reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

u anineczki cos sie dzieje:tak::-)trzymam kciuki i czekamy na wiesci:-)

ja jade po siostre i mam nadzieje ze bede miala jak tu zajrzec:sorry2:

reklama
Witajcie
od 5tej na nogach...no cóż...
Marta-skąd wiesz????
Aaniu-no właściwie już prawie namówiłam J na jazdę,ale...nie mamy paszportu dla najmłodszej-wczoraj wysłałam wniosek dopiero:((
Biola,Gastone-trzymajcie się Dziewczyny!!!Niech moc będzie z Wami
Uciekam...a Wam miłego dnia:)

Heja

W nocy choroba mnie dopadła na całego:wściekła/y:. Wstałam prawie bez głosu bo tak mi z zatok naciekło, nos zatkany ropnym katerem i głowa wraz z oczami boli:-(. No cóż, antybiotyk zaaplikowałam, bo przy takim nasileniu to tylko on pomoże. Jedyna dobra wiadomość to ta, że zimno na ustach sie zmniejsza:blink:.

Z mojej Zuzi to się uparciuch zrobił, mówie jej nie rusz a ona i tak to zrobi. Chodzi o nocnik, stoi w pokoju żeby go widziała i żeby pokazywała jak chce kupke a od kilku dni zrobiła sobie z niego zabawkę:baffled:. Rozklada na części i wrzuca małe zabawki do niego. Albo siedzi i bawi się ale jak zobaczy, że siadam do komputera to zabawki be tylko do komputera się wspina lub za stoliczek na którym stoi komputer szarpie i przesuwa, bo lekki.

Marta ooo, czakamy na wieści o ile będziesz cos wiedzieć
Biola, Gastone trzymajcie sie dziewczyny.
Lubiczanka:sorry2::blink:

Ostatnia edycja:
Witam.
Biola zdróweczka dla dzieci.
Asienko zdrówka,nie daj sie chorobie.
Ja leze w łózeczku zaraz trzeba wstać,ogarnać troche.I pranie dzis mnie czeka.Igorek zasypia w łózeczku.Bileciki kupione do Polski w dwie strony.Lecimy 19a wracamy 15stycznia.:tak:
Dobra zmykam.Miłego Dzionka.

Anineczka, wooow, pewnikiem na święta będziesz już bobo mieć w domku :tak:Trzymam kciuki!

Asienka, zdrówka życzę. Straszne to, śniegu nie ma, mrozu nie ma, a my wszyscy chorzy jak na Syberii :baffled:

Lubiczanka, współczuję pobudki :-( Mój m tez planuje wyjazd do Pl autkiem. Wy na święta chyba chcieliście jechać, co?

Katrina, gratuluje dobrych wyników:tak:
Hihi, no ja też jestem zagubiona z tym Twoim suwaczkiem :eek:

Ania, my też dziś na ostateczne zakupy. Buuu jak zobaczyłam listę zakupów to aż zaćmy dostałam :dry: ile się tego nazbierało..ale fakt - moja wina, bo od dawna już kupowałam rzeczy na bieżąco i sporo produktów mi się pokończyło...mam za swoje :nerd:

Ejj a powiedzcie mi coś..bo albo ja "zagubiłam się w tłumie" albo..:confused: Ta bezpłatna szkoła dla dzieci powyżej 3 lat to na ile godzin dziennie ona jest? Ja myślałam że na 3.. A tu okazuje się że na 2,5.. W naszej szkole mamy możliwość dopłacenia pieniążków by dziecko zostało trochę dłużej w szkole, ale jest ograniczona liczba miejsc. No nic, zobaczymy czy się dostanie. Ale najpierw trzeba podanie złożyć :sorry2:

