie pary..a mnie kręgosłup napie...la..ze głowa mała ale co tam dam rade

miłego dnia laseczki

Oby bol szybko przeszedl

Witam się:-)
Jakoś tak szybko się z rana obrobiłam,że mam czas jeszcze tu przed szkołą wskoczyc:-)
Lubiczanko czy możesz mi podac linki do stron,z których wczasy szukałaś?Podawałaś kiedyś,ale nie chce mi się szukac:zawstydzona/y:
Lecę bo Matt woła:blink:
Na travelrepublic.ie mozesz popatrzec bo czasami wychodzi taniej jak na booking.com

Tichonek-generalnie ja szukam(jeśli stąd)najpierw tani lot w miejsce gdzie chcę lecieć,a potem hotel na www.booking.com
np właśnie znalazłam wczasy w Hiszpanii i za hotel i przelot dla mojej 6ki zapłacilibyśmy(na 7noclegów)800e:)))))
super ze lecicie :-) do Egiptu dopielas swego a za hotel w Hiszpani przyzwoicie zaplaciliscie :)

Zmykam bo znajomi maja wpasc

Ja wpadlam na chwilke
lubiczanka- to super takie wakacje:-D ja tez nie wyobrazam sobie wakacji w PL:no:
Tichonek - napisze na odpowiednim watku o stronie gdzie ja bukowalam;-)do konca stycznia jest 35%taniej

my w tym roku jeszcze nie wiem gdzie na wakacje na razie mam w pracy zabukowany urlop do PL:-p

Aniaa to przynajmniej nie jestem sama z tym porodem. ja to w ogóle jak rozmawiam z koleżankami tutaj to wszystkie rodzą o wiele dlużej niż w Pl. i niejedna mi powiedziała, że może jest lepiej niż w Pl, ale miały wrażenie, że uprzejmością nadrabiają irysy brak wiedzy :-D
jedna kol pojechała do szpitala, gdzie jej wmawiali, że nie rodzi i nie chcieli jej zostawić.. ona się upierała i mówi, że wie, że to już to, że nie pierwsze dziecko rodzi itd. i co? dwie godziny później już synuś był na świecie.
ja to zawszę mówię, że z daleka od irlandzkich lekarzy najlepiej :-D

reklama
Do góry