reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hejoo!!
Kamcia,ale sie rozpisalas;-):-)
ja rowniez zycze milego dnia:).

Szym za miast jesc sniadanie to gania kota:sorry2::cool2:...
popijam kawke i trza jakis obiad wyczarowac...
Za oknem chyba tak samo jak wczoraj,czyli cieplo:)...
mlody wczoraj sie wybiegal z NIlla po osiedlu,az caly mokry byl a dzis zaczal pokaslywac jak wstal,ale na razie nic nie slysze zeby znow ...moze mial tylko suche gardlo-oby:dry:

helloł

nie wyrabiam się i tyle. Jak nie chodziły laski moje do szkoły to ciągle coś, jak poszly ... to tez nie mogę ogarnąć :dry::-D

wiesienka heh zuch Asia- wiadomo :cool2:

lubiczanko
ma wiesienka ma Asie raczej ;-) a tłiksik niech se ma pieluche ile chce- i tak jest booski no

Tichonek jakie słodziaki . Tzn. Radek to juz meżczyzna ze uhh,ale młody jaki fajny i te dziurki w policzkach :rolleyes2: a co do zlotu ... jak na jednym nie będe nic sie nie stanie:cool2:

kasiuleczko normlanie córcia Twa z tym "pawiem" to ma co :sorry2: wyobrazam sobie to - namęczy się z tym stresem. Dobrze, ze zostać chce i pozniej juz jest dobrze:tak:

Ja przezyłam ostatnio "szok" mały... Ja która stawia na polski język..ja która polską szkołe uwielbiam ... będe miała problem z Nikolą kiedy pójdzie do polskiej szkoły :dry: coraz mniej... ba niekiedy zdarzy jej sie powiedzieć coś po polsku- no nawija tak po engliszu ze szok. A kiedy znalazłam bajki po polsku te same która ogląda po angielsku i nie mogłam doczekac się kiedy jej je pokaże...i kiedy nastąpiła już ta wiekopomna chwila..moje dziecko po 2 zdaniach pepy w języku poslkim Niki mówi " łot de difrent langłicz its? :shocked2: zaniemówiłam... Wyłączyła to i włączyła swoje po angielsku ...

Jednak fenomen to jakiś, bo.. ja do niej mówie po polsku i ona rozumie wszytsko,ale odpowiada mi po angielsku. ALe np. w polskim przedszkolu do którego chodzi w soboty nawija z dziećmi po polsku :dry:
Ciesze się z jednej strony...ale chyba Martyna miała łatwiej, bo juz jakies podstawy polskiego znała a ta...pomieszanie z poplątaniem. Teraz wszytsko na polski tłumacze jej- oby pomoglo...

słonko piękne zatem ide do zajęć.Miłego dnia

Witam

Wczoraj już chciałam coś naskrobac,ale mi w jakiś tajemniczy sposób to co napisałam wyparowało przy zatwierdzeniu posta i się zniechęciłam.

U nas ok,wdrażam się w pakowanie dzieciaków do auta,nie jest źle.Młody jak na razie współpracuje,choc szkoda mi go,że muszę go do tego fotelika wciskac,w tych 0-13 fotelikach wydaje mi się,że jest wciśnięty na chama,nie lubię ani ja ani on tego nosidła :dry:
Chciałabym mu kupic taki 0-18kg ale wybór mały,albo nieznane firmy i w testach zderzeniowych nie brały udziału,albo cena zaporowa.Chyba znowu postawię na Britaxa :dry:

U mnie już gulasz pyrka,będzie dziś z kopytkami.

AsieńkoM spóźnione życzonka dla Zuzi.Sto Lat.

Wiesieńko no proszę jaka wymalowana Asia.Gratki za odpieluchowanie.

Lubiczanko spoko,nauczy się do nocnika.Na każdego przyjdzie czas.

Marta popieram niunię co do piosenek.Powodzenia dla siostry.

madbebe hello.Fajnie,że jesteś zadowolona.Ja też uwielbiam papier i zapach książki.
Mam trochę,mogłybyśmy się powymieniac,tylko jak?