Barmanko kurcze nie pamietam moj kacper niestety sie juz na to nie zalapal bo sie ur 1lipca ale z chyba bylo 2.5 na okres szkolny albo 3 h jakos na krocej.mylse ze inne mamy ci bardziej pomoga
A tak wogule dziewczuny dziekuje b za zyczenie zdrowka bardzo sie przydadza moim chlopakom,dzis nikus wstal i znowu kaszle ;(ja sie zastrzeele czy on .ie moze miec tylko kataru albo lekkiego przeziebienia juz 3raz jest chory zaczynaa sie katar kaszel a pozniej antybiotyk i nic nie pomaga smarowania oklrpywania syropki masci i dupa antybiotyk musi byc..:(
Jutro wybieram sie na koncert do szkoly kacperka ehhhhhh duma mnie ropiera ehhh:)a i z wczorajszych newsow kacperkowi zaczal sie ruszac zabek :)ugryz jablko ia sie poplakl ze go boli ja tu patrze a on sie rusza yupiiiiiii;)a apropos jak szedl tem wierszyk odnosnie wlasnie zabka o tej myszce czarodziejce,bo zapomnilam;(bo musze sie przygotowac na ten wazny dzien;)
Aniu u mnie nikus gada dadadDa a r dumny bo mysli ze nikus mowi tata po ang a ja sie z niego smieje ze ta nikus juz po ang gada,ale co tam niech sobie tak mysli;)dobra lece sie wykapac puki nikus mi usnal

Barmanko wlanie dzis kacperek dostal taka kartke ale my nie dajemy bo zrobic dla nuczycieli i jeszcze z 30 dla dzieci to kacper musial by juz we wrzesniu zaczac je pisac;)

helloł w przerwie pomiędzy "wszytskim"
anineczko jeśli coś sie zaczyna albo skonczylo już:dry: to i tak mam kciukasy zaciśniete;-) l

ubiczanko
wciąz czekam- zaspokoisz moją ciekawość ? :-D

barmanko
ma- zacznę od tego przedszkola. Wydaje mi się,ze kazde przedszkole rządzi się swoimi prawami nawet jeśłi o ten darmowy program chodzi. Bo np. u Niki zaczęło się od tego, ze uświadomiono mnie , iż nie każde przedszkole ten program "ma". Na szczęscie moje i Niki (tak sobie wtedy myślalam) nasze przedszkole go miało. Ale zeby tak fajnie nie było to: u nas są dwie grupy poranna i popołudniowa. Odkąd Niki chodzi do przedszkola zależalo mi,zeby chodziła na rano, bo popołudniu ona mi jeszcze spała. No i jak juz doszlo do wrzesnia tego roku- czyli czas gdzie Niki mogłaby chodzić już za free okazalo się ze w tym programie dziecko może chodzić tylko na grupę popoludniową a dwa nie ma posiłków( bo normalnie są śniadania i obiady). Poza tym tak jak piszesz - teraz juz szczegółów nie kojarze,ale bylo coś takiego, ze albo 2,5 h przez ileś tam tygodni 38 bodajże, albo 3 h przez mniej tygodni- coś takigo. Przemyślalam wsio i .. dalej Niki chodzi na rano i wciąż płace :sorry2:ale nie chciałam zmiwniac jej znów dzieci no i te posiłki... także nie jest tak wesoło z tym programem jakby się wydawać moglo. Ale jeszcze tylko pare m-cy i mała pójdzie do szkoły - za free :-D;-) A co do laptopa, którego linka zapodalaś to.. szczerze- dla mnie lipa troszku :sorry2: bajerów pińć tysińcy a ekranik jak paczka od zapałek:baffled: No ale pewnie poprzyciskac jest co ;-) a karteczki i my dostajemy i my dajemy- taki zwyczaj mają tu to łaj not ;)
sie nagadałam:dry:

biola nie znam zadnego wierszyka o myszcze czarodziejce :sorry2: ale wiem ,ze wrózka zębuszka przychodzila zawsze do Martysi kiedy ząbek wypadł:tak: i przynosiła jej jakiś mały gifcik.Pod poduszką zazwyczaj .

Tichonkowa Ci kamerke na skype zapodam jak będziesz chciała pooglądac ;-) Jak Twoje chlopaki? wszytskie 3? Katarina fajnie,ze wszystko ok. I dołączam się do zagubionych w Twym suwaczku ;-):-D

AsieńkoM bidulko- ale pocieszające jest to znikające zimno z ust. Zdrowiej.

ewelcia
gdbym ja miała potraktować pastą do zębów moje febry to... mysiałabym sobie pół twarzy wysmarowac. Jak byłam w podstawówce to tą metode stosowalam- brrr az mnie ciary przeszły. Jak Szymek? grzeczniejszy z lekka?:sorry2:

Dziś w planach znow mnóstwo zajęć mam - także spadam. Udanego dnia laseczki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry