reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczko-my po powrocie ze szpitala pograsowaliśmy w sypialni i następnego dnia-hmmmm-nie w ten sam dzień,bo pykaliśmy w sobotę o poranku ,wylądowałam z a właściwie bez wód w szpitalu::)))))Polecam-pomyśl sobie,ze kilka miesięcy przerwy bedzie,więc zaszalej:)

reklama
chyba tak zrobię Lubiczanko :-D
Za ścianą miałam mamę z maluszkiem,buuu prawie się poryczałam tam.
Swoją drogą miałam pokój jedyneczkę,fajny ten szpital.

Czy są jeszcze jakieś inne sposoby na poruszenie młodego? Bo innych też trza wypróbowac.
Ten olejek rycynowy to da się przełknąc? Gdzie go kupic? Przeczyści mnie po nim??

Anineczko tydzień chcesz ze skurczami chodzic?:szok::-DMnie się też wydaje,że to już tuż:tak:
Nie wiem czy tu jest olejek rycynowy,ale kiedyś czytałam,że on właśnie po to jest zażywany przez ciężarne,żeby przeczyścic konkretnie i jak kiszki puste to się akcja porodowa rozkręca:tak:
Daj M postukac Młodego główką po główce:rolleyes: i będzie bardziej naturalnie niż jakieś tam rozwolnienia:-D
Ale najpierw odpocznij cobyś miała siłę na poród:tak:
Boszsz,już się nie mogę doczekac tego wieczornego przedstawienia szkolnego:-pRadek będzie Eskimosem:-)

Anineczko-ja piłam:)ochyda,ale wymieszany z sokiem pomarańczowy-wymieszaj i od razu łyknij-jak zaczekasz olej będzie na górze a sok na dole...z tym,że mnie po nim właśnie skurcze złapały-szpital i odpuściło...po powrocie"szmigle migle"i jedziemy na porodówkę:)

Lubiczanko a powiedz ile miałaś rozwarcia jak pojechałaś do szpitala za pierwszym razem?

Tichonku udanej zabawy na przedstawieniu :tak:

No nie chcę chodzic ze skurczami,ale już nie pójdę do szpitala,jak nie będą co 2 minuty,na szczęście mam 3 minutki do szpitala tak więc powinnam zdążyc ;-)

AsieńkoR nic mi nie mówi,mam nadzieję,ze na święta będę już z pakunkiem w domku :dry:

AsieńkoM,Gliwa dzięki dziewczyny ;-)

był fachowiec,naprawił lodówkę...o alleluja :-D

Hej dziewczyny...Anineczko-ja od mojej cioci dostałam przepis; natkę pietruszki posiekać zalać wodą i jak się zrobi zielona papka wypić. Niby wody płodowe odchodzą ja nie próbowałam ale kuzynka tak i podziałało .....

reklama
Lece zaraz pierniczki ukręcić, te co wcześniej upiekłam jakoś dziwnie znikają z pojemnika :eek: chyba mikołaj w nocy podbiera :-D
Ale się wkurzyłam normalnie! Rozłożyliśmy choinkę (jednak żywą kupiliśmy) i zapomniało nam się że w zeszłym roku popsuły się nam światełka, no i pędem do diunsa po coś świecącego. Ale już było za późno by brać się za ubieranie, no i teraz mam taki syf w livingu że poezja mała :baffled: Ale najpierw wezmę się za pierniczki, potem jak będę mieć powera to podziubam coś z choinką.
Kupiłam małe kartki świąteczne dla Marcela do przedszkola, a co tam, jak tutaj mają taki zwyczaj to trzeba się dostosować :tak:

Margaritta, Lubiczanka, dzięki Ci kobieto za odpowiedź. Kartki świąteczne kupiłam dla Marcela. O tym laptopie to myślałam jako taki dodatkowy gift, bo na kolację idziemy do znajomych, i tam dostanie mase prezentów, a od nas chciałam dać coś małego, potem w domu damy mu (w sensie podłoży,y pod choinkę) główny prezent. Nie chce by Marcel kojarzył że w święta Mikołaj przynosi tylko prezenty u kogoś, a w domu nic nie ma, stąd własnie pomysł z czymś dodatkowym. Więc mówicie że laptop lipa? Trudno, poszukam czegoś innego. Dzięki za rady. Znalazłam takie karty do ćwiczenia pamięci...

Mickey Mouse Matching Pairs | Mickey Mouse | Disney Store

Margaritta, zapisaliśmy Marcela do tego darmowego przedszkola, plus te pare euro więcej tygodniowo, a czy się dostanie do tej dodatkowej płatnej opcji to pewnie dowiemy się dużo, dużo później.

Ania, nie za dobrze masz? :sorry2: :-p Siedzi sobie w domku, dupsko grzeje, a mężulek biedaczysko zapindala między półkami z poszukiwaniu produktów :-D haha już widzę oczami wyobraźni ten wytrzeszcz oczy przerażenia który ma/miał :-D

Madbebe, a ja Cijeszcze nie gratulowałam nowej chatki, więc gratuluje! Ale że Ty się kobieto zdecydowałaś na przeprowadzkę przed świętami? :szok::szok: Szacun!! Choć w sumie, nie ma to jak na wariata, przynajmniej opykasz wszystko szybciutko i będzie z górki potem :tak:

Anineczka, a u Was nie przebijają wód płodowych? Mnie z Marcelem też nieregularne skurcze męczyły, nockę miałam nieprzespaną (dziwne żebym się wyspala...) ale po prysznicach częstotliwość i długośc skurczy była różna. W szpitalu miła położna z Indii przebiła mi wody i potem poszło z górki.
Olejek miałam, nawet piłam, ale czy mi pomógł to ciężko powiedzieć.. wiesz że tonący się brzytwy chwyta, więc ja go testowałam.

Lubiczanka, :-):-) , zbereźnico Ty :-):-)
Ja na rozruszanie skurczy w domy wybrałam tradycyjny sposób - mycie podłóg na kolanach, plus szorowanie niewidzialnych plamek na szybach:laugh2:

Do góry