A Margaret to tak focha ma czy alergię na nas?? :eek::-p

OOOO już ją ściągnęłam myślami he he

Bry Ania dzisiaj wcześniej wstała, więc już mam poprasowane, ogarnięte, jeszcze tylko obiad zrobię:) AsienkoM gratulacje dla Zuzi:-), takie postępy robi, że:szok:. Najbardziej to Ci odpieluchowania zazdroszczę, bo to jak dla mnie bliżej niż dalej, może i Ania w końcu załapie, jak będzie widzieć, że Zuzia mniejsza i bez pieluszki chodzi:)
Margaritta ja jako nauczycielka polskiego:cool2: powiem Ci tak, skoro rozumie, co do niej mówisz, skoro w polskim przedszkolu mówi tylko po polsku to i w szkole się nauczy, spokojnie, faktycznie ma trudniej, bo ciągle angielski i angielski, ale będzie dobrze zobaczysz. Po prostu woli angielski, bo jej łatwiej

Ostatnia edycja:
anineczko :cool2: ta telepatia :cool2: nie wciskaj go na chama no:dry: aleś zorganizowana widze fiu fiu:-p

wiesienko heh i ja mam Asie Twą na fotce :-pzałącze Ci na @;-)

AsieńkoM spóznione ,ale najszczersze zyczonka dla Zuzieńki- zdrówka i samych pogodnych dni ;-)

Margaritta-ależ ja wiem,że Asieńka jest Wiesieńkowa-tak myśląc o Asi napisało mi się Zuzia:zawstydzona/y:a Twixik-dziś sobie paluszki przytrzasnął...ale był krzyk:szok:zazdroszczę Ci Nikusiowego nastawienia do lengłidża;-):-)
Anineczko-jak ja nie znoszę jak mi posta"wcina"-grrr:wściekła/y:no dobrze,że sobie radzisz z towarzystwem w aucie:)))

Witajcie
Witam

Marcysiu a gdzie byłaś jak Cię nie było,hę?
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: siedze caly czas w domku i chyba wlasnie z tego siedzenia nic mi sie niechce i w sumie nic sie przez to nie dzieje, totalny len mnie zlapal:dry:pasuje, zeby mnie ktos w dooopsko kopna,moze wtedy wroce do zywych:-D:-D musze sie wziasc w garsc,bo zgnije w domu.........:confused2:

przelecialam kilka stronek coby wiedziec co u Was i tak

wiesienko-gratki dla Asi za odpieluchowanie
AsienkoM-witaj z powrotem, u mnie bylo tak samo z pieluchami Nataniel sciagna sobie pampersa i powiedzial ze nie chce i juz nie zalozyl:-p i sto latek dla Zuzi :-)
madbebe-a jakie ksiazki czytasz??w Galway jest biblioteka z pl ksiazkami ale gdzie to musze sie sis zapytac i dam znac ;-)
lubiczanko-wszystkiego naj dla Dazi:-) a jak Tliksik bedzie chcial to sam sciagnie pampka,przyjdzie i na niego pora:tak:
anineczko-jak sie nowa fura sprawuje??
kasiuleczko-to olvii jeszcze nie przeszlo?? nadal taki stres przed przedszkolem?? bidulka
Tichonku-gratki dla Matta, buzinka zaczyna sie zapelniac:-)
niewiem co komu jeszcze :confused:obiecuje poprawe nastepnym razem:sorry2:
lece jakis obiad czarowac,bo u Nas obowiazkowo dwa dania musza byc:dry: i jeszcze chata czeka na posprzatanie, bo wczoraj wieczorem wszystkie ozdoby swiateczne chowalam.
milego dnia laseczki ;-)

lubiczanko te dwa paluszki własnie??? wycałuj mu je ode mła. No z pewnością był krzyk - Ty wiesz jak to boli :sorry2:;-) i wiem przeciez ,ze wiesz , ze Asieńka jest wisienkowa :-D tak zagadac chcialam :dry::-D

reklama
MAłgorzato no widzisz dzieci sobie wybierają ten język którym mu się lepiej komunikować:)
Podejrzewam że jakby Oli chodził do irl przedszkola od maleńkości też by po pol nie mówił...
Dlatego najpierw zaczął chodziś do PL szkoły a potem do irl przedszkola i teraz szkoły. Jak narazie mówi cały czas po polsku a czasem ang słówko mu się gdzieś wciśnie w zdanie:)
Podejrzewam że to kwestia czasu jak podrośnie to będzie śmigał lepiej po engliszu niż po PL :/

Do góry